Snajper Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 czy ktoś z was próbował wyciszenia tej polerki z linku na 8 stronie tego tematu?? Jak rezultaty?? Warto się za to zabierać?? [ Dodano: 3 Lipiec 2011, 11:23 ] i jeszcze mam pytanko, czy można ją jakoś zablokować żeby nie trzeba było cały czas trzymać przełoćznika w trakcie pracy??
wrobelOCP Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Snajper co prawda w innym temacie była odpowiedź na Twoje pytanie ale mam nadzieję, iż w przypadku kwestii przesmarowania rozwieje Twoje wątpliwości: Silverline-em zrobiłem chyba już z 7-8 aut z tego co pamiętam i delikatnie się z nią nie obchodziłem, tyle że zanim cokolwiek nią zrobiłem to ją rozebrałem i przesmarowałem zgodnie z instrukcją na DW, działa 5 razy ciszej i daje radę, nie mam oczywiście wątpliwości że jak już będę mógł przenaczyć na polerkę koło 2000 to wezmę wspomnianego flexa, jak dla mnie chyba najwygodniejsza w pracy polerką jaką kiedykolwiek trzymałem...
Daniel Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Panowie a jak z prędkościami? macie już wyczute mniej więcej przy jakiej cyferce są jakie obroty?
Snajper Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 wrobelOCP, dzięki, szczerze mój błąd bo odpowiedzi na pytanie szukałem tylko tutaj, nie sądziłem że jeszcze będą inne tematy na temat tej polerki
Angelo Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Panowie kilka pytań. Z tego co wyczytałem na Amazone.co.uk to wysyłka do Polski jest free???? tzw. Super Saver Delivery to European destinations ???? Czyli zamawiamy u nich i mamy dostaw e za jakies 170 zł ??? Jak płacimy za to w funtach czy mozna w zł ??? I teraz drugie istotne pytanie, jakbyscie mieli do wyboru silverlinea a ep800 to co lepiej wybrac do robienia powiedzmy 6-10 aut rocznie???
aro_77 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2011 Czy mogę prosić o zdjęcia połączeń pomiędzy przyciskiem, regulacją prędkości i silnikiem? Wymieniałem kabel i jak rozebrałem obudowę z przyciskiem zauważyłem, że jeden kabelek od silnika mi dynda nie wiem, w które miejsce ma być wpięty. Wygląda to tak: Czy może ktoś odkręcić u siebie 4 śruby z uchwytu, rozsunąć go i zrobić zdjęcie - będę wdzięczny.
bruno Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Jak bede na weekend w domu i jak nie zapomne to zrobie Ci zdjecie tego. BTW Do czego jest ten czarny kawałek plastiku ze spreżynką który jest w pudełku z maszyną? Co z nim zrobic? Takie info, do mnie paczka szła 6dni roboczych. Uważam że pięknie
aro_77 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 To nie jest kawałek plastiku ze sprężnką tylko zamienne szczotki pewnie
toka Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Polerka zamówiona w niedziele, wysłana we wtorek i dzisiaj jest już u mnie Mam pytanko, żeby wypolerować auto potrzebne są oczywiście pady, ale żeby założyć pada musze mieć jakąś podkładke ( nie wiem jak to się nazywa dokładnie), a więc czy ta podkładka taka co jest dołączona do polerki to właśnie to jest ta podkładka pod pady??
Justyna Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 tak i nazywa się BP - backing plate http://www.detailer.pl/sklep/38-talerze-mocujace
toka Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 tak i nazywa się BP - backing plate Tak, w sensie, że to ten talerz mocujący jest z polerką? Musze dokupowywać inny talerz mocujący czy ten wystarczy? THX
Justyna Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 nie mam silverline więc nie wiem jaki tam jest BP, ale ten co ja dostałam razem z ep800 trochę bije więc kupiłam BP Flexipads i jestem z niego zadowolona
proximo Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Toka Musisz kupic inny. Tamten jest kiepskiej jakosci i 180mm czyli nie nada sie do "naszych" celów. Kup flexipada 125mm i bedziesz zadowolony.
toka Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Toka Musisz kupic inny. Tamten jest kiepskiej jakosci i 180mm czyli nie nada sie do "naszych" celów. Kup flexipada 125mm i bedziesz zadowolony. ok, a do mniejszych padów 3m jaki talerz podchodzi? Nie ma mnie teraz w domu i nie jestem w stanie sprawdzić
pawel328ci Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Machina zamówiona, 175,32 tak że nieźle
bruno Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 aro_77 u mnie te kable są w innych kolorach, zrobilem zdjęcie ogólne bo nie pamiętałem o który kabel chodzi, ale może dojdziesz Uploaded with ImageShack.us
aro_77 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Dzięki za zdjęcie ale nic nie widzę chodzi mi o te co idą od silnika gdzie są one wpięte, jeden mam ok - ten co idzie do regulatora, drugi dynda - możesz zobaczyć gdzie te czarne prowadzą. U mnie one są szare na zdjęciu. PS Może ktoś inny będzie łaskaw zobaczyć, chyba że reszta tylko się chwaliła, że kupiła, a guzik w garażu mają
bronson66 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 aro_77 odnośnie Twojego pytania dotyczącego szarych kabelków w Silverline. Z jednej strony obydwa wchodzą do wnętrza polerki w okolice uzwojenia. Natomiast z drugiej strony jeden podłączony jest do włącznika suwaka obrotów a drugi do włącznika polerki. Na załączonych zdjęciach widać to dokładnie więc mam nadzieję, że sobie poradzisz. pozdrawiam Mariusz
aro_77 Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2011 Dzięki bardzo! Jak mówi przysowie prawdziwego forumowicza poznaje się w biedzie Wszystko gra w należytym porządku, masz u mnie piwko. Znowu mogę poszaleć
ARman Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2011 Odrazu powiem, że pochodzę z Litwy. Więc tak, na początku mięsiaca kupiłem sobie polerkę Silverline, a także 3M shampoo, ponieważ koszt wysyłki na Litwie prawie się nie zmienił. Kosztowało mnie to w sumie £52.88 ( z tego około £8 wysyłka). Dzisiaj otrzymałem list że otrzymał zwrót w sumie £43.95 za polerke Silverline, bo niby był nie prawidłowy adres (co jest totalna nie prawda, ponieważ według trackingu paczka nawet nie dojechała do Litwy, obraz trakingu w załaczniku) Bardzo chcę nabyć tę polerkę ale już nie wiem jak. Bo o ile zrozumiałem reszty mnie nie zwrócą. Może ktos miał podobną sytuacje i może coś doradzić? [Dodane: 16 Lipiec 2011, ] Już wszystko wyjaśniłem... pięniadze mają wrócić na konto za polerkę oraz za 3M shampoo, kontaktowałem się z działęm obsługi klientów, mówią iż najprawdopodobniej w jakiś sposób został naruszony adress do wysylki, dlatego paczka tak długo błądziłą po Niemczech... Chociaż mi się trochę nie wiąże, przecież paczka była z numerem "trackingu", więc napewno była w systemie... nie wierze że w system nie został wprowadzony adress...
bubolak Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam, właśnie dostałem maszynę i od razy pojawił się problem. Nakładałem na auto srp, czyli pad finishing i najniższe obroty i w ciągu pracy polerka się zatrzymywała kilkukrotnie i nie było w we wszystkich przypadkach skutkiem nacisku. Stabilizacja obrotów działa średnio, przynajmniej na 1 biegu. Czy jest jakaś magiczna sztuczka, żeby to zlikwidować, czy to wada fabryczna? Wolałbym nie rozkręcać maszyny przed oddaniem na gwarancji.
proximo Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 na 1 biegu prawie nie działa. Dopiero tak na miedzy 1.5 a 2 smiga jak trzeba zatrzymac nie powinna sie
aro_77 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Potwierdzam na 1-szym biegu stabilizacja praktycznie nie działa.
bruno Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja też potwierdzam. Czasem ma problem żeby ruszyć z miejsca. Ale trzeba ją wyczuć i się przyzwyczaisz:)
Daniel Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Panowie a jak z prędkościami? wiem, że można policzyć i wychodzi, że każdy z biegów to dodatkowe 400 obrotów. Napiszcie jak tam Wasze odczucia po pracy bo ja ogólnie powyżej tej "dwójki" na pokrętle nie wychodzę (boję się)
Rekomendowane odpowiedzi