Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kawałek pręta ~fi35 lub sześciokąta S35, gwint wewnętrzny M14 na długość 35mm i gwint zewnętrzny M14 na długość 35mm i z głowy. Sam mam takie, krótkie i długie. Fi bodajże 25mm.

EVO jakie dobre wyważenie ?? Pręt nie ma mieć bicia - ma być prosty. I nic więcej. Najlepiej zrobić to z pręta o większej średnicy, stoczyć na mniejszą i gotowe :)

• Odpowiedzi 751
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Z jakim naciskiem pracować na lakierze VW z 2004r przy kolejnych przejsciach przy FC+,Extrafinie i Ultrafinie i dedykowanych padach?Jest jakis uniwersalny przepis?

Mat

• Administrator
Opublikowano

O, widzę że jak ci pomagałem w innym temacie to było fajnie, teraz już "próbuje zabłysnać " ? Nie wróże długiej kariery na forum z takim podejściem.

Opublikowano

Muti, nie ma uniwersalnej teorii polerowanie. każdy z wymienionych przez Ciebie elementów jest zmienny i zależny od prędkości obrotowej, zniszczenia lakieru, kształtu elementu, oczekiwanego stopnia i tempa korekty!

generalnie pracując na niższych obrotach masz możliwość mocniejszego docisku, pracowania na mniejszym obszarze - pomocne przy bardzo głębokich defektach.

Opublikowano

czyli,generalnie docisk zalezny jest jak duzo chce zetrzec,czyli od defektow?bo na touranie mam tylko powierzchowne swirle i pare glebszych rysek,czyli bede pracowal na niewielkim docisku,zeby nie zebrac za duzo,bo bez sensu.

Dzieki Julian

Opublikowano

OK dzięki - to kupię na początek testery. :mrgreen:

A ile tak na oko ml pasty polerskiej potrzeba na zrobienie samochodu?

Opublikowano

Setop, na oko to jest tak: na jeden samochód potrzebujesz 50ml Fast Cut+, na inny 300ml... Wszystko zależy od:

- twardości lakieru;

- gąbki z którą pracujesz;

- głębokości rys;

- oczekiwanej korekcji;

- wreszcie techniki i doświadczenia.

Trochę za dużo zmiennych, żeby coś ocenić "na oko" ;)

• Administrator
Opublikowano

Używał ktoś HDCleanse w połączeniu z woskiem SV ? Ew,na odwrót,Cf z woskiem Zymola ?

Opublikowano

Evo, tak - działa ;)

oczywiście nie jestem w stanie Ci powiedzieć jaki wymierny wpływ na trwałość ma taka kombinacja, gdyż jest zbyt wiele zmiennych przy każdym teście, w różnice mogą być rzędu dni...

stosowałem w ten sposób: carbon na CF, lusso na CF, lusso na HDC, carbon na HDC, onyx na CF, onyx na HDC, concorso na HDC, każda z kombinacji działała.

Opublikowano

Ktoś może korzystał z opryskiwaczy ciśnieniowych Kwazar z serii Venus Czy Venus Pro+? Zastanawiam się nad czymś takim (+ końcówka pieniąca) jako pianownica.

Opublikowano

Z samych opryskiwaczy korzystałem z końcówki pieniącej nie. Opryskiwacze są w porządku, jakość dobra adekwatna do ceny. Czy końcówka pianująca zda egzamin tego nie wiem ale taki opryskwiacz zawsze się przyda np żeby nanieść jakiś pre wash na auto przed myciem.

Opublikowano

Z opryskiwaczy Kwazara też korzystam, tych nieciśnieniowych (Mercury Pro+) i jestem mega zadowolony. Skoro piszecie, że dają rade to trzeba wypróbować i zdam relacją jak końcówka pieniąca się sprawuje. Generalnie koszt nie jest jakiś wielki... opryskiwacz 45zł + 12-15zł końcówka.

Opublikowano

Witam czy pędzelki VIKAN 631 552 są warte uwagi? Cena - 19,70. Chciałbym użyć jednego do felg, drugiego do wnętrza czy jakiś detali na karoserii. A może coś lepszego w podobnej cenie?

Opublikowano

1. czy ten IPA jest ok? klik nakładam na mikrofibrę i przecieram lakier?

2. po jakim czasie można polerować malowane elementy?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.