Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Grudnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 MOTOSPA, Dokładnie trzeba dobrać taki żeby jak najmocniej rozpylał wtedy produkt robi się bardziej wydajny. Druga sprawa to nie wiem czy to gęstość czy lepkość QD ale też jest różna przykład: Bardzo podobaja mi się atomizery które są przy QD i UQD z Megsa naprawdę dają idealną mgiełkę ale jak nalałem do niego PB S&G to już było gorzej bardziej lał niż rozpraszał, więc nie każdy atomizer będzie pasował do każdego QD. To takie moje spostrzeżenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
conrado Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 bardzo fajną i delikatną mgiełkę robi spryskiwacz firmy SYOSS do produktu HEAT PROTECT oczywiście należy go najpierw opróżnić polecam sprezentować mamie/żonie/siostrze/kochance czy komu tam innemu i uprzedzić żeby nie wyrzucać, jeden mam do PB S&G i działa idealnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 koledzy na aucie wosk 2xfk ok. 2 miesiące temu, kilka myć szamponem i QD smarta na to. Od kilku tyg. niemyty i chce jechać dziś na myjke ciśnieniową (sprawdze nowość obok mnie, nieznam sieci ale pisze na niej hasło "Umyj auto po swojemu" ), będzie mycie aktywną pianą plus płukanie iii (teraz pytanie do Was ) czy lepiej nałożyć jeszcze ostatni program z jakimś tam woskiem? Czy darować sobie go ? Chodzi mi o to żeby jak najmniej uszkodzić wosk i QD który na nim leży i cały czas jakoś tam kroplekuje/odpycha wode. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Chodzi mi o to żeby jak najmniej uszkodzić wosk i QD który na nim leży i cały czas jakoś tam kroplekuje/odpycha wode W takim wypadku odpada będzie mycie aktywną pianą Sama woda, nawet nie program z proszkiem. nieznam sieci ale pisze na niej hasło "Umyj auto po swojemu" Na takiej myjni, ale co prawda nie w Wawie myje auto wiadrem i gabka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Na takiej myjni, ale co prawda nie w Wawie myje auto wiadrem i gabka nie no stary, ja zawsze tak myje z wiadrem ale teraz mi za zimno i bez sensu bo zaraz sie ufleja kij nie będe woskował, spróbuje go tylko opłukać wodą a jak nie zejdzie syf to pianą walne. Dobra auto umyte... No i żenada prawie 20zł wydane iii nawet dobrze nie jest na dole drzwi domyte Oczywiście wosk raczej cały spłyną bo prawie wogóle nie odpychała wody z płukania końcowego. Nigdy więcej, mogłem wziąć gąbke i wiadro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micha-ł Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 Na takiej myjni, ale co prawda nie w Wawie myje auto wiadrem i gabka A gdzie ? Gdzieś w Łodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Grudnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 red, aplikujesz stroną z gąbka, ta twarda strona to uchwyt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubz Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 IPA jako odmrażacz do szyb. Stosował ktoś? Jakie stężenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 10 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 uzywam z "braku laku" 1:1 z woda zdemineralizowaną. Wsumie to działa ale trzeba szybko zetrzec wycieraczkami badz sciagaczka bo przymarza moment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setop Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 czy Meguiar's Ultimate Compound można używać normalnie jak pasty polerskie 3m? czy jest to produkt mniej ścierny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 11 Grudnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Setop, Agresywność jest mniej więcej pomiędzy Żółtym korkiem a Zielonym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 kolega sie mnie pytał czy jest jakaś różnica między woskiem coli 476 i megsem #16. Głównie chodzi o wygląd, bo oba są polecane z tytułu "trwałości". Ja ich nie używałem (jeszcze ) więc ciężko mi odpowiedzić, czy są jakies różnice i który lepiej wziąć. Dzięki, [ Dodano: 12 Grudzień 2010, 20:17 ] szukałem ale niemoge znaleźć na forum żadnego porównania ich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Podobno lepiej wyglada #16 ale tylko podobno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 kurcze szukam też na dw i nie moge jakoś nic znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 szukałem ale niemoge znaleźć na forum żadnego porównania ich. Proszę http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 76&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakikwap Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Adm, dzięki!! dżizas jak ja to mogłem ominąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 lakikwap, no zdarza się Nielsen Briliance powinien mieć konsystencję zbliżoną do wody ? Tzn, nie jest gęsty, ale rzadki jak woda. Czytałem, że aplikuje się go pędzelkiem, ale jak to zrobić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2010 Tak brillance ma dość wodnistą lekko konsystencje. Nalej sobie do małego słoiczka i zamocz pędzelek, a później rozprowadzaj na oponie, efekt mokra opona i trochę tego schodzi. Druga opcja to weź zmywak kuchenny z 0,90zł za 10sztuk i tą miękką stronę polej lekko i wcieraj w oponę, efekt bardziej satynowy i mniej środka się zużywa. Takie moje doświadczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 albo wlać w atomizer i po prostu spryskiwać oponę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Czy butelka z atomizerem po Megsie Natural Shine jest taka sama jak np. po Ultimate Quick Detailer ? Innymi słowy, da radę jej użyć do jakiegoś quick detailera ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Grudnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Evo, a natural shine masz w nowej butelce czy starej ? bo to różnica , jeżeli stara to taki sam a jeżeli nowa to inny, z tego co zauważyłem to te starsze mocniej rozpylały ale np PB Spray & Gloss lał się z niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 CAR CRAZY, w starej, o w takiej : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 13 Grudnia 2010 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Evo, No to Bardzo fajnie rozpyla, tylko musisz sprawdzić z konkretnym QD jak się spisze bo tak jak pisałem PB S&G było kiepsko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 13 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2010 PB APC do plasików wew. rozcieńczyć >?? plastiki zakurzone miejscami bardzo,chciałbym dobrze przygotować pod PB NL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi