hamilton Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zawsze zima mnie mocno wkurza a na dodatek teraz nie mam w aucie ogrzewania przedniej szyby. Staram się jak najmniej używać skrobaczki i nie używam żadnych odmrażaczy, staram się tak zaplanować wyjazd żeby odpalić auto i "złamać" temperaturę wewnątrz auta, nawiew na szybę i gotowe. W czasie jak auto "dmucha" odśnieżam auto zmiotką która ma chyba z 30 lat i ma syntetyczne, ale bardzo miękkie włosie. Wolę zostawić na aucie trochę śniegu niż szorować po lakierze "do zobaczenia koloru", ważne żeby nie zostawiać igloo. Nie ma co używać kosmicznej technologii, to tylko śnieg a jego usuwanie to nie wyzwanie na miarę korekty, nie popadajmy w paranoję.
Pogodny Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 https://www.youtube.com/watch?v=n41I-r-YoJg
pawelpp Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2016 Heh, dobre. Najmniej agresywne dla lakieru, nie moczy się rękawów. Żeby jeszcze ciepłe powietrze leciało No i można stanąć obok samochodu sąsiada, którego się nie lubi...
wiggly Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2016 Ja na tylne siedzenie wkładam termowentylator 2kw z grzałką ceramiczną, podłączam pod 230v i zostawiam na ok 30 minut. Samochodu nie odśnieży, ale szyby odmrozi no i jest ciepło bez katowania silnika na luzie Minus to oczywiście wykorzystanie prądu, no i trzeba zaglądnąć od czasu do czasu przynajmniej przez okno czy coś się tam nie jara wskutek jakiegoś spięcia czy awarii wentylatora. Przy mrozach dochodzących do -18 byłem bardzo zadowolony z tego rozwiązania
piotr@sta Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Witajcie u jednego z partnerów forum kompletuje zamówienie (mam nadzieje że ostatnie w tym roku ). w związku z tym mam pytanie ile odmrażacza mniej-więcej schodzi wam na zimę?
piotr@sta Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Dzięki zamówię 1,5l na 2 auta powinno być ok
aneroid Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Zbliża się zima więc odświeżę temat czym najlepiej usuwa się Wam śnieg z auta? Czy Vikan Snow Brush sprawdzi się?
Justyna Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 ja używam właśnie szczotki Vikan oczywiście ściągam tylko wierzchnią warstwę śniegu, aby nie trzeć po lakierze.
aneroid Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 O takiej właśnie myślałem, rozumiem że Jesteś z niej zadowolona !!
Barista Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Można też polać ciepłą wodą, bez rys i szybko. byle nie po szybach.
aneroid Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 To również zapamiętam Pawle, zawsze cieplej na duszy będzie .. Pozdrawiam
SZyBA Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 ja używam właśnie szczotki Vikan oczywiście ściągam tylko wierzchnią warstwę śniegu, aby nie trzeć po lakierze. Justyna no auta w garażu a Ty tutaj ze szczotką wyskakujesz? Nie możliwe że Tolek ma warstwę śniegu
KapselK Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2016 Czasami zostawisz auto pod sklepem, wracasz a tu warstwa śniegu.
Michał126 Opublikowano 28 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2016 Warte to coś? Bo tej niby miękkiej oczywiście w MrCleanerze już nie ma, a chciałem jutro zamówić ze względu na darmową dostawę
Michał126 Opublikowano 2 Grudnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2016 Sorry za post pod postem, ale całkiem niegłupie szczotki widziałem wczoraj w Norauto, za chyba 12 złotych. Z naturalnego włosia, miękkiego, z drewnianą rękojeścią. "Miększe" (=delikatniejsze) od tych klasycznych szczotek Vikan (dwie takie w końcu zakupiłem w innym miejscu niż wspomniany MrCleaner).
asaledr Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Co będzie lepszym wyborem: to https://www.pielegnowacauto.pl/vikan-szczotka-do-usuwania-sniegu.html czy to https://allegro.pl/oferta/vikan-szczotka-do-sniegu-i-skrobaczka-do-szyb-7690789166 ? Korzystał ktoś z obu i powie coś więcej? Ze skrobaczki nie korzystam, więc skupmy się jedynie na szczotce, która lepsza czy jedynie różni się rozmiarem?
PiterG Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 @asaledr uzywam pierwszej podanej przez Ciebie od kilku sezonow. Zlego slowa powiedziec nie moge.Jakich gabarytow masz auto/auta? Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka
lukasz_byd Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 W dniu 7.10.2016 o 17:08, Barista napisał: Można też polać ciepłą wodą, bez rys i szybko. byle nie po szybach. Ja ciepła woda właśnie polewam szyby jak jest szron. Robię tak od kilku lat i nigdy nic z szybą się nie stało
asaledr Opublikowano 1 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2019 Godzinę temu, PiterG napisał: Jakich gabarytow masz auto/auta? Auto duże klasa E. Więc się zastanawiam czy ta rączka nie będzie za krótka i lepiej może tą dłuższą ze skrobaczką. @lukasz_byd A z ciekawości jak to wygląda, nosisz ze sobą wodę, wynosisz rano z domu w atmoizerze czy jak?
lukasz_byd Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Butelka 2l biorę ze sobą z domu. Teraz mam Webasto
asaledr Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 A wiecie czy te dwie szczotki mają takie samo włosie?
tryhp3 Opublikowano 9 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2019 Używał ktoś do szyb skrobaczki z ruchomą końcówka od Fiskars?
Rekomendowane odpowiedzi