Jump to content

Recommended Posts

Posted

Bardziej dla zabawy postanowiłem wrzucić na tapete i porównać 2 QD/QW dość skrajnie odmienne jeśli chodzi o....cene 😅 celowo wybralem chyba najtańszy dostępny na rynku detailingowym produkt z jednym z droższych gdzie różnica w cenie jest aż 4 krotna by je porównać i stwierdzić czy warto przepłacać 🤔 🇵🇱 v 🇺🇲

IMG_20250928_160110.jpg.40ae7c8eb107a236ac7326e3ca7162d0.jpgIMG_20250928_161245.jpg.3624d2b5430e2a7d22e213cb2c1e6b2a.jpgIMG_20250928_161418.jpg.b3331645d94c4f6ac9d411693dbbba70.jpg

• Lubię to 2
  • Domel changed the title to SWAG Basic Quick Wax Detailer Vs Meguiars Ultimate Quik Wax Wosk
  • Moderator
Posted

@menior a jakie subiektywne wrażenia?
SWAGA nie znam natomiast tego Meguiarsa miałem "sto lat temu" i pamiętam że byłem nim zachwycony.

Posted

@Eryczek mialem niebawem napisać o pierwszych wrazeniach po aplikacji 😅 a ten QW od Megsa to jakaś nowa wersja więc miałeś chyba ta starsza,ja mialem kiedyś tego w czerwonej butelce na bazie carnauby i też bylem nim zachwycony,a jak tu 🤔 to się okaże 😅

Posted

@menior jak się zarejestrowałem na Forum w 2013 roku to mocno polecany był Meguiars Ultimate Quik Detailer. Jakieś dwa lata temu miałem taką fazę, że kupiłem kilka takich "kultowych" produktów z moich początków tutaj i kupiłem właśnie QD ultimate. 

Nie dalej jak w tamtym tygodniu go odkurzyłem i jak go aplikowałem to mnie taka myśl naszła, że nasz rodzimy rynek dogonił Amerykę o ile go nie przegonił 😉

• Lubię to 2
Posted

@maciek-drummer ten o którym mowisz to ile kojarzę taka czarna butelka z niebieskim autem(nigdy go nie próbowałem) ten z mojego testu to jakas chyba nowa wersja 

Posted

A więc pierwsze wrażenia po aplikacji 😊🇺🇲🇵🇱

-Sama aplikacja: delikatna przewaga dla Megsa🇺🇲, choć i ze Szwagrem szybko łatwo i przyjemnie to jednak Megs tradycyjnie pod tym względem to klasa sama w sobie i jeszcze ten ekskluzywny zapach....

-Sliskosc: tu wieksza przewaga Megsa 🇺🇲 choć i po stronie Szwagra nie jest źle 😉

-Gloss: tu największe zaskoczenie i zdecydowana przewaga naszego Szwagra 🇵🇱😮 wyraznie lepiej podbija i daje taki "cukierkowy" efekt który on nazywa wet lookiem a dla mnie to taki syntetyczny ciepły polysk który naprawdę sie może podobać,po stronie Megsa hmm cos tam się zadziało wprawdzie ale brakuje tego wow na jaki liczylem 😏

• Lubię to 6
Posted
19 godzin temu, menior napisał(a):

@maciek-drummer ten o którym mowisz to ile kojarzę taka czarna butelka z niebieskim autem(nigdy go nie próbowałem) ten z mojego testu to jakas chyba nowa wersja 

Coś takiego mam 😉

Zrzut ekranu 2025-10-07 084045.jpg

• Lubię to 1
Posted

Zróbmy finalne podsumowanie 

Polska dominacja 🇵🇱🫡

Cena 

🇵🇱 Swag Quick Wax Detailer 19.90zl  🔥

🇺🇸 Meguiars 79.90zł 👎

Efekt wizualny 

🇵🇱 Swag Quick Wax Detailer 💎🔥

🇺🇸 Meguiars 👎

Hydrofobowość 

🇵🇱 Swag Quick Wax Detailer 🔥

🇺🇸 Meguiars 👎

Jednocześnie do testów został  został wzięty najtańszy kosmetyk z naszej lini SWAG BASIC który przeznaczony jest dla hobbystów z ceną 19.90zl i banalna aplikacja. 

I dziesiątki lat tradycji 🇺🇸 Meguiars zostały zniweczone. 

• Lubię to 1
  • Haha 2
Posted

@SWAG DETAILING tak jasne ... 

Jeszcze test się nie skończył ale Twoje jest najtwojsze ... Taka właśnie polityka ( a już spotkałem się z nią kilkukrotnie ) ,  że nic innego nie istnieje i jest do niczego przyczyniła się do tego, że nie mam ani jednego produktu z Twojej oferty.

• Lubię to 4
Posted

Dokładnie... skromność aż się wylewa

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 3
Posted
1 godzinę temu, maciek-drummer napisał(a):

@SWAG DETAILING tak jasne ... 

Jeszcze test się nie skończył ale Twoje jest najtwojsze ... Taka właśnie polityka ( a już spotkałem się z nią kilkukrotnie ) ,  że nic innego nie istnieje i jest do niczego przyczyniła się do tego, że nie mam ani jednego produktu z Twojej oferty.

Mowa jest srebrem, a milczenie złotem!
Ja również niczego nie kupuję z oferty SWAG (chociaż ostatnio kupuję prawie nic), pomimo, że produkty być może są dobre lub nawet bdb.

@SWAG DETAILING, cytując klasyka - Jacquesa Chiraca,
"Zmarnowałeś okazję, żeby siedzieć cicho".

• Lubię to 2
  • Super 2
Posted

Czego by nie nalali  w butelki SWAG to moim zdaniem Meguiars zawsze wygra. Styl, tradycja, podejście do detailingu. Nie neguje produktów SWAG bo ich nie kupuje i nie znam. Wolę sięgać po inne marki 🙂

• Lubię to 2
Posted

@zeea ja tak nie uważam bo produkty megsa to chyba często formuły z dawnych lat chociaż sam często używam quick finisha bo serio jest quick czy booster bo jest potężny ale uważam, że technologia poszła na przód i wszystko przegra z próbą czasu. Ale od szwagra też nic nie kupuje, jego polityka marketingowa mocno mnie odpycha a nie ma jakiś produktów must have w ofercie. Dla mnie niech sobie chłop działa i zarabia - kiedyś go lubiłem ale od czasu wystartowania z własną chemia gość mnie tylko odpycha. Oglądałem to nawet na początku dla beki takie twory jak detailingowe MMA xD

• Lubię to 3
Posted

Jak dla mnie Quick Wax od Meguiars to super easy kozak. Mój go to jeżeli potrzebuję szybkiego zawodnika na srebrny lakier .
Co do starej technologi to niech sobie jest stara skoro robi robotę . Mają też nowsze linie które dają naprawdę good performance, wystarczy zobaczyć niektóre porównania na Forensic Detailing.

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 2
Posted

Pora ocenić hydro podczas pierwszego mycia😉 i tu jak widać wygrywa Swag 🇵🇱 który po myciu wstępnym prezentuje kropelki bardziej kształtne i lepszy zrzut(czego na zdjęciu nie widac)

Strona Meguair's 🇺🇲 IMG_20251005_163154.jpg.4352274a3116372d117306a75db6decc.jpgi strona Swag 🇵🇱IMG_20251005_163203.jpg.deee27d2c5faa21cd1f67e389e079e63.jpg

Jeszcze większe zaskoczonie po myciu wlasciwym gdzie Swag trzyma sie nadal bardzo dobrze a strona Meguair's zdecydowanie gorzej 😏🇺🇲

Strona Swag IMG_20251005_165030.jpg.2201972a8451b2d6e97c3cf54feb9211.jpgstrona Meguair's 

IMG_20251005_165022.jpg.3b2613b601ea035cc933f1c8822a29e8.jpg

• Lubię to 2
Posted

Miałem nie pisać nic, ale ...

Kto produkuje kosmetyki dla "szwagra"?
Bo nie sądzę, że stać go na własny R.and.D i swoją produkcje ...

• Lubię to 2
  • Moderator
Posted

Uważam, że chemia SWAG ma potencjał. Ostatnio męczę produkty UV - urzekła mnie aplikacja - uwielbiam jak produkt się marze a nagle jest ten pyk, pier$olnięcie i nie ma śladu. Właśnie robię sobie stress testy. Hydro też fajne. W weekend wskoczy na test długo terminowy 🙂

Posted
W dniu 11.10.2025 o 07:13, SWAG DETAILING napisał(a):

I dziesiątki lat tradycji 🇺🇸 Meguiars zostały zniweczone. 

Ty chyba nie powiedziałeś tego na serio 🙂

Jeden post na forum gdzie komuś przypadł do gustu pojedynczy produkt zbliżonego zastosowania przy użyciu niepełnych kryteriów i pojedynczej obserwacji kładzie się cieniem na wielkiej historii marki która wynalazła detailing? 

Sorry kolego z wyrazami szacunku ale pierdolnij się w łeb 🙂

• Lubię to 9
  • Super 4
  • Haha 4
Posted

@analyzator a jakich kryteriów Tobie brakuje w mojej obserwacji?  Prestiż marki? Tego faktycznie nie oceniam 😅 Swoja drogą to na tym forum od dawna brakuje właśnie takich prostych ocen i obserwacji których kiedyś bylo dużo a dziś jedyne co tu znajduje to "testy" organizowane przez producenta w ramach promocji nowego produktu

• Lubię to 4
Posted

@menior absolutnie nie mam nic do formatu natomiast wyciąganie wniosków jak wyżej na podstawie pojedynczego testu i obserwacji na jednym lakierze pogodzie sytuacji to więcej niż gruba przesada. Nie zarzucam ci absolutnie braku obiektywności czy pobieżności w testowaniu po prostu format ograniczony. 

Produkt znam z twojej oceny i cieszy mnie jak się broni i cieszy. Niemniej to co napisałem powyżej utrzymuje w całości szczególnie ostatnie zdanie kierowane do kolegi w czapce.

• Lubię to 5
Posted

@menior jak dla mnie po samym myciu ( z wniosku ze zdjęć ) meguiars zostawia w tyle drugi produkt. Masa rzeczy mogła mieć na to wpływ ale oceniam z samego zdjęcia. Po stronie megsa praktycznie suchutko.