Skocz do zawartości

SWAG Basic Quick Wax Detailer Vs Meguiars Ultimate Quik Wax Wosk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardziej dla zabawy postanowiłem wrzucić na tapete i porównać 2 QD/QW dość skrajnie odmienne jeśli chodzi o....cene 😅 celowo wybralem chyba najtańszy dostępny na rynku detailingowym produkt z jednym z droższych gdzie różnica w cenie jest aż 4 krotna by je porównać i stwierdzić czy warto przepłacać 🤔 🇵🇱 v 🇺🇲

IMG_20250928_160110.jpg.40ae7c8eb107a236ac7326e3ca7162d0.jpgIMG_20250928_161245.jpg.3624d2b5430e2a7d22e213cb2c1e6b2a.jpgIMG_20250928_161418.jpg.b3331645d94c4f6ac9d411693dbbba70.jpg

• Lubię to 2
  • Domel zmienił(a) tytuł na SWAG Basic Quick Wax Detailer Vs Meguiars Ultimate Quik Wax Wosk
Opublikowano

@Eryczek mialem niebawem napisać o pierwszych wrazeniach po aplikacji 😅 a ten QW od Megsa to jakaś nowa wersja więc miałeś chyba ta starsza,ja mialem kiedyś tego w czerwonej butelce na bazie carnauby i też bylem nim zachwycony,a jak tu 🤔 to się okaże 😅

Opublikowano

@menior jak się zarejestrowałem na Forum w 2013 roku to mocno polecany był Meguiars Ultimate Quik Detailer. Jakieś dwa lata temu miałem taką fazę, że kupiłem kilka takich "kultowych" produktów z moich początków tutaj i kupiłem właśnie QD ultimate. 

Nie dalej jak w tamtym tygodniu go odkurzyłem i jak go aplikowałem to mnie taka myśl naszła, że nasz rodzimy rynek dogonił Amerykę o ile go nie przegonił 😉

• Lubię to 2
Opublikowano

A więc pierwsze wrażenia po aplikacji 😊🇺🇲🇵🇱

-Sama aplikacja: delikatna przewaga dla Megsa🇺🇲, choć i ze Szwagrem szybko łatwo i przyjemnie to jednak Megs tradycyjnie pod tym względem to klasa sama w sobie i jeszcze ten ekskluzywny zapach....

-Sliskosc: tu wieksza przewaga Megsa 🇺🇲 choć i po stronie Szwagra nie jest źle 😉

-Gloss: tu największe zaskoczenie i zdecydowana przewaga naszego Szwagra 🇵🇱😮 wyraznie lepiej podbija i daje taki "cukierkowy" efekt który on nazywa wet lookiem a dla mnie to taki syntetyczny ciepły polysk który naprawdę sie może podobać,po stronie Megsa hmm cos tam się zadziało wprawdzie ale brakuje tego wow na jaki liczylem 😏

• Lubię to 5