zeea Opublikowano Sobota o 06:50 Zgłoś Opublikowano Sobota o 06:50 Never give up! Zrzutka i działamy dalej
analyzator Opublikowano Sobota o 06:55 Zgłoś Opublikowano Sobota o 06:55 Słuchajcie a dajcie proszę technikalia. Rozmiar typ bazy, ruch, wyświetlenia. Invision jest płatne? Kto jest właścicielem domeny?
Administrator Administrator Opublikowano Sobota o 07:06 Autor Administrator Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:06 Prosimy wszystkich użytkowników, aby nie organizowali zbiórek ani innych inicjatyw finansowych. Decyzja o zamknięciu forum została podjęta przez właściciela forum. 1
analyzator Opublikowano Sobota o 07:41 Zgłoś Opublikowano Sobota o 07:41 @Administrator kto jest właścicielem forum? Jeśli ma być forum zamknięte zupełnie. Czy rozważacie przekazanie własności forum, baza domena software. Mam na to pomysł. Drodzy. My tu wszyscy jesteśmy gośćmi. I kustoszami. To jak z kilkudziesięcioletnim zabytkowym samochodem. Nie jesteś właścicielem a opiekunem. Należy do historii i przyszłych pokoleń. Masz obowiązki. Obowiązkiem jest zakończyć to z klasą. Myślałem o tym chwilę. Mam pomysły. Wręcz wydaje się to dosyć robialne. Pogadamy? 18
Moderator Eryczek Opublikowano Sobota o 11:43 Moderator Zgłoś Opublikowano Sobota o 11:43 Temat odblokowany.
PawelRDM Opublikowano Sobota o 12:55 Zgłoś Opublikowano Sobota o 12:55 Przykro się to czyta, może i nie jestem tu od zawsze ale pamiętam jak z wypiekami na buzi oglądałem relacje z pucowania zielonej fabii. Ostatnio mniej czasu to i mniej aktywności z mojej strony ale przeglądam regularnie. Bardzo szkoda, większość mojej wiedzy pochodzi z tego forum.
maciekelga Opublikowano Sobota o 13:35 Zgłoś Opublikowano Sobota o 13:35 Ehh szkoda, pomimo, że nie jestem super aktywnym użytkownikiem zawszę tu zaglądałem po wiedzę, po sprawdzone rozwiązania, żeby pooglądać różne projekty. Zdecydowanie szkoda...Wysłane z mojego SM-A556B przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano Sobota o 13:46 Zgłoś Opublikowano Sobota o 13:46 @BiałyGTi serio po prostu chce usunąć i tyle?
Administrator CleanerFreak Opublikowano Sobota o 15:36 Administrator Zgłoś Opublikowano Sobota o 15:36 Spokojnie - znajdziemy z pewnością jakieś sensowne rozwiązanie. Faktem jest, że po otrzymaniu nowych faktur za serwer i techniczne wsparcie (znów znacznie wyższe), postanowiłem nie przedłużać umów - stąd ta informacja o zamknięciu forum. Natomiast nie spodziewałem się tak pozytywnego rezonansu. Jestem zaskoczony, więc pracuję nad tym, aby forum dalej istniało. Dajcie mi / nam parę dni na przygotowanie rozsądnego planu. Mnie również zależy na tym, aby te wszystkie informacje i wypociny nie poszły do kosza. Pozdrawiam Wszystkich 13 17
Eidos71 Opublikowano Sobota o 18:06 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:06 Właśnie otworzyłem ten temat i... Szok !!! Podpisuję się pod wszystkimi powyższymi postami - nie można i nie wolno zamykać forum !!! Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale (poza DW) jest to najprężniej działające i rozwinięte forum o tematyce detailingowej w Europie !!! Zakończenie działalności KA będzie dla polskiego detailingu tym, czym byłoby dla kultury zamknięcie Muzeum Luwr w Paryżu... KA to skarbnica wiedzy i doświadczeń. Bez tego forum "starzy detailerzy" jakoś sobie poradzą, ale zaczynający (lub planujący rozpocząć) przygodę z detailingiem / valetingiem będą mieli zdecydowanie pod górkę. YT i grupy na FB / Insta to nie wszystko... Zdaję sobie sprawę, że wprowadzenie opłat za członkostwo KA spowoduje odpływ części forumowiczów, ale 150 PLN rocznie to nie majątek - to raptem wyjście na jedną sobotnią imprezę (czasem takie wyjście generuje większe koszty). Liczę na to, że uda się utrzymać działanie forum i czekam na dalszy rozwój (pozytywny) sytuacji. 17
Dystrybutor Cleantle Opublikowano Sobota o 20:26 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano Sobota o 20:26 @CleanerFreak my także jako marka oferujemy wsparcie finansowe rzeczywiście mozna tutaj merytoryczne i pogadać, przekazać wiedze a także wsłuchać sie w głosy użytkowników. Niestety żadna grupa na fb tego nie da 14 7
antek1987 Opublikowano Sobota o 21:01 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:01 O K***!!! Tak nie może być to FORUM!!! Nauczyło mnie bardzo duzo, rzadko może sie udzielałem ale zawsze chciałem dorównać najlepszym na tym Forum i robić takie wspaniałe relacje jak najlepsi!!! Bardzo duzo sie nauczyłem od DINOZAURÓW tego Forum, wszystko to zawdzięcza ich Na początku swojej kariery nie posiadałem nic, zawsze brakowało środków na mycie itp... bardzo przeżywałem sprzedaż zymola Carbon komuś innemu bo życie nie bylo tak łatwe i proste... Dzis tez nie jest łatwo i prosto, ale człowiek zaczął szanować złotówkę i prace... bardzo długo musiałem pracować na to co teraz mam i ciągle sie uczyć o chemii i poznawać nowe specyfiki do mycia. Na Tym Forum poznałem wspaniałych LUDZI!!! Daniel - czlowiek od wszelakich WOSKÓW na całym Świecie AREK - Jego relacje i wiedzą o Autodetailingu zmotywowała mnie abym w to wszedł. Sebastian - Magazynier chemii, ten koleś ma więcej chemii niż nie jeden SKLEP!!! Stara GWARDIA FORUM KA - zawsze podziwiałem wasze prace i na nich człowiek sie wzorował. Mam dobrą pamięć ale nie pamietam Nicków i nazwz(Przepraszam) Parę Lat temu powstała Nasza grupa Nawoskowani Kolekcjonersko Odbyło sie parę spotkań starej(nowej) gwardii ludzi którzy kochają tradycyjne Woskowanie aut Spotkaliśmy sie juz 4-5 razy ale na ten rok i miesiąc planujemy kolejne spotkanie, widzimy sie 20 Września o godzinie 10.00 Masz ochotę wpaść o pomoc zapraszam do kontaktu Namiary na mnie: 693-834-781 FB: Mateusz Antoszewski(koles z flexem w rekach). 7 2
Fitte Opublikowano Niedziela o 00:02 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 00:02 Wchodzę, czytam i nie przyjmuje do wiadomości. Mam nadzieje, że jednak temat utrzymania forum będzie grany. Od tego forum wszystko zacząłem, a teraz sie z tego utrzymuję. Mało co się udzielam ale wchodzę praktycznie co dzień, co dwa i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Myślę, ze o ile nie każdy może pozwolić sobie na większą kwotę od razu tak jak będzie to te 15zl miesięcznie to nawet tego nie odczuje zbyt specjalnie. Trzeba byc dobrej myśli i czekać na rozwój sytuacji!Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka 1
Gustav Opublikowano Niedziela o 06:36 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 06:36 Czytam, czytam, radzę się, czytam, ślinię się nie jednokrotnie... Jest wiele aspektów dla których te forum MUSI istnieć. Dla mnie to też źródłu inspiracji, motywacji do pracy. Może nie jestem zbyt aktywny od 2010 (w tym orku dołączyłem ) roku ale śledzę i dale się ślinię na bieżąco (praktycznie codziennie).
Rafal9304 Opublikowano Niedziela o 07:37 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 07:37 Aż mi włosy dęba stanęły jak przeczytałem ten post. Wszystko co najważniejsze zostało już napisane, więc dodam tylko, że również wspomogę finansowo. Nie zamykajcie takiej kopalni wiedzy ! 1
Gardor Opublikowano Niedziela o 07:38 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 07:38 Forum to nie tylko miejsce, w którym ludzie dzielą się doświadczeniami związanymi z detailingiem. Dzięki niemu wielu z Nas, w tym ja, poznało hobbystów, z którymi od lat utrzymujemy bezpośredni kontakt. To przestrzeń, w której rodzą się przyjaźnie. Myślę, że warto walczyć o forum, na pewno znajdzie się jakieś rozwiązanie. 1
keza Opublikowano Niedziela o 08:59 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 08:59 @CleanerFreak cieszę się, że pozytywnie przemyślałeś wysunięte propozycje dotyczące dalszej działalności forum i znalezienie nowego rozwiązania do kontynuacji tej przygody. @Eidos71 świetnie podkreślił znaczenie tego forum w świecie detailingu @Cleantle brawo za deklarację wsparcia @antek1987 @Gardor podkreślili jak wspólne rozmowy na forum przerodziły się w bezpośrednie znajomości i przyjaźnie w życiu codziennym. Jak widać to jest więcej niż tylko komunikacja online. @analyzator dla Ciebie duże brawa za pierwszą propozycję rozwiązania i pokazanie, że możemy wspólnie dalej działać. Podpisuję się również pod chęcią wsparcia i wierzę , że będziemy dalej funkcjonować w naszym małym świecie 4 3
bobas76 Opublikowano Niedziela o 10:35 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 10:35 Może nie jestem bardzo aktywnym użytkownikiem na forum, też wyrażę chęć wsparcia. Wszechobecna komercja, koszta i chęć zysku zabijają ostatnie miejsca w intrenecie gdzie można pożytkować się merytoryczną wiedzą, pasją i zaangażowaniem wspaniałych ludzi. niejednokrotnie sumy które wydajemy na bzdety pozwolą takie ostanie miejsca uratować. Powtórzę się jeszcze raz i wesprę i pomogę aby to miejsce dalej istniało jako dobro dla ogółu. 2
#kris Opublikowano Niedziela o 12:29 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 12:29 To co @kezanapisał...nic dodać nic ująć 2 1
Bartool Opublikowano Niedziela o 13:06 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:06 Trafiłem na Forum jedenaście lat temu ratując, dzięki zawartej w nim wiedzy, felgi przed potraktowaniem ich papierem ściernym zamiast deironizerem. To rozbudziło moją pasję, którą żyję do dziś. W każdej chwili wiedziałem, że mogę tu zajrzeć po radę, inspirację, fachową wiedzę. I wierzę, że będę mógł robić to dalej, dlatego, jak każdy z Was, deklaruję swoją pomoc w utrzymaniu Forum, jeśli taka będzie potrzebna, bo z Forum, od Was, otrzymałem tak wiele pomocy, że to najlepszy moment na okazanie mojej wdzięczności. 3
marcineke Opublikowano Niedziela o 14:39 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:39 Ostatnio coraz mniej się udzielam , ale praktycznie codziennie zaglądam, tu zaczynałem przygodę z detailingiem, oczywiście dorzucę coś od siebie. Myślę nie nie będzie problemu z ubieraniem kasy.
Pulse Opublikowano Niedziela o 15:29 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:29 Ja tak samo, rzadko się udzielam, bardziej zaglądam i korzystam ale na pewno i ja swoją cegiełkę dołożę. Za dużo tu jest wartości, żeby ot tak poszło w palnik.
BangerMate Opublikowano Niedziela o 16:02 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:02 Odezwij się na PW możliwe że pomogę wam zostać. 2
imola33 Opublikowano Niedziela o 16:27 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:27 Bardzo mało wchodzę na forum od zeszłego roku, niestety praca nie pozwala. Ale chętnie dorzucę się te symboliczne 15-20 zł miesięcznie, nawet gdybym z forum miał korzystać tylko 2-3 razy rocznie 3
AG80 Opublikowano Niedziela o 16:30 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:30 Hej Dowiedziałem się z fb o likwidacji forum. Mimo, że nie jestem aktywny od dłuższego czasu, to nie wyobrażam sobie zamknięcia takiego bogatego w treść forum. Z chęcią się też dołożę, jak tylko będzie jakieś konkretne info. Pozdrawiam 3
Rekomendowane odpowiedzi