R18 Posted March 19 Report Posted March 19 Cześć, Szukam porady czym zmyć zaschnięte APC z piano black i czarnej folii PPF. Pierwszy raz zdarzyło mi się nie wysuszyć auta po myciu i nagle klops, bo niczym te zacieki nie chcą zejść. Znacie jakieś środki, bez konieczności polerki?
Mumins Posted March 20 Report Posted March 20 Moim zdaniem niczym już tego nie ruszysz, a jak polerowanie pomoże, to i tak będzie dobrze. Nie przejmuj się, najwyżej sobie słupki na nowo okleisz PS. Co w tych okolicach kombinowałeś z APC? Jakie konkretnie i w jakim stężeniu narobiło takiego spustoszenia? Pracowałeś na słońcu?
R18 Posted March 20 Author Report Posted March 20 @Mumins Problem w tym, że te słupki nie są oklejone, tylko pare śladów na folii na dachu jest po tym. "Na szybkości" chciałem opłukać auto, więc poszło po całości, a stężenie było dość duże, bo biały akryl dość ciężko czymkolwiek domyć. Słońca nie było, wręcz przeciwnie padał deszcz, moim zdaniem gąbka była zbyt mało nawilżona, ale człowiek uczy się na błędach.
analyzator Posted March 20 Report Posted March 20 Sprawdź cleanerem o ile to nie jest wypalone od trucka to może zejdzie.
R18 Posted March 20 Author Report Posted March 20 @analyzator Masz jakiś konkretny na myśli, albo godny polecenia?
MMCzysci Posted March 20 Report Posted March 20 Raczej pasta co najmniej finishowa, niż cleaner.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
fargovitae Posted March 20 Report Posted March 20 8 godzin temu, R18 napisał(a): "Na szybkości" chciałem opłukać auto, więc poszło po całości, a stężenie było dość duże, bo biały akryl dość ciężko czymkolwiek domyć. To na pewno APC? Można znać nazwę użytego produktu?
analyzator Posted March 20 Report Posted March 20 @R18 weź cokolwiek co masz na półce. Koledzy mówią pasta polerska. Jak masz to użyj jak nie poradzisz sobie pastą to tym bardziej nie pójdzie cleanerem.
Gardor Posted March 20 Report Posted March 20 11 godzin temu, R18 napisał(a): chciałem opłukać auto, więc poszło po całości, a stężenie było dość duże, bo biały akryl dość ciężko czymkolwiek domyć. Po co korzystacie z tak mocnej chemii? Akryl od mocnej zasady matowieje. Chyba że mówisz o aucie w kolorze biały uni czyli biały ale z bezbarwnym. Czasami powodem ciężkiego domywania auta jest spowodowane oksydacją lakieru.
xadamx Posted March 21 Report Posted March 21 Kwasem zadziałaj. Zacznij od stężenia 1:10 na mikrofibrę i wypracuj to.
Solution R18 Posted March 21 Author Solution Report Posted March 21 Wszystko ładnie zeszło. Tak było to APC tylko w wysokim stężeniu 1
Recommended Posts