R18 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Opublikowano 19 Marca Cześć, Szukam porady czym zmyć zaschnięte APC z piano black i czarnej folii PPF. Pierwszy raz zdarzyło mi się nie wysuszyć auta po myciu i nagle klops, bo niczym te zacieki nie chcą zejść. Znacie jakieś środki, bez konieczności polerki?
Mumins Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Moim zdaniem niczym już tego nie ruszysz, a jak polerowanie pomoże, to i tak będzie dobrze. Nie przejmuj się, najwyżej sobie słupki na nowo okleisz PS. Co w tych okolicach kombinowałeś z APC? Jakie konkretnie i w jakim stężeniu narobiło takiego spustoszenia? Pracowałeś na słońcu?
R18 Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca @Mumins Problem w tym, że te słupki nie są oklejone, tylko pare śladów na folii na dachu jest po tym. "Na szybkości" chciałem opłukać auto, więc poszło po całości, a stężenie było dość duże, bo biały akryl dość ciężko czymkolwiek domyć. Słońca nie było, wręcz przeciwnie padał deszcz, moim zdaniem gąbka była zbyt mało nawilżona, ale człowiek uczy się na błędach.
analyzator Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Sprawdź cleanerem o ile to nie jest wypalone od trucka to może zejdzie.
R18 Opublikowano 20 Marca Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca @analyzator Masz jakiś konkretny na myśli, albo godny polecenia?
MMCzysci Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca Raczej pasta co najmniej finishowa, niż cleaner.Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
fargovitae Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 8 godzin temu, R18 napisał(a): "Na szybkości" chciałem opłukać auto, więc poszło po całości, a stężenie było dość duże, bo biały akryl dość ciężko czymkolwiek domyć. To na pewno APC? Można znać nazwę użytego produktu?
analyzator Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca @R18 weź cokolwiek co masz na półce. Koledzy mówią pasta polerska. Jak masz to użyj jak nie poradzisz sobie pastą to tym bardziej nie pójdzie cleanerem.
Gardor Opublikowano 20 Marca Zgłoś Opublikowano 20 Marca 11 godzin temu, R18 napisał(a): chciałem opłukać auto, więc poszło po całości, a stężenie było dość duże, bo biały akryl dość ciężko czymkolwiek domyć. Po co korzystacie z tak mocnej chemii? Akryl od mocnej zasady matowieje. Chyba że mówisz o aucie w kolorze biały uni czyli biały ale z bezbarwnym. Czasami powodem ciężkiego domywania auta jest spowodowane oksydacją lakieru.
xadamx Opublikowano 21 Marca Zgłoś Opublikowano 21 Marca Kwasem zadziałaj. Zacznij od stężenia 1:10 na mikrofibrę i wypracuj to.
Rozwiązanie R18 Opublikowano 21 Marca Autor Rozwiązanie Zgłoś Opublikowano 21 Marca Wszystko ładnie zeszło. Tak było to APC tylko w wysokim stężeniu 1
Rekomendowane odpowiedzi