Strus Opublikowano 3 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 7 godzin temu, Tomas-sg napisał(a): Panu Grzegorzowi Racja
grechut Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2023 @NEOXAL EUROPE I ja również chciałem podzielić się moimi wrażeniami co do WinterWaxa. Auto umyte tylko dwa razy kwaśnym szamponem. Bodajże na przednich błotnikach leżał jakiś QD, który właśnie po zaatakowaniu kwaśnym szamponem ledwo co zipał ale lecimy dalej Aplikator słoneczowy nowy. Zaaplikowałem na połowę auta, zajeło może max 10min. Docieranko bez problemu. Na prawdę myślałem, że będzie problem ale się myliłem :). Dotarcie bez problemowe. 50/50 na dachu. Efekt po. Luźne spotrzeżenia po aplikacji. Aplikacja banał, dotarcie banał. Auto nie było mega przygotowane. Po prostu umyte. Lakier ma już swoje lata więc idealny nie jest. Totanie bez dekontaminacji. Zobaczymy co z trwałościa Co do samej aplikacji to porównałbym do Fusso. Możesz zostawić i nie ma problemu z poźniejszym dotarciem. Jedyne co to tradycyknie po wygraniu, jeszcze jedno finalne dotarcie puchową MF. Dzięki i badamy trwałość! 1
imola33 Opublikowano 6 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2023 Minęło 1.5 tygodnia od znalezienia przyczyny wadliwej partii, a nadal brak oficjalnego komunikatu producenta? Słabo, naprawdę słabo... Dodatkowo w opisie na aukcji zmieniło się "gwarantuje solidne zabezpieczenie przez 6 miesięcy" na "gwarantuje solidne zabezpieczenie na kilka miesięcy". Czyli jakieś wnioski jednak zostały wyciągnięte przez aferę z Show Carsem i Winter Waxem 5 1
powalla Opublikowano 9 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2023 Dla przypomnienia u mnie na masce leży ten wosk, a po bokach kontrolnie BSD i QD booster neoxal . Auto umyte szamponem Karchera i przy płukaniu nie powiem że od razu mi się ten temat przypomniał ...tam gdzie wosk , to tafla . Przerywana jakimiś kropelkami , niby woda spływa ale płynie to jakoś koślawo , kurde powiem szczerze że nie na takie efekty liczyłem . Pierwsze dwie fotki , to próbki kontrolne (kto zgadnie na którym BSD? ) następna wosk neoxala. Oczywiście jak auto umyłem, to nie minęło 24h i już zaczął padać deszcz . Teraz najlepsze ! Trzy ostatnie foty , to kropelki deszczu na masce ... kurde małe, cudowne kropelki którymi kiedyś się jarałem Tak więc przy myciu i przy płukaniu tafla , a jakby psiknać opryskiwaczem (deszcz) , to pojawiają się kropelki ? Czary Obserwuję dalej ! PS: sory za foty ale dupa ze mnie , a nie fotograf ! 4
grechut Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2023 @powalla Area51 normalnie Musze zerknac u mamy jak to na Seicento siedzi. Ja jestem mega zadowolony jak siedzi nowy showcars na felgach 1
Strus Opublikowano 11 Listopada 2023 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 Dzisiaj położony ten z nowej butelki. Hydro nie sprawdzałem na razie. Przy pierwszym myciu zobaczę
janekbossko Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 Ja kładłem na wola roboczego czyli Focus MK2 kolor srebrny 23 października. Auto do teraz niemyte i tak się prezentuje po deszczu 28 października i 10 listopada. Stoi pod chmurą i jeździ kilkadziesiąt km dziennie po mieście.
adi1509 Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 @janekbossko Drugie i trzecie zdjęcie jest czarne.
janekbossko Opublikowano 11 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2023 @adi1509 już poprawiłem
R3AVER Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2023 Update co do mojej zabawy a Winter waxem. Dzisiaj (12.11) popełnione mycie (prewash binder aqua z oprysku) i niestety na większości elementów tafla, woda stoi. Jak to zobaczyłem to wleciał zółty fx jako szamponik, wax off od fireballa i na sam koniec nasze ukochane fusso żeby mieć pewność że położę coś co faktycznie nada się na zimową aurę Od aplikacji czyli 15.11 przejechane około 1500 km. Także no, wosk poleżał w warunkach jesiennych niecały miesiąc. Napiszę tylko bardzo wymowne - czuję niedosyt.... 6
janekbossko Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Wczoraj krople po deszczu, taka pogoda. Auto uwalone bo prócz miejskich dróg jeszcze podmiejskie. BU Touchless 80 ml na 2l z oprysku. Auto czyste. Na całym aucie tafla… co prawda po cleanerze i w dość wilgotnych warunkach ale po wymyciu. Tydzień temu…
zeea Opublikowano 18 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2023 Niestety muszę potwierdzić wcześniejsze opinie. Wosk w aktualnych warunkach nie dobił nawet do 2 miesięcy. Po myciu ręcznym totalna tafla. Jakiś czas się bronił ładnymi kroplami, kolejny etap to taflowanie z zadowalającym tempem. Niestety w dniu dzisiejszym woda na połowie zabezpieczonej maski stoi i nigdzie się nie wybiera. Szkoda, może Grzegorz coś pokombinuje z ekipą i wypuszcza polepszona wersję powodzonka
Rekomendowane odpowiedzi