Moderator Streat Opublikowano 26 Września 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 W moim życiu ostatnio pozmieniało A że ślub to nie byle jakie wydarzenie to postanowiłem przygotować mój samochód na ten szczególny dzień Przedstawiam wam streszczenie mojej pracy nad moim autem: Mycie/dekontaminacja: -Ultracoat Shampoo -Ultracoat Master Wash -Ultracoat APC -Ultracoat Magić Will -Ultracoat Tar and Glue -Ultracoat IRON -Claytowel -Pędzelki CARPRO -Vikan -EZ Detail EZ-GO Brush -Karcher K520 Wnętrze: -Ultracoat Fresh Maker -Ultracoat Glass Cleaner -Ultracoat Superior Glass -ADBL Matt Maxx -Colourlock Soft -Colourlock Versiegelung -ScrubPad Polerowanie: -Zentool 15 -Flex PXE -Żółty pad (ADBL/Royalpads) -Ewocar 2 Fine Cut -Ultracoat Finest Wipe Zabezpieczanie: -HBS B&S 09.09.2023 -Wosk niespodzianka -Ultracoat Ceramic Q-Detailer -ADBL Tire Dressing Na początku jak zawsze najpierw ogląd jak wygląda auto: Auto przykurzone i w środku trochę brudne ale trzeba je ogarnąć standardowo na początek koła: Koła ogarniete to pora na lakier, jako że lakier przykurzony tylko to wskakuje od razu z tarem: i wlatuje piana aktywna: szczeliny pędzelkuje z apc: spłukuje i wskakuje z myciem: auto umyte to spłukuje: i na mokry lakier wskakuje z ironem: Irona wypracowuje rękawicą i na to wskakuje aktywna piana: Piana sobie łądnie pracuję wiec pra zabrac sie za glinkowanie, moj ulubiony claytowel całość wyglinkowane wiec spłukuje i wjazd na garaż: Auto nie było polerowane 4 lata tak naprawde bo w zesżłym roku wskoczyłem tylko z cleanerem wiec troche rys sie nzbierało a że to miekkie czerwone uni to wiadomo jak jest... Pare prób troche kombinacji i mamy to! Zentool 15 żółty pad polishingowy i pasta Ewocar 2 Fine Cut Jak na one stepa to jestem mega zadowolony zostało pare grubasów a pasta jest świetna Skoro znamy juz kombinacje to lecimy z całym autem: lakier prawie gotowy jeszcze zostały detale Klamki straciły trochę blasku wiec potraktowałem jest neoxal primerem, fantastycznie odświeża plastiki auto wypolerowane wiec pora na wnętrze: Na początek kierownica: Teraz pora na plastiki, jako że nie są mega brudne to wskoczę tylko z delikatnym IC: do takich szczelin pędzelek z miękkim włosiem sprawdza się idealnie wyświetlacze i wszystkie i lusterka ogarnięte płynem do szyb Swego czasu w action był zestaw pędzelków do makijażu w śmiesznych pieniądzach i kupiłem cały zestaw i o dziwo sprawdzaj się bardzo dobrze a przez ich kształty nadają się idealnie w trudnodostępne miejsca badziwny scrubpad z ali którego nawet polubiłem do ogarniecia wnetrza, nie jest to typowy srubpad ale nawet fajnie sie nim pracuje jak to w przypadku hond jest co odkurzac bo wykłądzina chłonie każde ilosci piasku Nie zapominam o podstopnicy i pedałach: No i wleciały nowe dywaniki z tyłu nikt przeważnie nie jeździ to nie jest jakoś specjalnie brudno ale coś tam sie zebrało: na koniec myje wszystkie szyby od środka: a do zabezpieczenia plastików wybrałem moj jeden z ulubionych dressingó czyli ADBL kierownica wyczyszczona to pora na zabezpieczenie: Versigelung ładnie sie wchłoną to wskoczyłem z moim ukochanym leather milkiem na opony wskakuje moj ulubiony dressing Oczywiście na wnęki wleciał jeden z moich ulubionych QD No i to na co wszyscy czekają wosk jedyny w swoim rodzaju który został stworzony specjalnie na tą okazje Fantastyczne połącznie kolorów, do tego zapach nie do opisania który unosił się w całym garażu a jest duży no i ogólnie wykonanie tego wosku jest naprawdę na najwyższym poziomie, słoik etykieta i wieczko robią niesamowite wrażenie a wszystko to dzieki Hugo Brown! Zaczynamy smarowanie: Jest tłuścioch fantastycznie się smaruje do tego docieranie praktycznie bezproblemowe a efekt wizualny przerósł moje oczekiwania Na auto wpadły dedykowane naklejki weselne które dostałem od @#kris jeszcze raz dziękuje bo wyglądały fantastycznie No i tuż przed weselem otrzymałem pewną tajemniczą paczkę... Tego się nie spodziewałem, fantastyczna szkatułka do tego wosk w środku który skradł moje serce Zrobiliście mi dzień tą przesyłką dziękuje @antek1987 @Tomas-sg @Krzynio_spafreak @Bare Shine @#kris Oczywiście nie mogłem się powtrzymać i posmarowałem kolejna warstwę tego wosku Wosk niesamowity tłuścioch praktycznie jednym nabraniem można było wysmarować całe auto, serio Na aucie wylądowało 6 warstw wosku HBS B&S i 1 Warstwa wosku od chłopaków a auto prezentowało sie tak: a tu jeszcze pare ujęć po ślubie Tuż przed ślubem auto ubrane: a na sam koniec zdjęcie w dniu ślubu: Praca sprawiła mi niesamowita frajdę tym bardziej że auto szykowałem na tak wspaniały dzień w moim życiu Dziękuje że wytrwaliście do końca i na sam koniec chciałbym jeszcze raz podziękować @Tomas-sg @antek1987 @Krzynio_spafreak @Bare Shine @#kris za wspaniały prezent 17 22 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragster Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Gratulacje i Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Auto odwalone na tip top, ale do tego Nas już przyzwyczaiłeś ważniejsza sprawa to na jaką okazję całe to zamieszanie. Wielkie Gratulacje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smerf91 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Kawał dobrej roboty!!! Najlepszego dla Was !! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ad.am Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Creampuff, tylko tak można opisać tłustość lakieru. Najlepszego! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 28 Września 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Legancko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Auto jak malina Gratulacje i powodzenia na nowej drodze życia! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penkus5 Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Wszystkiego najlepszego młodej parze!!! Auto wygląda przecudownie! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 @StreatTak jak @ad.am wspomniał ale tłuścioch ten lakierek. Skoro nawet na relacji widać jaki jest Cukierek to na żywo to musi być petarda . No i przede wszystkim wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia . Sam właśnie za parę dni mam rocznicę. I wiem jaka dobra decyzje podjąłem. Gratulacje z całego serduszka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester Opublikowano 28 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2023 Robota cud miód! Wszystkiego dobrego dla Was! PS Dzięki za tip z primerem. Sprawdzę u siebie na plastikach zewnętrznych 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 6 warstw wosku, nieźle Gratulacje. Dołączyłeś do grona żonatych 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 @grechut raczej żonatych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 @AndrewZS Masz rację Tak czy inaczej.. Dlaczego ma mieć lepiej niż my (żonaci :P) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewZS Opublikowano 29 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2023 Może przy mężu miał by lepiej... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Jak zawsze świetna robota Gratulacje na nowej drodze życia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 30 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2023 Super robota, miałem okazję oglądać z bliska ten samochód i robił mega wrażenie. Wosk tylko podniósł na wyższy level wygląd tego auta. Wszystkiego najlepszego dla WAS 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gprzesniak Opublikowano 2 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Gratuluję i życzę najlepszego ! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 5 Października 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2023 W dniu 26.09.2023 o 17:29, dragster napisał(a): Gratulacje i Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia! dziękuje bardzo W dniu 26.09.2023 o 18:20, zeea napisał(a): Auto odwalone na tip top, ale do tego Nas już przyzwyczaiłeś ważniejsza sprawa to na jaką okazję całe to zamieszanie. Wielkie Gratulacje dziękuje bardzo W dniu 26.09.2023 o 19:21, smerf91 napisał(a): Kawał dobrej roboty!!! Najlepszego dla Was !! dziękuje bardzo W dniu 26.09.2023 o 20:58, ad.am napisał(a): Creampuff, tylko tak można opisać tłustość lakieru. Najlepszego! oj powiem Ci ze na zywo było jeszcze lepiej dziękuje bardzo W dniu 28.09.2023 o 09:51, Domel napisał(a): Legancko dziękuje bardzo W dniu 28.09.2023 o 12:34, AndrewZS napisał(a): Auto jak malina Gratulacje i powodzenia na nowej drodze życia! dziękuje bardzo W dniu 28.09.2023 o 12:42, penkus5 napisał(a): Wszystkiego najlepszego młodej parze!!! Auto wygląda przecudownie! dziękuje bardzo W dniu 28.09.2023 o 20:14, Qlimaxss napisał(a): @StreatTak jak @ad.am wspomniał ale tłuścioch ten lakierek. Skoro nawet na relacji widać jaki jest Cukierek to na żywo to musi być petarda . No i przede wszystkim wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia . Sam właśnie za parę dni mam rocznicę. I wiem jaka dobra decyzje podjąłem. Gratulacje z całego serduszka dziękuje bardzo W dniu 28.09.2023 o 22:06, czester napisał(a): Robota cud miód! Wszystkiego dobrego dla Was! PS Dzięki za tip z primerem. Sprawdzę u siebie na plastikach zewnętrznych dziękuje bardzo W dniu 29.09.2023 o 12:25, grechut napisał(a): 6 warstw wosku, nieźle Gratulacje. Dołączyłeś do grona żonatych dziękuje bardzo W dniu 30.09.2023 o 09:12, vhs napisał(a): Jak zawsze świetna robota Gratulacje na nowej drodze życia. dziękuje bardzo W dniu 30.09.2023 o 21:45, keza napisał(a): Super robota, miałem okazję oglądać z bliska ten samochód i robił mega wrażenie. Wosk tylko podniósł na wyższy level wygląd tego auta. Wszystkiego najlepszego dla WAS dziękuje bardzo W dniu 2.10.2023 o 23:51, gprzesniak napisał(a): Gratuluję i życzę najlepszego ! dziękuje bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 Robota pierwsza klasa, jak zawsze z resztą. Nie wiem dlaczego, ale umknęła mi ta relacja. No ale nic straconego, siadło dzisiaj jak złoto. Też 3 lata temu tak przygotowywałem swój samochód, aby nim pojechać do ślubu - piękne wspomnienia. U mnie był Zymol Glasur, u Ciebie jeszcze większe cuda - mega akcent z tym woskiem. A ostatnie zdjęcie od razu przywowało wspomnienie mojego: 7 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 @lukeu jakim trzeba być świrem, żeby dobrać kolor garnituru do koloru lakieru 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 @zeea pierwszy garnitur który zobaczyłem w sklepie - to nie mógł być przypadek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 30 Listopada 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 @lukeu dziekuje bardzo Oj tak miło bedzie wracać do tego momentu no i nie ukrywam troche mnie wtedy zainspirowałeś tym i powiedziałem sobie ze też tak zrobie auto jak Ty wtedy Godzinę temu, zeea napisał(a): @lukeu jakim trzeba być świrem, żeby dobrać kolor garnituru do koloru lakieru nie smiej sie bo sam szukałem bordowego garnituru ale wszystko było tandetne i ze słabych materiałów... wiskoza itp... wiec kupiłem bordowe dodatki do garnituru 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 30 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2023 49 minut temu, Streat napisał(a): mnie wtedy zainspirowałeś tym Świetnie to słyszeć. W końcu po to jest forum 49 minut temu, Streat napisał(a): sam szukałem bordowego garnituru Szanuję No przy okazji bardzo sie cieszę, że nie tylko ja mam takie pomysły. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi