Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam Po pierwsze pragne podziekowac wszystkim, którzy pomagali mi w wyborze kosmetyków na PW Dzisiaj rano postanowiłem troszkę poprawić wygląd mojego (jeszcze ) nowego lakieru na samochodzie BMW X6... Do mycia i woskowania użyłem: - Poorboys Chenille Wash Mitt coral - Chemical Guys super foam-maxi suds (ładny wisniowy zapach ) - Meguiar`s Gold Class Liquid Wax - dwie microfibry do polerowania Koła: - Turtle Tyre Dressing - Turtle Wheel Clean Progi (ehh..): - Pasta K2 Aluchrom Pozniżej zdjecia mojej pracy W deszczu zobaczymy jak "kropelkuje" zachwalany GC Pozdrawiam, Janek
Administrator AreK Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Ładnie, ładnie. Autko piękne. Nie musiałeś się za dużo napracować (nie licząc progów ) z nowym lakierem. Efekt super!!! [ Dodano: 8 Sierpień 2010, 12:58 ] Jednym słowem dzięki forum autko jeszcze lepiej się prezentuje!!!!!!!!!
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Dzieki Oszczedziłem na glince a okazało sie, że na dachu (tak! na dachu) mam mnóstwo czarnych kropek... Pewnie coś smoło podobnego... No nic przy nastepnym nakładaniu wosku postaram sie to wyczyścić... Swoja drogą jaki zestaw (glinka+lubrykant-cleaner?) polecacie? Pozdrawiam btw. myslałem, że z tym woskiem (sealantem?) będzie sie dużo trudniej pracowalo, a tu miłe zaskoczenie
Administrator AreK Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Administrator Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Glinka najlepiej BILT HAMBER
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Oczywiście wybrać wersję miekką? http://www.all4auto.pl/bilt-hamber-auto ... p-508.html Jaki cleaner do tego? edit: Moze byc quick detailer z Megsa?
scrabit Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 miękka w zupełności Ci wystarczy...
fonnes Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Glinkę zawsze warto mieć w swoim zestawie, choćby do miejscowego usunięcia zaschniętych resztek owadów których nie można zmyć a i smoły tez. Te kropki na dachu potraktuj jakimś Bug & Tar removerem lub po prostu naftą albo czystą benzyną ekstrakcyjną. Osobiście sprawdzałem działanie Bug & Tar Remover Nielsena - działa bardzo skutecznie. BTW, auto wygląda super
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Akurat jutro wyjeżdżam i wracam za dwa tygodnie... Więc po powrocie pobawię sie w glinkowanie
julian Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 właściwie każda miękka glinka będzie ok. jako poślizg może być woda z kilkoma kroplami szamponu. powinno starczyć. cleaner to już inna bajka - może być dodo juice lime prime, jakiś poorboy, chyba, że zamierzasz się bawić w woski typu zymol czy swissvax, wtedy najlepiej dedykowane. p.s. ładny kolor, miłe urozmaicenie wśród 95% czarnych/grafitowych X6 i X5...
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 dzięki Co do koloru to nie chciałem czarnego ze względu na panujący w Polsce stereotyp, że czarne BMW to albo łańcuch na szyi i trzy paski, albo słoma z butów Do końca się z nim nie zgadzam, ale inni mogą juz różnie mnie postrzegać Chyba zdecyduje się na glinkę bilt hamber (miekką) i quick detailer megsa
pLaYmAn Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Piękne auto, ten odcień czerwonego niesamowity
Gość Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 quick detailer megsa Jeśli kupujesz go jako lubrykant to nie ma takiej potrzeby. Do glinki BH wystarczy sama woda.
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Aha w takim razie uzyje jej z woda z kilkoma kroplami szamponu
yesfan Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Ja zaproponuje kosmetyki victoria! Na czerwonym lakierze "concours" będzie rewelacyjny, do tego dedykowany cleaner i quick detailer. Poczytaj w wątku o woskach z wyższej półki o tej firmie. Nie są drogie, a efekt świetny.
red Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Elegancko wyszło! I choć nie jestem fanem SUVów (choć to jest chyba SAV?), to w tym kolorze auto prezentuje się bardzo ładnie. P.S. Nie wiem jak to się dzieje, ale ja też mam zawsze na dachu najwięcej syfu do usunięcia glinką
malkolm Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 przyznam że piękny lakierek na aucie, choć w sumie jaki ma być na nowym ja tez nie jestem fanem takich gabarytów ale lakierek fajny
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Dzięki za słowa uznania Co do "typu" samochodu to jest to SAC (wg. BMW) Sport Activity Coupe Z tym silnikiem 6s do setki robi wrażenie
Prezes Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Bardzo przyjemny widok - ładne i zadbane auto
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Dzięki Opłacało się 3h pracować przy samochodzie
Camel- Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Jan Wronowski, rewelacja kolorek! Norrrmalnie jak go zobaczyłem, to aż buźke otworzyłem. Świetnie się błyszczy, a teraz jest dobrze zabezpieczony! Dbaj o niego i tak trzymaj!
Jan Wronowski Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Camel - widze u Ciebie również ładnie zrobionego merca Jaki to kolor? Grafit czy czarny?
Camel- Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Jan Wronowski, grafit grafit. Nie wrzucałem go jeszcze ale może czas najwyższy?
Jan Wronowski Opublikowano 2 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Witam po przerwie W sobotę zamierzam znowu dokładnie umyc i nawoskowac auto Niestety nie miałem czasu pojechać jeszcze po glinkę i cleaner, więc na razie nałożę wosk (sealant) na nieprzygotowany lakier. W przyszłym tygodniu może znajdę trochę czasu na "wycieczkę" do sklepu i kupię glinkę BH Soft i cleaner... teraz chciałbym poprosić Was o pomoc, jaki cleaner kupić pod sealant Megsa GC? Oczywiście lakier jest bez swirlsów itympodobnych więc coś bez dodatku "elementów" ściernych.Oczywiście porobię zdjęcia po woskowaniu na nieprzygotowanym lakierze jak i po woskowaniu na przygotowanym Pozdrawiam i mam nadzieję, że pogoda nie zepsuje moich planów... P.S. Swoją drogą Gold Class trzymał się na moim lakierze całe 7tys. km, teraz zaczyna już schodzić, tzn. został jeszcze na dachu ale na nadkolach i na przodzie maski już go nie ma
Rekomendowane odpowiedzi