Moderator Streat Posted January 24 Moderator Report Share Posted January 24 Witam wszystkich, w tym teście chciałbym wam pokazać działanie produktu dość mało znanego w Polsce a jak się później okaże wartego uwagi Ewocar Alk Pre Wash Opis produktu: Cytat Ewocar ALK to zasadowy produkt o silnym działaniu pieniącym dla łatwiejszej aplikacji. Skutecznie usuwa błoto, film drogowy, owady i inne zanieczyszczeń. Preparat jest całkowicie bezpieczne dla powierzchni chromowanych, niklowych czy gumowych. W sezonie letnim zaleca się schłodzenie lakieru wodą przed aplikacją. Produkt można używać zarówno z pianownicy jak i opryskiwacza wystarczy nanieść produkt wybraną metodą na karoserie , odczekać 60-90 sekund i spłukać pod wysokim ciśnieniem wody. Jak używać: Cytat Rozcieńczyć 1-2% wodą Spryskaj i odczekaj 60-90 sekund Do czyszczenia felg stosować rozcieńczenie 1:5 Nie dopuść do wyschnięcia produktu Używaj w cieniu Aplikuj na zimną powierzchnię Test: Na początku sprawdźmy pH produktu: Około 12 wiec jest zasada tak jak podaje producent, na początku sprawdźmy jak sobie poradzi z oprysku, tutaj przygotowałem 60ml produktu na 2L wody Auto wygląda tak: Dawno nie myte i brud mocno wbity będzie miał co robić. Produkt bardzo dobrze rozkłada się na lakierze dałem mu kilka minut i przystąpiłem do spłukania auta, tutaj kolejny plus dla produktu bo wypłukiwanie jest praktycznie bezproblemowe a tutaj małe 50/50 Będzie dobrze Tak auto wygląda po samym opłukaniu wodą, hydro odżyło a do tego sporo brudu usunięte, to teraz pora na test płatka kosmetycznego Jestem miło zaskoczony bo tylko na dolnych partiach został delikatny film drogowy, a góra praktycznie domyta No to teraz pora na sprawdzenie jak sobie poradzi z pianownicy: jak widać tutaj tez lekko nie będzie mieć 1:10 do pianownicy i zaczynamy zabawę: Piana z tych kaszkowatych, ale bardzo dobrze trzymała sie lakieru, zaczynamy płukanie: bez większych problemów, i tak jak poprzednio pora na test płatka kosmetycznego: No i tutaj musze przyznać ze nawet jako piana Ewocar poradził sobie wyśmienicie Podsumowując: Ewocar Alk Prewash to w mojej opinii bardzo dobry produkt, w świetnej cenie przy 5L opakowaniu. Produkt nadaje się zarówno jako oprysk jak i jako aktywna piana i w obu przypadkach spisuje się wyśmienicie, skutecznie usuwa film drogowy. Bezproblemowe wypłukiwanie się do tego piana potrafi długo poleżeć bo bardzo dobrze przyczepia się lakieru. Wydajność produktu tez na bardzo wysokim poziomie bo wystarczy już 30ml na 1L wody przy oprysku i świetnie spisuje się jako swoisty "TFR", ten produkt na stałe zagościł w moim arsenale Zalety: -Skutecznie usuwa film drogowy -Nadaje się zarówno jako oprysk jak i aktywna piana-Bardzo dobra koncentracja-Bardzo dobra cena-Bezproblemowe wypłukiwanieMinusy: -Brak 6 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antek1987 Posted January 24 Report Share Posted January 24 Bardzo fajny tescik Sam jakiś czas temu zakupiłem 20L tego produktu, tak samo i Shamponu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
analyzator Posted January 24 Report Share Posted January 24 jak na woskach? zjada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Streat Posted January 24 Author Moderator Report Share Posted January 24 @analyzator na woskach jeszcze nie testowałem dam znac jak przetestuje cos 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
keza Posted January 24 Report Share Posted January 24 Też od jakiegoś czasu bawię się tym produktem i mam bardzo pozytywne zdanie. @Streat jak Ci się sprawuje ten Marolex? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Streat Posted January 24 Author Moderator Report Share Posted January 24 @keza poki co działa, raz go ładowałem i nadal mam jakies 70% baterii, jedynie co to cisnienie mogloby być wieksze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts