Skocz do zawartości

Cleantle - Admire - powłoka nowej generacji!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Admire na aucie od listopada i poki co jest spoko, troche mi brakowalo sliskosci ale po nalozeniu boostera jest juz bardzo dobrze. Dzisiaj zdecydowalem sie nalozyc Admire na plastikowe elementy w komorze silnika, czarne plastikowe progi we wnetrzu auta, felgi i opony. Nakladalem na podjezdzie, temperatura okolo 10stopni, i raczej slonecznie. Wszystko szlo super ale na niektorych plastikach - i mowie tu o progach w aucie, po nalozeniu powloki kolor zmienil sie na niebieski i nie dalo sie tego dotrzec nawet od razu po nalozeniu.
Co mam z tym zrobic? Jak to teraz zdjac?

Na felgach widzialem niebieski kolor co jest normalne w swietle slonecznym ale wszystko docieralo sie ladnie. Na plastikach w silniku to samo, na poczatku widac niebieskawy kolor ale po dotarciu ani sladu niebieskiego. Na plastikach w bagazniku w pelnym sloncu tez sie dotarlo a tutaj na progach jest jak widac ponizej.

Przed nalozeniem powloki plastiki byly umyte APC a nastepnie odtluszczone IPA.

Na felgi a szczegolnie opony lalem jak z kranu bo i tak mi zostalo materialu. 

cleantle.jpg

cleantle2.jpg

cleantle3.jpg

• Dystrybutor
Opublikowano

@koxjax to marker uv, zejdzie po paru myciach 🙂 plastiki maja bardziej chropowata strukturę więc pewnie wszedł w pory ale nie przejmuj się bo ten marker się wymywa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak z aplikacją Admire lub inspire na folię ppf? Nie pogryzie się z regeneracją folii? Bo gdzieś czytałem że nie wszystkie powłoki można kłaść bo zabiją samoregeneracje właśnie…

• Dystrybutor
Opublikowano

@pablo15005 nie pogryzie.

Sam mam na folii Admire. Druga sprawa że nie wszystko co napisane w Internecie jest prawda. Sama powłoka ma swoje właściwości regeneracyjne także. Tutaj z folia ppf zachodzi synergia   - sam ppf ciężko się myje jak już zaniknie jego naturalne hydro, dlatego powłoka pozwala utrzymać ppf łatwiej w czystości.

• Lubię to 3
Opublikowano

Admire po trzech dniach dla porównania 😉

17435388230191404745196984057780.jpg

1743538847214306017641176403569.jpg

A tu mam dla was jeszcze jedno ciekawe porównanie.

Po lewej wosk wynalazek Adamsa po prawej admire.

Auto wróciło dwie godziny temu z lekkiego deszczu.

17435389135257898276130665937742.jpg

• Lubię to 2
Opublikowano

@Cleantle dosyć ciekawe porównanie bo jeden element jest czysty i suchy a drugi jest mokry i zostały na nim potem "kropki". Ogólnie to tylko obserwacja. Żaden hejt.

To docelowe hydro po boosterze? To samodzielny produkt. Ogólnie łatwy przyjemny ludzie chwalą. Kupiłem głównie na plastiki i tylko dla jaj wpadł na lakier. W moim sercu jest tyle wosków że mi sie powłoki nie zmieszczą. Jak zrobicie wosk to kupie 😉

Opublikowano

Tylko po co booster jak ta powłoka u Ciebie ma tydzień? 😁 Hydro jest, wszystko gra 🤪 z drugiej strony nie ma się co spuszczać nad nią jak i tak za chwilę ja zawoskujesz 😀

• Dystrybutor
Opublikowano

@analyzator chodzi mi o to że ta spadalność kropel z auta głównie zależy od śliksości, a ją podbić można po aplikacji admire właśnie boosterem. (po utwardzeniu czyli po tych 12h-24h minimum)

• Lubię to 1
Opublikowano

Małe pytanko. 

Czy na nowiutkie auto z salonu można od razu kłaść Admire?  Czy odczekać jakiś czas i dopiero nakładać? Auto z grupy Vag czarna perła.

Opublikowano

Mycie, dekon, pewnie finish, bo będą rysy, i jedziesz z koksem.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Godzinę temu, MMCzysci napisał(a):

Mycie, dekon, pewnie finish, bo będą rysy, i jedziesz z koksem.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Dokładnie tak ostatnio robiłem na 2 nowych samochodach, Skoda i Toyota. Mycie i dekontaminacja, potem polerka finishem, wymycie, odtłuszczenie i wleciała Admire.