Joa. Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jak wypada połączenie ??FK 1000p + jako QD sonax bsd super kropelki, na żywo lepsze, bo zdjęcie takie sobie wyszło: przy moim jasnosrebrnym lakierze na pewno podbija look, auto wygląda jak świeżo po woskowaniu i zyskuje takie perłowo-różowe wykończenie w sztucznym oświetleniu, przez co mnie zaczepiają ludzie i komentują dużo, dużo lepsze połączenie niż z Carnauba Glaze od Dodo.
konrad3k Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 A u mnie na swieżo położonym lakierze, po przepolerowaniu pastami menzerny 400,2500 i 4000 i przejechany tylką IPĄ (bez cleanera bo zapomniałem) FK trzyma się od października i jeszcze ładne odbijanie wody jest
marasec Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Czy można na leżący colli.476 kłaść FK1000, lub odwrotnie? nie osłabię wosku ?
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Czy można na leżący Colli.476 kłaść FK1000, lub odwrotnie? nie osłabię wosku ? Nie osłabi a po co?
marasec Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 A tak z nudów trochę i ciekawości. Chciałem sprawdzić czy będzie jakaś zmiana w kropelkowaniu
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 A tak z nudów trochę i ciekawości. Chciałem sprawdzić czy będzie jakaś zmiana w kropelkowaniu Próbuj ale dużej zmiany bym się nie spodziewał
Swoop Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Chciałem sprawdzić czy będzie jakaś zmiana w kropelkowaniu tak wygląda FK nakładany 16 października, umyty i odświeżony czerwonym QD Megsa (brudny, bo po nocnym deszczu)
Sebkosz Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 No woski w tę zimę ciężko jakoś nie mają
luq92 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 Akurat FK zbytnio nawet ze zeszłorocznej zimy nic sobie nie robił. Woskowałem samochód jakoś w listopadzie i zaraz jak wiosna przyszła, czyli dość późno, nie szło go zdjąć mocną mieszanką bodaj trzech pian na czele z Tenzi Truckiem i APC. Jeszcze po glinkowaniu kropelkował
escimo Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2014 No woski w tę zimę ciężko jakoś nie mają Ja w połowie listopada kładłem Nattysa Blue na "gołą blachę" i ostatnio jeszcze jakoś kropelkował Jak na razie tej zimy można spokojnie kłaść letnie woski
miskun Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Dzień dobry Wszyscy zachwalacie FK 1000p jako wosk na sezon zimowy. A ja mam takie zapytanie, jak w/w formuła sprawowałaby się latem? Próbowaliście takiego rozwiązania?
luq92 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 miskun, ja mam FK jako wosk całoroczny. W zeszłym roku kładłem go chyba w kwietniu i spokojnie przeleżał chyba troszkę ponad 3 miesiące. Co do wyglądu po woskowaniu dużo powiedzieć nie mogę, bo zbytnio nie mam porównania, ale widać wyraźnie, że lakier dostaje szklistości.
Bonthyc Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Na lato sporo osób daje dodatkową warstwę FK Pink Wax na 1000p. Pink ma średnią wytrzymałość ale bardzo podbija wygląd i na lato takie połączenie jak znalazł. Poszukaj, z tego co kojarzę to nawet w tym temacie są zdjęcia jak wygląda połączenie 1000p + pink wax.
miskun Opublikowano 29 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2014 Wiem, widziałem No bardzo fajnie się gabloty prezentują, szczególnie pomarańczowy... Nigdzie natomiast nie mogę znaleźć informacji, na ile woskowań starczą takowe testery (60ml)? Plan jest: mycie, glinka, politura (porzelack) i tu się waham czy 2 testery (jeśli da się na jednym tak z 5x wywoskować) czy duża pucha 1000P?
Bonthyc Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zawszę możesz odkupić od kogoś używaną puchę albo po prostu sprzedać swoją jak Ci się coś innego zamarzy Na 1000p na pewno znajdą się chętni.
LoozaQ Opublikowano 30 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2014 Jeden tester to spokojnie 5-6 woskowań samochodu wielkości Leona. A robiłem to jako amator czyli na bogato
miskun Opublikowano 31 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2014 @LoozaQ dzięki Na testy wystarczy. Jednak, korzystając z porady Bonthyc-a bardziej kalkulowałyby mi się używki, na takie też poluję- chciałbym oba ...
glorusek Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Po 2 tyg nie kropelkuje mi na dachu i masce, co jest? Umyc auto? Zapchal sie ?
kamilgt Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 glorusek, już któryś raz zadajesz to pytanie, nie możesz po prostu umyć samochodu i sprawdzić?
lu5asz Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2014 Umyj samochod.Ostatnio mialem to samo.Na bezdotyku plukanko i zero kropelek,dopiero jak rekawica umylem furaka to pojawil sie usmiech na twarzy
glorusek Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2014 Dzieki za odp, najgorsze ze droga na mojej ulicy jest bez asfaltu i wiecznie auto zakurzone
grabek246 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2014 panowie co robie źle? -auto myje, glinkuje -nakładam maszynowo dg 652 -aplikuje hi tempa -po około 20 minutach poleruje wszystko ok tylko wosk trzyma jakieś 2 tygodnie. a już po dwóch dniach można zapomnieć o ładnym kropelkowaniu. oczywiście przed sprawdzaniem ingów auto myje. możecie jakoś pomoc? czy po 652 powinienem przetrzeć lakier ipa? za szybko poleruje? czy moze 652 za mało wypracowuje?
Sabat Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 A czym myjesz?. Może się okazać że na drugi dzień ingi będą już ok. Gdzieś tu na forum też była taka podpowiedź że zaraz po myciu ingi mogą nie być zaciekawe. Do normalności wracają po kilku h Fk nawet na dość tłustym Dodo LP potrafi trzymać kilka miesięcy. Zrób sobie test na masce 50/50 wymyj DG 652. po 20 min wosk juz przechodzi test palca?
OloHalski Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2014 grabek246, Myśle, że to wina Duraglosa. Przetrzyj IPA i powinno być git. Sam HiTemp aż tak szybko to nie schodzi z auta nawet po myciu mocnym szamponem.
Rekomendowane odpowiedzi