Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy tester FK 1000p starczy na 2, 3 woskowania? Całej puchy puki co nie chciałbym kupować ale jak po 1 woskowaniu wosku zostanie mi tylko na maskę i część błotnika to trochę kiepsko.

Opublikowano

Bonthyc, spoookojnie :) Przed chwilą zważyłem swój testerek i waży bez przykrywki 45 g. Raz kiedyś już obleciałem nim auto.

Jeszcze nigdy nie zużyłem więcej niż 10 g na warstwę i to jadąc naprawdę na bogato :D więc testerek powinien wystarczyć na 4-5 warstw/smarowań :roll:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka kombinacja da trwalsze efekty:

-Achilles Prep.

-FK 1000p

czy:

-Achilles Prep.

-IPA

-FK 1000p

lakier oczywiście wcześniej wyglinkowany. Pytam ponieważ w temacie przeważa opinia, że achilles to słaby cleaner pod FK i FK lepiej leży na IPA. Z drugiej strony w myśl tego tematu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479 "IPA to nie cleaner". Ktoś doradzi która wersja będzie trwalsza na zimę :dontknow: ?

PS.

Pytam o konkretny duet achilles + FK bo takowy posiadam, achillesa kupiłem trochę pod wpływem emocji bez przemyślenia, teraz na pewno brałbym spr :dontknow:

Opublikowano
Jaka kombinacja da trwalsze efekty:

-Achilles Prep.

-FK 1000p

czy:

-Achilles Prep.

-IPA

-FK 1000p

lakier oczywiście wcześniej wyglinkowany. Pytam ponieważ w temacie przeważa opinia, że achilles to słaby cleaner pod FK i FK lepiej leży na IPA. Z drugiej strony w myśl tego tematu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479 "IPA to nie cleaner". Ktoś doradzi która wersja będzie trwalsza na zimę :dontknow: ?

PS.

Pytam o konkretny duet achilles + FK bo takowy posiadam, achillesa kupiłem trochę pod wpływem emocji bez przemyślenia, teraz na pewno brałbym spr :dontknow:

1. Ipa

2. FK 1000p

:song:

Opublikowano

Aivars, achilles na pewno usunie jakąś oksydacje, więc przed IPA jest wskazany.

FK jako syntetyk chyba nadaje się na warstwowanie - w takim razie po nałożeniu i wygrzaniu możesz strzelić jeszcze drugą warstwę

Opublikowano
FK można nawet jedna warstwa po drugiej kłaść. Przynajmniej wg. producenta

I praktyce się tak sprawdza.

Nakładasz jedną, ścierasz, nakładasz drugą, ścierasz itd.

Opublikowano

Ja warstwuje praktycznie cały sezon letni. Tj. zawsze przed jakimś zlotem czy zjazdem dokładnie myje i nakładam warstwe. Rzadko ściągałem i widze tylko pozytywy ;)

Opublikowano

FK jako syntetyk chyba nadaje się na warstwowanie - w takim razie po nałożeniu i wygrzaniu możesz strzelić jeszcze drugą warstwę

kolega pytal w swoim poscie o trwalszy efekt :song:

Opublikowano
Aivars,

Wczoraj z braku czasu strzeliłem warstwa po warstwie w odstępie jakichś 10 minut i zobaczymy co z tego wyjdzie. Akurat jak chciałem wygrzać pierwszą warstwę to się pochmurzyło :mrgreen:

Opublikowano

To może taka konfiguracja: achilles->IPA->dużo IPA->FK 1000p :kox: ?

• Moderator
Opublikowano
To może taka konfiguracja: achilles->IPA->dużo IPA->FK 1000p :kox: ?

To jest najlepsza opcja dla FK1000 ;-)

Opublikowano

Chyba jasne jest że na lakierze bez oksydacji efekt powinien utrzymywać się dłużej 8-)

Opublikowano

jest jakiś sens psiknąć sonaxem bsd przed pierwszym deszcze na FK ? z racji dobrego odpychania wody. Wosk siedzi 24h autu w garażu.