art'ek Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2013 Tomek WRO, testowałeś EGP ?? polecam ciekawy test jak ktoś nie czytał test
Tomek WRO Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2013 Kładłem w poprzednim roku. Nie zachwycił mnie trwałością, bo lustro ok? Ale to temat o FK
Bonthyc Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Czy tester FK 1000p starczy na 2, 3 woskowania? Całej puchy puki co nie chciałbym kupować ale jak po 1 woskowaniu wosku zostanie mi tylko na maskę i część błotnika to trochę kiepsko.
ktm950 Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Bonthyc, spoookojnie Przed chwilą zważyłem swój testerek i waży bez przykrywki 45 g. Raz kiedyś już obleciałem nim auto. Jeszcze nigdy nie zużyłem więcej niż 10 g na warstwę i to jadąc naprawdę na bogato więc testerek powinien wystarczyć na 4-5 warstw/smarowań
Bonthyc Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Super! ktm950 dzięki za odpowiedź
Driv3rrrr Opublikowano 18 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2013 Mi PinkWax (ta sama ilość) starczył na 6x czy 7x bodajże na moje auto. Tutaj powinno być podobnie
Bonthyc Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Jaka kombinacja da trwalsze efekty: -Achilles Prep. -FK 1000p czy: -Achilles Prep. -IPA -FK 1000p lakier oczywiście wcześniej wyglinkowany. Pytam ponieważ w temacie przeważa opinia, że achilles to słaby cleaner pod FK i FK lepiej leży na IPA. Z drugiej strony w myśl tego tematu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479 "IPA to nie cleaner". Ktoś doradzi która wersja będzie trwalsza na zimę ? PS. Pytam o konkretny duet achilles + FK bo takowy posiadam, achillesa kupiłem trochę pod wpływem emocji bez przemyślenia, teraz na pewno brałbym spr
Alvin234 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Ta kombinacja VP Achilles Prep IPA FK 1000p
Aivars Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Jaka kombinacja da trwalsze efekty:-Achilles Prep. -FK 1000p czy: -Achilles Prep. -IPA -FK 1000p lakier oczywiście wcześniej wyglinkowany. Pytam ponieważ w temacie przeważa opinia, że achilles to słaby cleaner pod FK i FK lepiej leży na IPA. Z drugiej strony w myśl tego tematu: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=9479 "IPA to nie cleaner". Ktoś doradzi która wersja będzie trwalsza na zimę ? PS. Pytam o konkretny duet achilles + FK bo takowy posiadam, achillesa kupiłem trochę pod wpływem emocji bez przemyślenia, teraz na pewno brałbym spr 1. Ipa 2. FK 1000p
manio49 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Ta kombinacja VP Achilles Prep IPA FK 1000p
Shmatan Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Aivars, achilles na pewno usunie jakąś oksydacje, więc przed IPA jest wskazany. FK jako syntetyk chyba nadaje się na warstwowanie - w takim razie po nałożeniu i wygrzaniu możesz strzelić jeszcze drugą warstwę
Bonthyc Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Wielkie dzięki za pomoc i odpowiedzi
Driv3rrrr Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 FK można nawet jedna warstwa po drugiej kłaść. Przynajmniej wg. producenta
senz Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2013 FK można nawet jedna warstwa po drugiej kłaść. Przynajmniej wg. producenta I praktyce się tak sprawdza. Nakładasz jedną, ścierasz, nakładasz drugą, ścierasz itd.
Geniusz Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Ja warstwuje praktycznie cały sezon letni. Tj. zawsze przed jakimś zlotem czy zjazdem dokładnie myje i nakładam warstwe. Rzadko ściągałem i widze tylko pozytywy
Aivars Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2013 Aivars, achilles na pewno usunie jakąś oksydacje, więc przed IPA jest wskazany. FK jako syntetyk chyba nadaje się na warstwowanie - w takim razie po nałożeniu i wygrzaniu możesz strzelić jeszcze drugą warstwę kolega pytal w swoim poscie o trwalszy efekt
luq92 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Aivars,FK jako syntetyk chyba nadaje się na warstwowanie - w takim razie po nałożeniu i wygrzaniu możesz strzelić jeszcze drugą warstwę Wczoraj z braku czasu strzeliłem warstwa po warstwie w odstępie jakichś 10 minut i zobaczymy co z tego wyjdzie. Akurat jak chciałem wygrzać pierwszą warstwę to się pochmurzyło
Bonthyc Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Aivars, achilles na pewno usunie jakąś oksydacje, więc przed IPA jest wskazany. FK jako syntetyk chyba nadaje się na warstwowanie - w takim razie po nałożeniu i wygrzaniu możesz strzelić jeszcze drugą warstwę kolega pytal w swoim poscie o trwalszy efekt To może taka konfiguracja: achilles->IPA->dużo IPA->FK 1000p ?
Moderator krd Opublikowano 7 Października 2013 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 To może taka konfiguracja: achilles->IPA->dużo IPA->FK 1000p ? To jest najlepsza opcja dla FK1000 ;-)
Shmatan Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2013 Aivars, achilles na pewno usunie jakąś oksydacje, więc przed IPA jest wskazany. FK jako syntetyk chyba nadaje się na warstwowanie - w takim razie po nałożeniu i wygrzaniu możesz strzelić jeszcze drugą warstwę kolega pytal w swoim poscie o trwalszy efekt Chyba jasne jest że na lakierze bez oksydacji efekt powinien utrzymywać się dłużej
guja Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2013 jest jakiś sens psiknąć sonaxem bsd przed pierwszym deszcze na FK ? z racji dobrego odpychania wody. Wosk siedzi 24h autu w garażu.
xMarcin95x Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 Testował ktoś - AG SRP + 1000P na zimę ? Czy może klasycznie IPA + 1000p ?
LoozaQ Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2013 xMarcin95x, AG SRP (jako cleaner) -> IPA (aby wymyć wypełniacze z SRP) -> FK 1000P
Rekomendowane odpowiedzi