lukwawa Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 capricorn, na początku kupowałem "tańsze" woski zachłyśnięty chęcią posiadania i sprawdzenia większości towaru, części z nich nie użyłem ani razu, część oddałem w wieczne użytkowanie znajomym ale zawsze chciałem posiadając dużą ilosć "tańszych" wosków mieć coś "konkretnego". Obecnie mam kilka "konkretów" a rzeczy "tańsze" sprzedaję nie dlatego, ze jestem snobem tylko dlatego, że jakościowo nie powalają i wiem,że nie będę z nich korzystał. Ich żywot kończy się na półce jeżeli wiem,że wykorzystam je robiąc komuś auto albo je sprzedaję. Jak jeszcze wezmę pod uwagę stosunek: wydajnosć-cena to wychodzi na to, że drogie kosmetyki w finalnym rozrachunku wychodzą taniej niż te z niższych półek. Gdybym miał teraz złożyć sobie zestaw to porónując go do mojego pierwszego zostwiłbym kilka produktów i to głównie typu APC, aplikatory, ręcznik, szczotki, pędzelki i kilka szamponów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 lukwawa, podoba mi się ten głos rozsądku będziesz w piątek w CarSpa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Już dzisiaj wiem, że się spóźnię ale będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 9 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Stoję przed trudnym dylematem zastanawiam się w którym kierunku iść aktualnie mam R222 carnauba wax i zastanawiam się czy lepiej wziąć kilka tańszych wosków czy za te same pieniądze jeden a konkretny? A masz już coś konkretnego na oku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
capricorn Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Evo, badam rynek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saintmc Opublikowano 10 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2011 Podepnę się pod temat. Mam do Was pytanko, mam RG55 i ostatnio przy aplikacji ręcznej na lampy wosk nie chciał wyschnąć po prawie godzinie dalej smużył. Bojąc się że coś jest nie tak wyciąłem próbkę rg55 z carspa i nałożyłem ale padem i wyschło po około 10min. Idąc za ciosem, wczoraj chciałem sprawdzić czy wszystko z woskiem jest OK, Autko umyłem, apc i ipa na maskę. Po osuszeniu poszedł na maskę Zymol HD i po połowie woski normalny i z próbki. Pół maski (prawa strona na filmiku) próbką z carspa, drugie pół (lewa strona) zwykłym (tak go nazwę ). Po 15min chyba wysechł, ale do końca nie jestem pewien. zdjęcia i filmik w linku http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 8259#98259 Powiedzcie jak to jest, ile czasu schnie Wam rg55? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 saintmc, miałem okazję zrobić takową kombinację: IronX+Glinka+ValetPro Achilles+ShowCarGlaze+RG55. Temperatura zewnętrzna około 23 stopni, garaż około 16. Miałem próbkę wosku, nakładałem najpierw na palec i przenosiłem na pad (tak mi było wygodniej). Woskowałem 2-3 elementy na raz i zaczynałem ścierać od pierwszego (mijało około 10 minut), wosk był już zaschnięty, bardzo ładnie się polerował, żadnych smug, żadnych problemów. Nakładałem delikatną mgiełkę na lakier, jak zalecają. Dlatego jestem zakochany w tym wosku, banalna aplikacja, polerowanie, ładny zapach i miażdżący wygląd. Szczególnie na czerwonym Co ważne na 5 drzwiowego Focusa zeszła mi może 1/3 próbki z czego jestem bardzo zadowolony. Chyba sobie zażyczę dużą puchę pod choinkę Byłbym zapomniał - odprowadzanie wody świetne. Czy ktoś wie czy trzeba go trzymać w lodówce? Trzymając w szafce w pokoju wosk się trochę "poci". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 pewnie jak ręsztę wosków trzymać w lodówce w około 10 stopniach, przynajmniej ja tak trzymam i ani SV and Zymol nie zmienia swojej postaci pod każdym względem. Jak się komuś nazbiera takich lepszych wosków to warto te 200 wydać na lodówkę pod nie, ja akurat dostałem red bulla i w niej sobie trzymam moje słodkości do lakieru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 daniels, zrób kiedyś fotkę I już lepiej nic nie mów bo zrobiłeś mi smaka na kilka wosków i lodóweczkę w pokoju, taką z podświetleniem dziewczyna chyba zadzwoniłaby po kaftan Może w końcu urządzimy jakiegoś spotka w Krakowie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniels Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 spot jak najbardziej w sobotę chyba będę cupre ogarniał to można się ustawić pogadać i nawąchać się zymola, co do lodówki nie ma sprawy cyknę fotę jak wszystkie woski będą na miejscu- trzymam w niej też megsa# FK już nie wkładałem bo z tym swoim smrodem to towarzystwa nie pasował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kempus Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 spot jak najbardziej w sobotę chyba będę cupre ogarniał to można się ustawić pogadać i nawąchać się zymola, co do lodówki nie ma sprawy cyknę fotę jak wszystkie woski będą na miejscu- trzymam w niej też megsa# FK już nie wkładałem bo z tym swoim smrodem to towarzystwa nie pasował W której części Krakowa masz swoją "pracownie"? Może być PW bo się małe OT robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 20 Maja 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Gdyby ktos reflektował : http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=5759 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Zymol w Stanach ma samplera #3 wosków atlantiqu/vintage/royal. W przeliczeniu wychodzi 1800 zł. (600 dolarów). Każdy po 50 gramów. Uważam, że cena atrakcyja. Kolega mi ściąga. Wypróbujemy, zobaczymy. Czy ktoś miał już do czynienia z tymi woskami? Jakie wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 podejrzewam ze jak te trzy woski nałozysz obok siebie to roznicy nie zobaczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detailers Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Nakładałem wczoraj Atlantique i po pierwszym przetarciu mf podschniętego wosku na masce spadły mi galoty. Drugi raz spadły jak zobaczyłem ile jeszcze mi zostało po zrobieniu całego s5 Nakładałem aplikatorem Zymola, wcześniej ogrzałem odrobinę wosku na słońcu. Nie pracowało się nim na lakierze najłatwiej, ale chciałem uzyskać naprawdę cienką warstwę. Wosk daje się łatwo spolerować tuż przed wyschnięciem jak i po dłuższym pozostawieniu na lakierze. Jak zachowuje się na nim woda sprawdzę jak będę miał obok do porównania Concours na drugim aucie Warto kupić samplery, bo naprawdę starczy tego na kilka autek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwawa Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Czym przygotowywałeś lakier pod wosk? Sam wosk daje tak minimalne różnice w wyglądzie, ze w zasadzie niemożliwością jest wychwycić różnice, jakiekolwiek. Wiem o tym doskonale ponieważ obecnie przez pół auta mam nałożonego Zymol Carbona a drugie pół to Zymol Vintage.(wcześniej były "combosy" z Carbonem, Glasurem, Lusso Oro, oboma RaceGlaze'ami SV Saphire'm i innymi i jedyne różnice to wytrzymałość/kropelkowanie i odpychanie wody). Kropelkowanie jest identyczne, odpychanie wody minimalnie lepsze w przypadku Vintage'a, wygląda brak różnic, natomiast zapewne masakryczna różnica będzie w wytrzymałości ww. wosków. Ale czy warte jest to prawie 40x krotnej różnicy w cenie....na to pytanie musi odpowiedzieć sobie każdy indywidualnie...dla różnicy w wyglądzie nie ma po co dopłacać bo nic się nie zobaczy Niesamowitą robotę, która podkreślila wyjątkowość Zymola wykonuje HD Cleanse. Po aplikacji lakier wygląda jak obsypany brokatem, mieni się niesamowicie dodatkowo zapycha masę rys, to taki oszukaniec . Aplikacja HD przed woskiem powoduje "dostrzegalne różnice po nałożeniu wosku" w tym przypadku jakiegokolwiek naturalnego ale nie sam wosk robi tą różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 wyjątkowość Zymola wykonuje HD Cleanse. Po aplikacji lakier wygląda jak obsypany brokatem, mieni się niesamowicie dodatkowo zapycha masę rys, to taki oszukaniec . Aplikacja HD przed woskiem powoduje "dostrzegalne różnice po nałożeniu wosku" w tym przypadku jakiegokolwiek naturalnego ale nie sam wosk robi tą różnicę Mam identyczne spostrzeżenia odnośnie HDC za jago sprawką znacznie poprawia się głębia i ogólny look auta Kiedy się scali z woskiem dostrzegam dodatkową magie... Co do maskowania rysek to nie zauważyłem takiej zależności mimo, że mam bardzo delikatne i pewnie zejdą pod jakąś delikatną kombinacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 4 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Niejeden glaze by pozazdrościł wypełniania HD ,IMO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Detailers Opublikowano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 lukwawa, bez HDC bym nie podchodził do tematu.I zgodzę się, że HDC robi świetną robotę i większości by efekty pewnie wystarczyły. Wg mnie SRP lepiej wypełnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 A jak ma się Lusso Revitalizing Creme do HDC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 5 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 LRC daje podobne rezultaty, jest łatwiejszy w użyciu. Wygląda bardzo pododbnie do HDC, nie ma tylko tego zapachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bischop5 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Hmm rozumiem efekty ale wydać tyle kasy na to? 370zl widzę na alledrogo cleaner + wosk. Rzeczywiście różnica między woskiem za 150zl a tym z Zymola to przepaść ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Rzeczywiście różnica między woskiem za 150zl a tym z Zymola to przepaść ? Zdania są podzielone;) Ja jestem od Zymola uzależniony już... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Rzeczywiście różnica między woskiem za 150zl a tym z Zymola to przepaść ? Zdania są podzielone;) Ja jestem od Zymola uzależniony już... a ja na nim się zawiodłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 5 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Rzeczywiście różnica między woskiem za 150zl a tym z Zymola to przepaść ? Zdania są podzielone;) Ja jestem od Zymola uzależniony już... a ja na nim się zawiodłem Malkolm, a możesz dokładniej opisać swoją przygodę z Zymolem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi