ad.am Opublikowano 5 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 @Domel ile akumulatorów (i jakiej pojemności) potrzebuje ta maszynka na takie 1,5 godzinne akcje?
Moderator Domel Opublikowano 5 Września 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 34 minuty temu, ad.am napisał: @Domel ile akumulatorów (i jakiej pojemności) potrzebuje ta maszynka na takie 1,5 godzinne akcje? Jeden 5aH, i została mi jedna kreska 1
Saczi Opublikowano 11 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2021 2 tygodnie i około 550km od aplikacji. Pierwsze mycie na 2 wiadra "zgodnie ze sztuką". W ubiegłą sobotę wrzuciłem tylko pianę na samochód i splukalem. Mam filmik, który jutro wrzucę na YT. Ps. Jak to ma znaczenie, używam piany chemition (1:10) i szampon wiek stuff ("ciasteczko", 20ml/10L).
Saczi Opublikowano 12 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2021 Filmy: Chyba pokazują się pierwsze różnice w zrzucie wody - Diamond bardziej tafluje.
Saczi Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 Woski w akcji - kropelki po deszczu: 1
ad.am Opublikowano 20 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2021 @Saczi ale ramion wycieraczek już nie nawoskowałeś
Moderator Domel Opublikowano 2 Października 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Października 2021 Data Aplikacji: 4.IX. 2021 przy przebiegu 293451 km Pierwsze Mycie: 25.IX.2021 przy przebiegu 294 950 km czyli po 1499 km i 21 dni - na szczocie w myjni ręcznej Drugie Mycie: 2.X.2021 przy przebiegu 295 150 km czyli po 1699 km i 28 dni Tydzień temu auto trafiło przypadkiem na szczotkę ręczną na myjni i niestety ta miotła dokonała niesamowitego spustoszenia na tym lakierze. Wystarczyło jedno takie mycie Przestrzegam Także postanowiliśmy zrobić tym porządek. Ostatni updejt wosków, zmycie, "polerka" i jakieś LSP - ale to już w tym dziale: Skupmy się teraz tylko na tym ostatnim updejcie po 1699 km i 28 dniach Najpierw mycie Manufaktura Wosku Sour Shampoo Po lewej stronie całego auta (oprócz dachu): Diamond Po prawej stronie całego auta (oprócz dachu): Saphir Oprócz padającego Diamond'a na masce obydwa woski na bokach reagują rewelacyjnie po 1699. Jestem zadowolony https://youtu.be/i8j4-ht3iAo W przyszłym roku powtórzymy test długo dystansowy nie mniej jednak na dziś kończę test na tym aucie 1
Saczi Opublikowano 3 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2021 @Domel, dobra robota. U mnie woski posiedzą sobie jeszcze około miesiąca. Ja jeżdżę mniej, bo około 800-1000km miesięcznie. 1
Saczi Opublikowano 10 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2021 1,5 m-ca od aplikacji. Sapphire zaczyna spływać taflą. Diamencik wyraźniej rozbija taflę wody. Obydwa woski i tak ładnie utrzymują się na masce. Dystans 250-350km/tydzień. 5 dni w tygodniu garażowany pod chmurką, reszta w garażu. Stoi i środowisku dość mocno zapylonym. Tymczasem wrzucam filmik po wczorajszym, sobotnim myciu. Standardowo 2xChemotion 1:10 z pianownicy, WorkStuff 30ml/10L. Wczoraj dodatkowo na lakier trysnąłem Vasco PreWash. https://youtu.be/TbtAeBF3aEw PS Setny post na forum ... 1
Saczi Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2021 Z mojej strony dzisiaj koniec zabawy - dzisiaj dekontaminacja i na cały samochód wrzucam Fuso Coat. Same woski "przeżyły" 4-6 tygodni. To zdecydowanie krótko. Ostatnie 2 mycia już wspomagałem maskę QD'kiem. Jak ktoś ma czas i chęci, może je używać - ja nie kupię 100ml słoiczka ...
Radu5 Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2022 Jaki aplikator do sapphire najlepszy byłby? Przy fuso używałem zwykłego żółtego gadbkowego ale tutaj inna konsystencja wosku jest. Mam do wykorzystania żółty gąbkowy twardy, foamburger, work stuff handy wax, kw gąbkowy zwykły
alexander.p Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2022 2 godziny temu, Radu5 napisał: Jaki aplikator do sapphire najlepszy byłby? Przy fuso używałem zwykłego żółtego gadbkowego ale tutaj inna konsystencja wosku jest. Mam do wykorzystania żółty gąbkowy twardy, foamburger, work stuff handy wax, kw gąbkowy zwykły Ten, który Tobie podpasuje 1
zeea Opublikowano 3 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2022 Woski tego producenta nałożysz nawet pacą tynkarską, są naprawde przyjemne w aplikacji 1
frappe Opublikowano 16 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2023 @Saczi przepraszam za odkop, jaki qd dobrze podbija woski HoW? Albo jakim Ty podbijałes?
Saczi Opublikowano 17 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2023 @frappe ja mam qd i qw od chemotion . Woski same w sobie są świetne, ale mało trwałe.
menior Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 ktos juz ma porownanie tych woskow do nowosci ZIRCON?
analyzator Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 @menior mam sapphire i zircon. O obydwu mam zle zdanie ale nie testowałem dłużej. Wiele osób lubi te woski. Diamond bardzo ładnie pachnie dla odmiany premierowy zircon wali tanią perfumą 1
menior Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 @analyzator ja mam tez sapphira i zircona o ile z sapphira bylem w miare zadowolony,nie jest zbyt trwaly ale aplikacja i efekt to rekompensuja to juz po pierwszej aplikacji Zircona mam mieszane uczucia,efekt hydro slaby jakby szedl bardziej w zrzut niz kropelki ale slabo to robi,pytanie czy on tak ma czy u mnie cos poszlo nie tak
alexander.p Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 ZIRCON słabiutko z trwałością, aplikacja jak z sio2, najpierw tępo dalej jakoś leci fibra, krople i Look na plus. Nie przekonał mnie, typowy #jednomiesięczny #wakacyjny. Wielki plus z zapach.Sapphire, mam co raz gorsze odczucia i problemy z tym woskiem, jakoś się marzę się. Wysłane z mojego SM-A105FN przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 @alexander.p no właśnie po tych wszystkich zachwytach sapphire zdziwiłem się że wosk dociera się słabo. Mi też się mazał. Jak coś ma mieć miesiąc trwałości to we wszystkich innych kategoriach musi być petarda 1
zeea Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 Diamond to była czysta przyjemność. Zircon jak się nie myle do 2 miesięcy wytrzymał, ale podbijany QDekami. Saphir wszędzie wychwalany i zapewne zakupie tester bo aż dziwią mnie te sprzeczne opinie.
damiano2007 Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 Co Wy Panowie... House od wax sapphire czy diamond się mazał? No way! Może nie jest to poorboy's czy dodos letni i jeden ruch fibra na gotowo, ale dwa ruchy i gotowe. Panowie delikatnie aplikujemy, a wosk się odwdzięczy Swojego czasu to pamiętam jak po cleanerze zużywam wosku 4-6gram na cały wóz. im mniej, tym lepiej. mam wszystkie trzy HoW. Sapphire i diamonda, którego testowałem polecam! pozdro
menior Opublikowano 21 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2023 @damiano2007 a Zircona juz nie polecasz?
damiano2007 Opublikowano 22 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2023 8 godzin temu, menior napisał(a): @damiano2007 a Zircona juz nie polecasz? Nie stosowałem jeszcze 1
Rekomendowane odpowiedzi