Solution demon220 Posted July 22, 2021 Solution Report Posted July 22, 2021 Witam ... Potrzebuję pomocy w wyborze szybkiego wosku.... Do tej pory używałem Płynny wosk Shield Armor.... Wytrzymywał do 5-6 myć... Teraz chce kupić coś innego coś bardziej trwałego myślałem o ADBL Synthetic Spray Wax SSW lub ADBL Ceramic QD 500ml nie wiem który będzie lepszy ?? Chyba że macie coś od siebie do polecenia lepszego łatwego i szybkiego w aplikacji... ??
powalla Posted July 22, 2021 Report Posted July 22, 2021 Chcesz wosk czy QD bo takowe podajesz jako swoje wybory ? Ja polecam Elixira lub BSD jako ze podobne do Twoich propozycji , a sa duzo lepsze.
Eidos71 Posted July 22, 2021 Report Posted July 22, 2021 @demon220 - mycie co ile czasu ? Jakie przebiegi ? Armor Shield nie jest słabeuszem, więc jeśli myłeś auto co 2 tygodnie - jestem w stanie uwierzyć, że wytrzymał 5-6 myć. Poza tym podłoże pod każdy wosk - w tym yeż płynny - powinno być czyste i przygotowane pod aplikację (dekontaminacja itd.). Z płynnych wosków (spray wax-ów), które cechuje trwałość, polecam: Turtle Wax Ice Synthetic, oraz Wowo’s Crystal Sealant. No i nietypowy QD, a raczej sealant - Sonax BSD. 1 godzinę temu, demon220 napisał: ADBL Ceramic QD To QD, a nie wosk w sprayu.
Bapko Posted July 22, 2021 Report Posted July 22, 2021 Chcesz wosk czy QD bo takowe podajesz jako swoje wybory ? Ja polecam Elixira lub BSD jako ze podobne do Twoich propozycji , a sa duzo lepsze. Z ciekawości, bez uszczypliwości w czym BSD dużo lepszy od SSW?
demon220 Posted July 22, 2021 Author Report Posted July 22, 2021 Myje raz w tygodniu na myjni bezdotykowej przebiegi 10 tys km rocznie ... Chodzi mi o to żebym nie musiał nakładać wosku i polerować jak do tej pory ... Nie mam za dużo doświadczenia w tym... Chciałbym umyć samochód wytrzeć go do sucha i nałożyć wosk przetrzeć szmatką żeby nie tracić na to dużo czasu ... Nie mam już takich warunków jak miałem wcześniej na nakładanie Armor... Widziałem też że jest w wersji sprayu... Szukam czegoś fajnego szybkiego w aplikacji i trwałego ...
analyzator Posted July 22, 2021 Report Posted July 22, 2021 @demon220 myjesz na bezdotyku ale prawidłowo, ręcznie?
powalla Posted July 22, 2021 Report Posted July 22, 2021 W czym lepsze bsd? Nie wciaga butelki Tak serio jesli miales oba produkty i nie widzisz „lepszosci” bsd , to … nic mi do tego i nie chce mi sie pokazywac roznic
Eidos71 Posted July 22, 2021 Report Posted July 22, 2021 1 godzinę temu, demon220 napisał: Myje raz w tygodniu na myjni bezdotykowej przebiegi 10 tys km rocznie ... Chodzi mi o to żebym nie musiał nakładać wosku i polerować jak do tej pory ... Nie mam za dużo doświadczenia w tym... Chciałbym umyć samochód wytrzeć go do sucha i nałożyć wosk przetrzeć szmatką żeby nie tracić na to dużo czasu .. Czyli nie myjesz, tylko obmywasz - nic dziwnego, że Armor siedzi Ci tak krótko, bo aplikujesz go na brudny lakier. Poza tym, po obmyciu, wcierasz film brudu w lakier, rysując go przez wycieranie ręcznikiem. Przy takim postępowaniu nic nie będzie długo trzymało się lakieru, a lakier będzie w coraz gorszym stanie.
Bapko Posted July 22, 2021 Report Posted July 22, 2021 W czym lepsze bsd? Nie wciaga butelki Tak serio jesli miales oba produkty i nie widzisz „lepszosci” bsd , to … nic mi do tego i nie chce mi sie pokazywac roznic Właśnie mam oba ale widocznie nie zauwazylem większych różnic na korzyść BSD Jak dla mnie BSD cięższy w aplikacji i atomizer leje za dużo i „siurem” Ssw jak dla mnie ppz i super zapach ale droższy od BSD 1
Recommended Posts