Moderator Streat Opublikowano 13 Lipca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Witam wszystkich! Po raz kolejny zapraszam wszystkich do mojej relacji. Tym razem trafił się Ford Connect którego miałem tylko z grubsza posprzątać A tak na poważnie to auto miało być porządnie wyczyszczone Mycie/dekontaminacja: -ADBL Shampoo Pro -Pure chemie Sour foam -ADBL Vampire liquide -ADBL APC PRO -Prickbort MAC 124 -Rekawica glinkujaca flexipads -Excede T&RC -Excede UWC Wnętrze: -ADBL APC -Nielsen Nap Low Foam -Numatic George -ADBL Matt max -Tenzi Detailer Czysta szyba Zabezpieczanie: -RRC Plastic Dressing -ADBL TD -MadCow Mannies Milkshake Początek pracy wiec zobaczmy z czym mamy do czynienia: Jak widać czysto nie jest zatem przystępujemy do pracy, tym razem zacznę od środka auta: Najpierw odkurzanie: Widać światełko w tunelu Działamy dalej! tu już znacznie lepiej pake równie odkurzyłem Poodkurzane wiec pora zabrać sie z czyszczenie wszystkiego, w ruch idzie APC ADBL 1:10 oraz APC ADBL 1:5 na trudniejsze przypadki: = Pierwsze podejscie: No prawie wszystko zebrało Drugie podejscie i jest idealnie: Jakby ktoś pytał szczotka z Lidla z uciętą rękojeścią, całkiem przydatna rzecz Tak wiem tunel środkowy niedoczyszczony Poprawiłem to Progów nie doczyszczałem do końca bo i tak będę je mył przy myciu auta Plastiki wyczyszczone więc pora na pranie: Niezawodny Nielsen Nap Low Foam użyty jako pre sprey 1:10 Szczotka k2 na wkrętarkę i pomagamy wzruszyć brud: a tutaj woda po praniu: Dywaniki wyciągnięte wiec pora się nimi zająć: Również ADBL APC 1:5: Dywaniki wyczyszczone wiec przystępujemy do mycia auta, jak zwykle najpierw opłuczemy z luźnego brudu: Małe 50/50 Felgi Excede UWC Opony Excede T&RC Jest brudno Niby stalówka a od razu lepiej wygląda pomimo rdzy. Woda z auta zleciła wiec pora na Prickborta: Dałem mu chwile ale za dużo smoły nie było o dziwo: Później pora na vamire: Tutaj już miał co robić Na to wszystko wskakuje "piana" aktywna od Pure chemie... Poziom spieniania tej piany jest praktycznie zerowy a stężenie 1:10 zrobione Spłukujemy i zaczynamy mycie własciwe: Nie zapominamy o wnekach Do detali pędzelek WS oraz APC ADBL: Auto opłukane wiec pora na claymitt: Myślałem ze więcej będzie brudu a było tak umiarkowanie. Coś tam było słychać że zbiera jednak lakier o dziwo był całkiem czysty Finalne płukanie i wjazd do garażu i suszymy: Było na aucie pare pozostałosci po kleju od tasmy. Jeden strzał ADBL Wipe Outo i wszystko pięknie usunięte: Lampy były bardzo zżółknięte wiec postanowiłem je przepolerować: Z lakierem miałem nic nie robić ale że miałem takie siwaksa którego jeszcze nie testowałem to postanowiłem się nim pobawić Cos tam wyczyścił, lakier ewidentnie po nim był taki bardziej czysty ale mimo wszystko nie zastapi to prawdziuwego cleanera Szyby brudne wiec wskoczył taki zawodnik: Jak widać poradził sobie bardzo dobrze Całkiem przyjemny płyn do szyb Na plastiki zewnętrzne wskoczyła słynna marka z polskiej sceny detailingowej!: Spokojnie plastiki nie zjadło a całkiem fajnie go odświeżyło Efekt finalny: Dziękuje wszystkim za obejrzenie mojej pracy i wytrwanie do końca Zachęcam do komentowania ale także krytykowania bo dzięki konstruktywnej krytyce człowiek może sie czegoś nauczyć! 14 3 2
damiano2007 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 @Streat o jaaaaa! Na taki syf to nie APC a napalm super robota! 2
Moderator Streat Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Teraz, damiano2007 napisał: @Streat o jaaaaa! Na taki syf to nie APC a napalm super robota! Dzieki No tutaj to faktycznie był syf nieziemski Ale jakoś dało sie rade
Marcin1992 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Piękna robota przy takim gruzie Dobrze że mała kabina 1
Moderator Streat Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Teraz, Marcin1992 napisał: Dobrze że mała kabina Kabina fakt mała ale za to kawał pali która też trzeba było ogarnąć a już najbardziej wkurzała mnie kratka pod która była masa syfu przy którym spędziłem chyba z godzinę
piła6 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Dobra robota! Też kiedyś kupiłem tą kwaśną pianę od Pure Chemie- tragedia, zero piany, plusem jest chyba tylko cena 1
kamil598 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Świetna metamorfoza zdziwił mnie tytuł bo nie słyszałem o takim Oplu 1
smerf91 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Jak zwykle konkret robota! Przy takich szczurach najlepiej widać efekt roboty 1
Moderator Streat Opublikowano 13 Lipca 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 52 minuty temu, kamil598 napisał: Świetna metamorfoza zdziwił mnie tytuł bo nie słyszałem o takim Oplu tak to jest jak mysli sie o jednym a pisze drugie
MMCzysci Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2021 Szczur konkretny... jakbym Jumpera szwagra widział Piękna robota, od razu innego. Właściciel pewnie zadowolony? Wyryte w skale z S20 FE 5G 1
ask Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2021 Robota fajna. Mogłeś jeszcze fotele wywalić i wtedy możba konkretnie podziałać. Patrząc na tego szczura zanim się za niego wziąłes to nie wiem czy bez wyrzucenia foteli dało sie doczyscić to sensownie od strony tunela. Ale i tak szacun za robotę. Ja wziałem sie za srodek Partnera którego kupiłem i wyrzucalem fotele do prania choć nie był w 1/10 takim szczurem jak twój. Zdziwiłem sie mocno co jeszcze znalazłem... 1
grechut Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2021 ile czasu Ci zlecialo przy takim szczurku :)?
chudy_ziomek Opublikowano 14 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2021 Fordzik zyskał nowe życie dobra robota 1
Moderator Streat Opublikowano 14 Lipca 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2021 6 godzin temu, ask napisał: Mogłeś jeszcze fotele wywalić przy tym aucie nie było to konieczne fotele na tyle sie odchylały że moglem dojść wszedzie 5 godzin temu, grechut napisał: ile czasu Ci zlecialo przy takim szczurku :)? 2 dni pracy tutaj jest
RoBee Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Lubię oglądać takie odgruzowywanie Szkoda, że zabrakło woli aby jednak polerować, bo byłoby na co popatrzeć. No ale rozumiem właściciela.
Moderator Streat Opublikowano 6 Sierpnia 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2021 4 godziny temu, RoBee napisał: Lubię oglądać takie odgruzowywanie Szkoda, że zabrakło woli aby jednak polerować, bo byłoby na co popatrzeć. No ale rozumiem właściciela. Polerka dużo by tu dala bo lakier aż matowy ale to wół roboczy też lubię takie projekty bo aż miło takie auto odgruzować
ssjj93 Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Czy przed polerowaniem reflektorów, używałeś papierów ściernych? Czy pasta + pad ? Fajny efekt wyszedł tych lamp, jakich środków do Nich użyłeś? Ps. Super robota całego autka !
Moderator Streat Opublikowano 10 Sierpnia 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2021 51 minut temu, ssjj93 napisał: Czy przed polerowaniem reflektorów, używałeś papierów ściernych? Czy pasta + pad ? Fajny efekt wyszedł tych lamp, jakich środków do Nich użyłeś? Na szybko przeleciałem polerka najpierw mikrofibra i 3d one a pozniej biały pad i 3d one i wyszedł całkiem fajny efekt
Rekomendowane odpowiedzi