analyzator Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2021 Hejka Tydzień temu w temacie o qd wspominałem. Sprawdźmy. Za ssw ciągnie się opinia zbierania kurzu. Położyłem go obok turtla który w zimie spisywał mi się znakomicie wspaniale i opadała mi kopara, że auto dalej wygląda okej. Wyniki są .. zupełnie nieoczywiste. Warunki testu średnio reprezentatywne auto zrobiło ze 120km. Wjeżdżało na budowę, wracało lekko okropione i stało w garażu, w którym obecnie nie jest sprzątane - czekamy na wybór nowej firmy. W skrócie kurzy się koszmarnie. Zawodnicy na masce i tylnej klapie. Pod spodem fusiak. Look. Po bokach fusso speed. Oba bardzo fajnie. SSW i jego troche plastik look na tym lakierze po aplikacji wypadał wspanialne. Wychodzi drobny metalik/mika. Turtle obok nie ma się czego wstydzić i chociaż na uni dodaje dużo więcej, tutaj nie zamula. Turtle SSW SSW Turtle SSW Turtle SSW Maska SSW Turtle Turtle SSW Turtle SSW Test będzie trwał i po kolejny myciu i może przy innej pogodzie. Wilgoć unoszona z drogi + kurz w garażu to przepis na brudne auto - jak widać Zdjęcia zdjęciami, subiektywnie co widzę. Z tyłu lex ma przedziwną aerodynamikę - tam jest zawsze brudno i zawsze dojeżdża tam woda. SSW moim zdaniem zauwazalnie LEPIEJ. Wygląda na to, że rozbija wodę na drobniejsze krople przez co przy takim kurzeniu, kurzo osiada mniej. W pojedynczych miejscach psiknąłem kilka dni temu wodą demi żeby zobaczyć z którego więcej się spłucze. Powiedziało mi to dwie rzeczy z SSW więcej, Ponownie większe krople na turtle = więcej kurzu zanim odparowały udało się zebrać. Spoiler. Porównywalnie. Maska. Wyraźnie turtle lepiej. Poniżej backup foto. Uznałem że wyszły inaczej niż widać gołym okiem. Bez latarki dla aparatu 1m dodatkowej odległości od lampy robi dużą różnicę, co widać na foto. 8
Moderator Streat Opublikowano 15 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2021 @analyzator fajny test bo pokazuje które produkty warto kłaść nie zawsze piękne kropelki to dobre oczyszczanie ale zaskakujace jest to że na przodzie turtle radzi sobie lapiej zaś z tyłu SSW
analyzator Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 @Streat ogólnie spodziewałem się innych wyników mam dobre warunki na testowanie, jak widać. Stay tuned.
analyzator Opublikowano 16 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2021 Oprysk bh af i płukanie. 2km potem w garażu. SSW Turtle Wyraźnie wody mniej na ssw. Tak sobie pomyślałem jakby zrobić mix ssw król tempoty + elixir, król śliskości jak pomyślałem to pewnie zrobię
Moderator Streat Opublikowano 17 Marca 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 20 godzin temu, analyzator napisał: ssw król tempoty + elixir, król śliskości ja zrobiłem kiedys jeszcze z BSD ale za cholere nie pamietam jak to wyszło
Bapko Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2021 ja zrobiłem kiedys jeszcze z BSD ale za cholere nie pamietam jak to wyszło No jakby tu jeszcze był BSD to test tytanów by wyszedłWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Tomek1419 Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 W dniu 18.03.2021 o 00:17, Bapko napisał: No jakby tu jeszcze był BSD to test tytanów by wyszedł Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Miałem kiedyś starą wersję bsd to byl tępy niemiłosiernie, rozrobilem go z qd1 i bylo ok, obecnie mam poprawioną wersję i jest dużo lepiej.
analyzator Opublikowano 21 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Oba po równo. Na masce tym razem ssw lekko lepiej. Wyraźnie im większe krople zostają na aucie, tym większe są potem plany z kurzu. Więc test w sumie bez sensu. Auto na zewnątrz spędziło może kilka godzin a brudzi się od stania. Zdjęcie dachu focusa. Auto umyte w poprzednią niedzielę przejechało z 20km. Kurz od stania jak widać.
Moniak Lord Masło Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2021 Król tempoty ssw ? Pierwsze słyszę. U mnie bezproblemowo sunie gładziutko. Totalnie bezproblemowy produkt. Jak mi się skończy litrowa butelka z pewnością kupię drugą bankowo . Z Bsd to się zgodzę że jak papierem ściernym się jedzie.
analyzator Opublikowano 22 Marca 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 @Moniak Lord Masło mam na myśli efekt po, nie aplikację. Po blacha jak po wipeout
Syrio Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 U mnie SSW pięknie kropelkuje i daje połysk do pierwszego brudu. Mam wrażenie, że jak już się ubrudzi to na amen, ciężko bezdotykiem cokolwiek zrobić na szybko nawet, jeśli nie ma dużego syfu. Tylko piana i mycie. Dobry produkt ale raczej na ciepłe miesiące. Uwielbiam jego zapach, czasem przetre coś SSW w środku. Aplikacja bajka, krople sztos, połysk jest. Ale u mnie ciągnie brud i jakby go klei. Na zimne zdecydowanie wolę CleanTech EasyOne. A na szyby i felgi Quick Wax ADBL.
lodowa Opublikowano 22 Marca 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2021 4 godziny temu, Syrio napisał: plikacja bajka, krople sztos, połysk jest. Ale u mnie ciągnie brud i jakby go klei. dokladnie mam to samo i z tego wzgledu wole stosowac sonax bsd
analyzator Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2021 Dawno nic nie było Warunki testu się zmieniły - garaż jest sprzątnięty. Fura była brudna wszędzie więc brak foto będą tylko kropelki. Turtle - SSW Turtle SSW Turtle Turtle SSW SSW i jeszcze SSW A tu @tenzi RLS, który wpadł na całe auto poza maską i tylną klapą. Zrobił mi wieczór - wstępnie look petarda. Zapach masakra. Praca sensownie tylko na fibrę. Rozprowadzenie, dotarcie. Jak bardzo ubogo to sam się układa i odparowuje. Żeby dodać trochę kolorów to tenzi dostał na masce pasek po środku i z tyłu również Obserwacje. Mycie shiny orange i miałem wrażenie że lekko popsuł hydro więc może stąd lekka koślawość. Kropelki po SSW ładne, okrąglejsze. Zjazd wody po turtelku inna klasa - zwróćcie uwagę ile wody jest na masce. W drodze z myjki ładnie się auto osuszyło. Wody mniej na turtlu. Fotki są z myjni żeby nie było. niech się brudzi 3
Szpako99 Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Miałem oba produkty. Po SSW moje auto po deszczu wyglądało jak magnez przyciągający kurz, krople były tak soczyste, że wszystko co możliwe wchodziło w nie. Plusem na pewno look, kropelkowanie i przyzwoita trwałość. Turtle na pewno nie jest dla fanów kropelek, ale nadrabia zrzutem wody - efekt jest imponujący. Look trochę inny od ssw, ale mi się na srebrnym podoba. SSW daje dużo plastiku, Turtle bardziej stłumiony. Dodatkową zaletą Turtle która odkryłem to spryskanie mokrego elementu, odczekanie minuty i spłukanie go wodą - przy braku czasu na docieranie super sprawa.
Moniak Lord Masło Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Turtle już mi siedzi miesiąc w tych trudnych warunkach i katowany co tydzień innymi szpecyfikami i nie idzie tego niczym zabić. Zrzut wody i osuszanie sztos. Jak się skończy butla to chyba kupię ze 3 żeby mieć zapas myślę że za ten hajs totalnie bije na głowę sporo super sealantów. 2
analyzator Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Minęło 5 tygodni, z 500-700km. Trochę padało. Codziennie wizyty na budowie gdzie droga się robi więc albo się kurzy albo chlapie glina. Po lewej turtle, po prawej SSW. Turtle czyściej, trochę. Maska. Strona Turtle. Strona SSW. Lewo SSW, środek Tenzi RLS, prawu Turtle. Starałem się uchwycić ale wyszło tak sobie. Na masce uwaga, najczyściej po SSW. Do połowy wysokości maski nie ma śladów po wodzie/kurzu co na reszcie maski jest. Ciekawie. 1
Gardor Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Czyli SSW nie taki zły jeśli chodzi o łapanie brudu. Ja odczułem że produkty typu wetcoat bardziej lepią brud, akurat skończył mi się wetcoat bo bym to sprawdził.
analyzator Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @Gardor mam kocha może wrzucę na bok ad ssw. Jeszcze nie wyciągam wnioskow ale wstępne są inne niż się spodziewałem
AudiBlask Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @analyzator a jak kwestia domywania SSW? Jak dla mnie to syfu łapie standardowo jak na spray wax, ale domyć cokolwiek bezdotykowo po SSW to masakra. @Gardor a które produkty masz dokładnie na myśli? U mnie pod względem łapania brudu i domywania bardzo dobrze wypada WetCoat i Spray and Seal. Gorzej radzą sobie Hydro2lite, Wet Protector i Protector Wax, ale i tak w porównaniu z niektórymi spray sealantami/waxami na sucho to nie jest źle
analyzator Opublikowano 21 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2021 @AudiBlask rzadko jedynie płucze. Raczej pełne mycie.
Gardor Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 2 godziny temu, analyzator napisał: mam kocha może wrzucę na bok Dobry pomysł 1 godzinę temu, AudiBlask napisał: a które produkty masz dokładnie na myśli? Gyeon Wetcoat, po aplikacji na felgi niesamowicie się brudziły i wręcz lepiły jakikolwiek pył. Wydaje mi się że jest to spowodowane silnym hydro(malutkie ale wysokie kropelki które działają jak magnes na brud i kurz)
Rekomendowane odpowiedzi