Jump to content

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

FIREBALL TIRE JANUS

157508215_155049838_1328723554150025_2573516595596407317_o(1).jpg.17e4eb567b1e88bf7570b0cb6dac1d67.jpg

DRESSING NA BAZIE SIO2 O NIEZWYKŁYM WYKOŃCZENIU
Trwała ochrona i hydrofobowość

TIRE JANUS to bazujący na SiO2 trwały dressing do pielęgnacji opon. Jego formuła zapewnia inny efekt wizualny opony w zależności od jej ekspozycji: w dziennym świetke satynowy, a w sztucznym błyszczący. Gęsta formuła zapewnia wysoką trwałość, doskonałe odpychanie wody oraz zapobiega osiadaniu zanieczyszczeń na powierzchni. To ekskluzywny preparat wzbogacony o ekstrakt z perły dla osiągnięcia niezwykłych doznań wizualnych.

MOCNE STRONY:
+ Duża zawartość SiO2 i ekstrakt z perły
+ Prosta aplikacja
+ Wysoka trwałość
+ Silny efekt hydrofobowy
+ Efekt połysku/satyny
+ Łatwiejsza bieżąca pielęgnacja opony
+ W zestawie z profilowanym aplikatorem

SPOSÓB UŻYCIA

PRZYGOTOWANIE:
Umyj dokładnie oponę za pomocą dedykowanych preparatów. Osusz powierzchnię dla maksymalnych efektów działania dressingu.

APLIKACJA:
Przed użyciem mocno wstrząśnij.
Nanieś niewielką ilość na dołączony aplikator.
Rozprowadź równomiernie po powierzchni.
W przypadku nadmiaru zetrzyj produkt aplikatorem lub mikrofibrą.

ZALECENIA:
Bez dostatecznego usunięcia nadmiaru produktu z opony, podczas jazdy z dużą prędkością dressing może rozpryskiwać się na powierzchni samochodu. Jeśli zauważysz taki efekt – rozprowadź równomiernie nadmiar produktu czystym padem lub aplikatorem.
Pielęgnowanie opon pomiędzy aplikacjami dressingu z użyciem delikatnych preparatów o neutralnym pH wydłuży działanie dressingu na oponie.

Nie używaj w słońcu i na nagrzanych powierzchniach. Przechowuj w chłodnym i zacienionym miejscu

• Lubię to 2
Posted

Szkoda że produktu nie ma w samplerach. Interesujące ale cena z bardzo wysokiej półki jak na dressing więc w ciemno, trudno.

• Lubię to 2
Posted

@Fireball - kusi ten dressing, więc na pewno niedługo zagości u mnie. Jeśli jednak możecie zaspokoić chociaż trochę mojej ciekawości: jak ma się Janus do dotychczas oferowanych dwóch dressingów Waszej marki (niebieskiego i czerwonego) - chodzi o efekt i trwałość, oraz czy jest to produkt na bazie wody, czy na bazie oleju ? Na pewno u mnie takim automatycznym pretendentem do porównania z Janusem będzie Gyeon Q2 Tire i może Tac System Tire Coat...

• Dystrybutor
Posted
Godzinę temu, Eidos71 napisał:

@Fireball - kusi ten dressing, więc na pewno niedługo zagości u mnie. Jeśli jednak możecie zaspokoić chociaż trochę mojej ciekawości: jak ma się Janus do dotychczas oferowanych dwóch dressingów Waszej marki (niebieskiego i czerwonego) - chodzi o efekt i trwałość, oraz czy jest to produkt na bazie wody, czy na bazie oleju ? Na pewno u mnie takim automatycznym pretendentem do porównania z Janusem będzie Gyeon Q2 Tire i może Tac System Tire Coat...

TIRE JANUS nijak ma się do oferowanych dotychczas dressingów, ponieważ to zupełna nowość 🙂 (Nowymi wersjami dotychczas dostępnych dressingów są TIRE SATIN i TIRE GLOSS). Trudno go także porównywać od innych produktów, ponieważ zapewnia unikalny efekt różnego wykończenia na oponie (satyna i połysk) w zależności od oświetlenia. Ale oczywiście zachęcamy do testów i porównań! 🙂 

JANUS to dressing oparty na silikonach, stąd jego trwałość. A dokładniej - bazą jest polidymetylosiloksan i jest go w składzie 50-70%. Zawiera także sporą ilość SiO2 oraz ekstrakt z perły.

11 godzin temu, analyzator napisał:

Szkoda że produktu nie ma w samplerach. Interesujące ale cena z bardzo wysokiej półki jak na dressing więc w ciemno, trudno.

Niestety produkt raczej nie będzie dostępny w mniejszych pojemnościach. Wraz z wprowadzeniem nowej linii zniknęły także dotychczas dostępne pojemności 4L. 

Jednak w takiej sytuacji zachęcamy do poczekania na pierwsze opinie, może dzięki nim dowiesz się czy to produkt dla Ciebie 🙂

• Lubię to 1
Posted

@Fireball - dziękuję za wyczerpującą informację. Teraz na pewno zakupię Wasz dressing (posiadam wszystkie pozostałe) - rozbudziliście jeszcze bardziej moje zainteresowanie 👍

• Super 1
Posted
36 minut temu, analyzator napisał:

jak dasz radę położyć obok perla to byłoby super. Mocno interesuje mnie faktyczna trwałość.

Perl nie jest tytanem trwałości. Mam dressingi, które cechują się większą trwałością, niż Perl i Janusa porównam z tymi trwałymi. Ale Perl'a mogę włączyć jako ciekawostkę.

• Lubię to 1
Posted
47 minut temu, analyzator napisał:

nie chciałbym tutaj zaśmiecać tematu ale jeśli gdzieś odpisywałeś trwałości to wskaż proszę kierunek

Na razie trwałość oceniam na podstawie własnych doświadczeń 🙂

• 2 weeks later...
Posted

Właśnie odebrałem swojego Janusa, więc jak znowu nadejdzie chociażby chwilowe ocieplenie, wleci na oponki obok sg polymer tire dressing 😉
Zastanawia mnie @Fireball, czy można go kłaść na plastiki zewnętrzne i z jakim skutkiem/efektem?

• Dystrybutor
Posted
5 godzin temu, Arrie napisał:

Zastanawia mnie @Fireball, czy można go kłaść na plastiki zewnętrzne i z jakim skutkiem/efektem?

Produkt nie jest przeznaczony do plastików i może być problem z równomiernym rozprowadzeniem (mogą powstać smugi). Do plastików dedykowany jest dressing TIRM&TIRE.

• 2 weeks later...
  • Dystrybutor
Posted
53 minuty temu, krzygaj napisał:

@Fireball Nazwa trochę niefortunna JANUSz... nie wiem czy nie będzie wstyd trzymać na półce 😋

Bynajmniej nie jest to produkt dla " Januszy detailingu" 😉  Choć na polskim rynku pewnie będzie się tak kojarzyć. A nazwa wzięła się od Janusa, boga o dwóch twarzach z mitologii rzymskiej. Dressing JANUS pokazuje swoje dwa oblicza w różnym świetle 🙂 

Godzinę temu, lukasz_byd napisał:

Co to znaczy ekstrakt z perły?
Ile % perły jest ?

Producent niestety nie podaje tej informacji.

Posted
Godzinę temu, Fireball napisał:

Bynajmniej nie jest to produkt dla " Januszy detailingu" 😉  Choć na polskim rynku pewnie będzie się tak kojarzyć. A nazwa wzięła się od Janusa, boga o dwóch twarzach z mitologii rzymskiej. Dressing JANUS pokazuje swoje dwa oblicza w różnym świetle 🙂 

Producent niestety nie podaje tej informacji.

To na etykiete można dodać jeszcze informacje że zawiera nasienie Boga 🙂

Posted
10 godzin temu, lukasz_byd napisał:

To na etykiete można dodać jeszcze informacje że zawiera nasienie Boga 🙂

Łzy jednorożca 🙂

@Fireball jesteście dystrybutorem więc pewnie możecie zapytać a nie przeczytać nam etykietę 😄

• Dystrybutor
Posted
16 godzin temu, analyzator napisał:

@Fireball jesteście dystrybutorem więc pewnie możecie zapytać a nie przeczytać nam etykietę 😄

Producent nie ma obowiązku podawać dokładnego składu produktu, z procentową zawartością wszystkich składników. Na temat składu dressingu JANUS pisaliśmy już powyżej i nie są to informacje z etykiety.

W dniu 5.03.2021 o 09:09, Fireball napisał:

JANUS to dressing oparty na silikonach, stąd jego trwałość. A dokładniej - bazą jest polidymetylosiloksan i jest go w składzie 50-70%. Zawiera także sporą ilość SiO2 oraz ekstrakt z perły.

• Moderator
Posted

Jestem po pierwszej aplikacji. Dla mnie "moja bajka" 🙂 Produkt wydaje się mocno żelowy a aplikacja - bajka - wchodzi w moje opony jak wszystkie Quick Tire Wodniste Dressingi.

Ultra szybko i lekko. Zrobienie 4 opon zajęło 2 minuty.

W słońcu błyszczy jak ProStaff, i widoczne są mikro metaliczne drobinki - generalnie jak lakier 😄 Będę bawił się dalej ale pierwsze wrażenie dziś na plus 🙂

2021-04-02-11-50-09.jpg

2021-04-02-11-50-13.jpg

2021-04-02-11-50-15.jpg

2021-04-02-11-50-26.jpg

2021-04-02-11-50-28.jpg

2021-04-02-11-50-35.jpg

2021-04-02-11-50-39.jpg

2021-04-02-11-50-51.jpg

2021-04-02-11-56-31.jpg

2021-04-02-11-56-47.jpg

2021-04-02-12-31-36.jpg

A to kilka późnym popołudniem:

2021-04-02-17-59-15.jpg

2021-04-02-17-59-18.jpg

2021-04-02-17-59-25.jpg

2021-04-02-17-59-26.jpg

• Lubię to 8
  • Super 2
Posted
Godzinę temu, bigsmith21 napisał:

Trochę średnio z tą satyną

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Czy ja wiem, wg. opisu @Fireball i zdjęć @Domel jest tak jak miało być i czego się spodziewałem.

Chyba czas sprawdzić 🙂

• Moderator
Posted

2 dni i 200km dalej:

Dalej śliski. Leciutko łapie kurzyk ale usuniecie go jest bez problemowe. Blask trzyma w słońcu dalej.

Fotki z 18:00

2021-04-04-18-30-34.jpg

2021-04-04-18-30-38.jpg

2021-04-04-18-30-43.jpg

2021-04-04-18-30-50.jpg

2021-04-04-18-30-56.jpg

• Lubię to 4
Posted
ale usuniecie go jest bez problemowe.

Z ciekawości jak i czym to robisz?
  • Moderator
Posted
Godzinę temu, Bapko napisał:

Z ciekawości jak i czym to robisz?

Mikrofibra Janek Niezbędny zwilżona ONR z marolexa z dyszy płasko strumieniowej 80st.

• Lubię to 1