zwirek03 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 @DETAILiNK oczywiście tak jak napisałem wasz QD do skór mi po prostu nie usiadł,krótko i na temat kurz zbierze i zaznaczę po raz kolejny moim zadaniem jest to wszystko, tłuste palce zostają chyba że skupisz się mocno i troszkę dłużej po przecierasz nie mówiąc o czym większym ale to ma być do szybkich akcji A tu szybbko nie jest . Mam kilka waszych produktów i niektóre są fajne ale niestety nie ten QD , i nie chodzi mi o to żeby skrytykować napisałem swoje wrażenia @Tomas-sg Griot's jest dostępny w SCS cenowej przepaści między nimi nie ma ale już jakości moim zdaniem jest.
Tomas-sg Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 20 minut temu, zwirek03 napisał: @Tomas-sg Griot's jest dostępny w SCS cenowej przepaści między nimi nie ma ale już jakości moim zdaniem jest Teoretycznie jest, praktycznie już niestety nie jest
zwirek03 Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2021 @Tomas-sg w zeszłym tygodniu jeszcze był Edit. Chyba mi się coś pomieszało jest dostępny cleaner a nie QD , ja nabyłem go z dwa miesiące temu.
smerf91 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 06:14, zwirek03 napisał: krótko i na temat kurz zbierze i zaznaczę po raz kolejny moim zadaniem jest to wszystko, Nie zgodzę się niestety z Tobą. Tutaj masz przetarcie tylko fibrą ( bo o to w tym produkcie chodzi- ma być szybko ) , bez żadnych szczoteczek itp. kierownicy nie czyszczonej niczym około 2 miesiące. Jak widać LQD od @DETAILiNK jak na QDeka wyciągnął mega dużo syfu. 1
zwirek03 Opublikowano 24 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2021 @smerf91 cieszę się bardzo że jesteś zadowolony, ja niesty nie jestem A w zasadzie nie byłem bo oddałem go w gratisie przy sprzedaży auta .
Szpako99 Opublikowano 14 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 A gdyby tak do tego dorzucić CarPro ech2o jako qd do srodka ?
Tomas-sg Opublikowano 14 Maja 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2021 2 minuty temu, Szpako99 napisał: A gdyby tak do tego dorzucić CarPro ech2o jako qd do srodka ? Będzie. Będzie większość Waterless ów i rinselessow tylko bardzo kiepsko teraz stoję z czasem. Do tego Adams Interior Detailer w drodze oraz Mothers tylko z UK i trochę pewnie jeszcze zejdzie zanim do mnie dotrą fizycznie 2
BłażejSt Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Cześć, kupiłem Ultracoat interior q detailer i niestety mam z nim nie mały problem a mianowicie na gładkich plastikach jak np. wnęki pod klamkami czy przyciski na kierownicy zostawi mazy które są niemalże nie do usunięcia, również po błyskawicznym dotarciu drugą suchą fibrą plamy zostają. Czy wy również spotkaliście się z takim problemem? Na zdjęciu widoczna kratka nawiewu. Lewa strona shiny garage interior satin dressing (3 plamki na lewej stronie są od palców z apc), środek to odcięcie po apc (do odcięcia nie używałem taśmy), prawa strona to właśnie ultracoat.
zwirek03 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 @BłażejSt u mnie jest to samo w Audi na gładkich plastikach dlatego nie używam go w tych miejscach, zazwyczaj biorę inny qg do tych elementów.
Fitte Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 Niestety efekt uboczny ultracoataWysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka 1
zwirek03 Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2021 @Fitte dlatego jak już go używam to tylko góra deski i reszta chropowatych plastików, a boczki drzwi i konsola już innym, pewnie dlatego też używam go bardzo rzadko wolę oblecieć jednym wszystko moim numerem 1 w chwili obecnej jest SG Whiskey bez mazów bez problemów.
BłażejSt Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 @zwirek03 Jakie wykończenie zostawia SG Whiskey? Jak mocno przyciemnia? Zostawia mat czy bardziej satynę? Jest zauważalny efekt odżywienia powierzchni? Z shiny garage interior satin dressing byłem bardzo zadowolony, szukam czegoś co zapewni podobny efekt ale będzie to produkt typu QD.
zwirek03 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 @BłażejSt w jakimś stopniu przyciemnia i odżywia dla każdego będzie to w innej skali, ja jestem zwolennikiem matu i tu jest efekt zadowalający, świecić to się musi tylko lakier na karoserii i nic więcej
BłażejSt Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 @zwirek03 Będę wdzięczny jeśli w wolnym czasie mógł byś zrobić pięćdziesiątkę i przesłać zdjęcie.
zwirek03 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 Mogę zrobić tylko z jakim qd chcesz te poruwnanie?
BłażejSt Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 Najbardziej zależy mi na przyciemnieniu / pogłębieniu i efekcie matowej satyny, żeby był anty statyczny i żeby miał właściwości czyszczące. Jeśli masz inny qd, który daje podobny efekt to chętnie zobaczę porównanie. (i żeby się nie mazał jak to nieporozumienie od ultracoat )
zwirek03 Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 Ok jutro postaram się coś ogarnąć, ewentualnie @Tomas-sg zrobił kawał dobrej roboty z qd-kami prześledź temt naprawdę warto.
BłażejSt Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 @zwirek03 Przejrzałem temat od samego początku, na podstawie testu zdecydowałem się na zakup, niestety nie przyszło mi do głowy, że produktu będzie pozostawiał po sobie takie smugi. Zanim zdecyduję się na zakup innego produktu z 4 wyróżnionych, chętnie zobaczył bym jakie wykończenie pozostawia po sobie SG whiskey lub też jeśli masz inne QD których nie będzie w teście też chętnie zobaczę.
zwirek03 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 @BłażejSt wiem wiem się zadeklarowałem ale sorki nie mam kiedy póki co, żony auto ogarniam kawałkami drugi tydzień stoi w garażu aż się żona WKU.... A ale życie mam nadzieję żem w tym tygodniu skończę, ale dalej nie wiem kiedy się ogarnę na tip top żeby mieć czas wolny na ewentualne poruwnanie jeszcze raz sorki.
zieloczek100 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2021 10 godzin temu, BłażejSt napisał: @zwirek03 Przejrzałem temat od samego początku, na podstawie testu zdecydowałem się na zakup, niestety nie przyszło mi do głowy, że produktu będzie pozostawiał po sobie takie smugi. Zanim zdecyduję się na zakup innego produktu z 4 wyróżnionych, chętnie zobaczył bym jakie wykończenie pozostawia po sobie SG whiskey lub też jeśli masz inne QD których nie będzie w teście też chętnie zobaczę. Też mam zamiar kupić ultracoat, na forum jest wiele opinii, że lubi mazać sie na gładkich plastikach. Widziałem komentarz, że ludzie używają go na plastikach inne niż gładkie, tam używają coś innego :).
menior Opublikowano 11 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2021 Czy w ogóle ultracoat mozna nazwac QD kiem? Jestem po pierwszym uzyciu i przyciemnia lepiej niz wiele dressingow i potrafi sie mazac przy zbyt bogatej aplikacji,na gladkich plastikach zistawia tlusty nalot wiec o jakims domywaniu nie ma mowy no chyba z kurzu co i kazdy dressing usunie
Fitte Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 Ja Ultracoata traktuje bardziej jako dressing ale nie widzę problemu, żeby przelecieć nim kilkudniowe elementy ;)Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka
analyzator Opublikowano 12 Czerwca 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2021 To sobie nieźle radzi. Dobrze czyści w tym włączając szczurka. Ściąga plamy z tapicerki. Wykończenie niby fabryczne ale kierownica w dotyku jakoś inaczej. Kupione na bp za kilkanaście złotych.
Strus Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Czy któryś z tych QD czyści sensownie i zostawia jakieś zabezpieczenie, byle nie matowe ?
Tomas-sg Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2021 40 minut temu, Strus napisał: Czy któryś z tych QD czyści sensownie i zostawia jakieś zabezpieczenie, byle nie matowe ? Mothers VLR. Niedługo siadam do dalszych prezentacji po powrocie z urlopu
Rekomendowane odpowiedzi