Skocz do zawartości

Prezentacje produktów typu Interior Quick Detailer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@DETAILiNK oczywiście tak jak napisałem wasz QD do skór mi po prostu nie usiadł,krótko i na temat kurz zbierze i  zaznaczę po raz kolejny  moim zadaniem jest to wszystko,  tłuste palce zostają chyba że skupisz się mocno i troszkę dłużej po przecierasz nie mówiąc o czym większym ale to ma być do szybkich akcji A tu szybbko nie jest . Mam kilka waszych produktów i niektóre są fajne ale niestety nie ten QD , i nie chodzi mi o to żeby skrytykować napisałem swoje wrażenia 

@Tomas-sg Griot's jest dostępny w SCS cenowej przepaści między nimi nie ma ale już jakości moim zdaniem jest. 

Opublikowano
20 minut temu, zwirek03 napisał:

@Tomas-sg Griot's jest dostępny w SCS cenowej przepaści między nimi nie ma ale już jakości moim zdaniem jest

Teoretycznie jest, praktycznie już niestety nie jest 😉

Opublikowano
W dniu 22.04.2021 o 06:14, zwirek03 napisał:

krótko i na temat kurz zbierze i  zaznaczę po raz kolejny  moim zadaniem jest to wszystko, 

Nie zgodzę się niestety z Tobą. Tutaj masz przetarcie tylko  fibrą ( bo o to  w tym produkcie chodzi- ma być szybko ) , bez żadnych szczoteczek itp. kierownicy nie czyszczonej niczym około 2 miesiące. Jak widać LQD od @DETAILiNK  jak na QDeka wyciągnął mega dużo syfu.

20210424_110857.jpg.c57923e6fc34998522b84137c60a1c50.jpg20210424_110913.jpg.394edf5709acacffc0da2c9ae7195093.jpg

• Lubię to 1
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
2 minuty temu, Szpako99 napisał:

A gdyby tak do tego dorzucić CarPro ech2o jako qd do srodka ? 

Będzie. Będzie większość Waterless ów i rinselessow tylko bardzo kiepsko teraz stoję z czasem. Do tego Adams Interior Detailer w drodze oraz Mothers tylko z UK i trochę pewnie jeszcze zejdzie zanim do mnie dotrą fizycznie 😉

• Lubię to 2
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, kupiłem Ultracoat interior q detailer i niestety mam z nim nie mały problem a mianowicie na gładkich plastikach jak np. wnęki pod klamkami czy przyciski na kierownicy zostawi mazy które są niemalże nie do usunięcia, również po błyskawicznym dotarciu drugą suchą fibrą  plamy zostają. Czy wy również spotkaliście się z takim problemem? Na zdjęciu widoczna kratka nawiewu. Lewa strona shiny garage interior satin dressing (3 plamki na lewej stronie są od palców z apc), środek to odcięcie po apc (do odcięcia nie używałem taśmy), prawa strona to właśnie ultracoat. 

Opublikowano

@Fitte dlatego jak już go używam to tylko góra deski i reszta chropowatych plastików, a boczki drzwi i konsola już innym, pewnie dlatego też używam go bardzo rzadko wolę oblecieć jednym wszystko moim numerem 1 w chwili obecnej jest SG Whiskey bez mazów bez problemów. 

Opublikowano

@zwirek03  Jakie wykończenie zostawia SG Whiskey? Jak mocno przyciemnia? Zostawia mat czy bardziej satynę? Jest zauważalny efekt odżywienia powierzchni? Z shiny garage interior satin dressing byłem bardzo zadowolony, szukam czegoś co zapewni podobny efekt ale będzie to produkt typu QD.

Opublikowano

@BłażejSt w jakimś stopniu przyciemnia i odżywia dla każdego będzie to w innej skali, ja jestem zwolennikiem matu i tu jest efekt zadowalający, świecić to się musi tylko lakier na karoserii i nic więcej 😜

Opublikowano

Najbardziej zależy mi na przyciemnieniu / pogłębieniu i efekcie matowej satyny, żeby był anty statyczny i żeby miał właściwości czyszczące. Jeśli masz inny qd, który daje podobny efekt to chętnie zobaczę porównanie. (i żeby się nie mazał jak to nieporozumienie od ultracoat 😉 )

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@zwirek03 Przejrzałem temat od samego początku, na podstawie testu zdecydowałem się na zakup, niestety nie przyszło mi do głowy, że produktu będzie pozostawiał po sobie takie smugi. Zanim zdecyduję się na zakup innego produktu z 4 wyróżnionych, chętnie zobaczył bym jakie wykończenie pozostawia po sobie SG whiskey lub też jeśli masz inne QD których nie będzie w teście też chętnie zobaczę.

Opublikowano

@BłażejSt wiem wiem się zadeklarowałem ale sorki nie mam kiedy póki co, żony auto ogarniam kawałkami drugi tydzień stoi w garażu aż się żona WKU.... A 😜 ale życie mam nadzieję żem w tym tygodniu skończę, ale dalej nie wiem kiedy się  ogarnę na tip top żeby mieć czas wolny na ewentualne poruwnanie jeszcze raz sorki. 

Opublikowano
10 godzin temu, BłażejSt napisał:

@zwirek03 Przejrzałem temat od samego początku, na podstawie testu zdecydowałem się na zakup, niestety nie przyszło mi do głowy, że produktu będzie pozostawiał po sobie takie smugi. Zanim zdecyduję się na zakup innego produktu z 4 wyróżnionych, chętnie zobaczył bym jakie wykończenie pozostawia po sobie SG whiskey lub też jeśli masz inne QD których nie będzie w teście też chętnie zobaczę.

Też mam zamiar kupić ultracoat, na forum jest wiele opinii, że lubi mazać sie na gładkich plastikach. Widziałem komentarz, że ludzie używają go na plastikach inne niż gładkie, tam używają coś innego :).

Opublikowano

Czy w ogóle ultracoat mozna nazwac QD kiem? Jestem po pierwszym uzyciu i przyciemnia lepiej niz wiele dressingow i potrafi sie mazac przy zbyt bogatej aplikacji,na gladkich plastikach zistawia tlusty nalot wiec o jakims domywaniu nie ma mowy no chyba z kurzu co i kazdy dressing usunie 

Opublikowano

Ja Ultracoata traktuje bardziej jako dressing ale nie widzę problemu, żeby przelecieć nim kilkudniowe elementy ;)

Wysłane z mojego CPH2009 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

To sobie nieźle radzi. Dobrze czyści w tym włączając szczurka. Ściąga plamy z tapicerki. Wykończenie niby fabryczne ale kierownica w dotyku jakoś inaczej.

Kupione na bp za kilkanaście złotych.

sonax-preparat-do-czyszczenia-wnetrza-sa

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
40 minut temu, Strus napisał:

Czy któryś z tych QD czyści sensownie i zostawia jakieś zabezpieczenie, byle nie matowe ?

Mothers VLR. 

Niedługo siadam do dalszych prezentacji po powrocie z urlopu