Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czym najlepiej wyczesać rękawicę po praniu aby nie wypadały z niej włosy

ja rozczesuje swoją car pro normalnym grzebieniem i nic jej nie dolega :good:

Opublikowano

Planuje zakup Meguiars Wash Mitt i mam pytanie. Widzialem na zdjeciach ze ma ona przy koncowce takie obszycie z logiem Megsa. Czy ono bedzie bezpieczne dla lakieru?Czy moze lepiej bedzie jak komcowke obetne? :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Rękawica megsa bardzo puchnie po zmoczeniu , wpija dużo wody więc nie musisz się tym przejmować, osobiście zawijam ten rękaw do środka i używam jej jak gąbki czasami

Opublikowano
Planuje zakup Meguiars Wash Mitt i mam pytanie. Widzialem na zdjeciach ze ma ona przy koncowce takie obszycie z logiem Megsa. Czy ono bedzie bezpieczne dla lakieru?Czy moze lepiej bedzie jak komcowke obetne? :)

Pozdrawiam :)

Dorzuć dwie dyszki i masz flexi ;) Nie myłem megsem chociaż macałem ją i jednak co futrzak to futrzak :)

Opublikowano

Nie opłaca się kupować rękawicy megsa, po kilku myciach naciąga się guma i Rękawica po prostu spada z ręki dlatego lepiej odzalowac te parę zł więcej i wziąć futrzaka ;-)

• Moderator
Opublikowano

inarusbox, :idea:

Chyba z pojedynczego przypadku, ustanowiłes zasadę. Moja rękawica Megsa ma już trzy lata i choć zdegradowalem ja do mycia felg to ciągle jest cała i zdrowa.

Opublikowano

Spotkałem się z dwoma takimi przypadkami, ale może to ewenement- fakt jest taki, że w obu ściągacze "nie trzymają" i rękawica spada z ręki.

Opublikowano
Spotkałem się z dwoma takimi przypadkami, ale może to ewenement- fakt jest taki, że w obu ściągacze "nie trzymają" i rękawica spada z ręki.

Może masz grubą rękę :o

Moja Microfiber Wash Mitt ma już chyba z 5 lat i nadal jej używam, co prawda od 1,5 roku tylko do progów, czyli nie jest główną rękawicą, ale jednak. Nie rozwaliła się, ściągacz OK, struktura też jest OK, nie zostawia kłaków na jakichś kantach, jak na przykład po czasie Washpudel do Swissvax, nie zbija się, trzyma kształt. Może nie wygląda już tak pięknie, bo jest szara, ale jak na taki staż to ma się super.

Wiadomo, to nie wełniak i nie nabierze się tyle roztwóru, ale w relacji cena/jakość wystawiłbym bardzo dobry.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, zdecydowałem się na kupno futrzaka Gyeon Q2M Woolie. I moje pytanie, jak ją pielęgnować? Po użyciu myję ją szamponem do włosów (by wyczyścić z brudu), opłukuje ją i następnie suszy się na powietrzu (bez żadnych suszarek etc), a na końcu czeszę ją (i wtedy moja połówka dziwnie się na mnie patrzy... (o0))... i czy to wystarczy, by służyła mi długo i dobrze? Czy stosujecie jakieś specjalne szampony czy nie ma co przesadzać?

Wydaje mi się, że taki szampon nie powinien zaszkodzić, skoro jest delikatny dla ludzkich włosów to i takim owczym też nie powinien nic zrobić...

Opublikowano

ToxicHero Fajny opis, co najmniej jak byś opisywał kolejność mycia swojego ukochanego zwierzaka, psa, czy kota :mrgreen: Ale spoko, fajnie, że dbasz :)

Pewnie zaszkodzić nie zaszkodzi, ale nie wydaje mi się, żeby po każdym myciu samochodu mycie takie dokładne rękawicy miało sens. Proponuje co 2-3 mycie auta umyć porządnie rękawice :) Ja myje szamponem tym co do samochodu i później suszę na sznurku ;)

Opublikowano
Mycie szamponem do włosów rękawice... :kox::kox::lol:

hehehe... no co, ma włosy? Ma! to i szampon się nada :kox:

zawsze tak mam na początku dbam o to jakby od tego zależał pokój na świecie ;) może z czasem mi przejdzie. No dzisiaj tak zrobiłem bo nie chciałem by była z tym brudem z karoserii ;). Ok, dzięki za info :)

• Moderator
Opublikowano

Wczoraj, moja rękawica CarPro, chcąc nie chcąc, została uprana w pralce... przez moją małżonkę :cry:

(od niedzieli grypa mnie jadła a że to dobra kobieta jest to postanowiła mi uprać moje szmaty, które eżały od sobotniego mycia)

Pranie odbyło się w 40 stopniach, z podwójnym wirowaniem w MicroRestorze i... rękawicy NIC NIE JEST!!!

:mrgreen:

Opublikowano

Eryczek to samo moja przeżyła. miałem posegregowane mf jasne i na tym leżała rękawica, żonka wrzuciła wszystko do pralki zalała jeleniem i wyprała w 40C na krótkim , zyje i ma się dobrze ;)

Opublikowano

Tak się zastanawiam nad wełniakiem gyeon/carpro/flexipads i mi się przypomniało, że ktoś kiedyś udostępniał w jednym miejscu zdjęcia wszystkich 4 (carpro stara i nowa) z krótkim opisem każdej z nich.. nie potrafię tego teraz znaleźć - ktoś coś kojarzy gdzie by to było ;) ?