kuflik Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Sory, wrzuciłeś zdjęcia samochodu i chciałeś gotowy zestaw do niego. To jest przegięcie i szczyt lenistwa. Jeśli czytasz forum kilka miesięcy i nadal nic nie wiesz to nie jest dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladyatl Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Właśnie po to m.in. byłby taki dział. To nie jest szczyt lenistwa tylko mętlik w głowie po przeczytaniu wielu postów gdzie trwają szczegółowe dyskusje na różne tematy i człowiek się gubi co w końcu będzie dobre dla jego samochodu i nie będzie na darmo tracił czas i pieniądze bo efekt zastosowania będzie marny. Poza tym dlaczego nie dać innym osobom dobrać dobrego zestawu kosmetyków do danego auta jeżeli maja doświadczenie przy dokładnie takim samochodzie/lakierze/stanie tapicerki i wiedzą co użyć aby efekt był jak najlepszy! I właśnie o to chodzi w tym całym zamieszaniu - blokowanie pomocy, porady, ukierunkowania a chyba nie po tą są fora aby odmawiać pomocy. Na pewno znalazły by się dobre porady w tym temacie który założyłem ze zdjęciami ale chyba moderatorzy czasami zagalopowują się w swoich obowiązkach i przestają myśleć, nie czytają co jest w temacie napisane i kasują jak leci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 dlaczego nie dać innym osobom dobrać dobrego zestawu kosmetyków do danego auta To innych kosmetyków potrzebuje np. Opel Astra, innych Renault Megane a jeszcze innych BMW Na forum jest tyle informacji, że każda początkująca w temacie osoba, która nie jest zapyziałym leniem, w większości znajdzie co jej potrzebne. Wystarczy tylko chcieć. Kolejna kwestia jest taka, że właśnie przez takie osoby, znalezienie przydatnych informacji jest utrudnione. Zakładają oni multum bzdurnych tematów, przez co robi się syf. Ktoś coś próbuje znaleźć. Widzi jednak, że musi się przekopać przez kilka lub kilkanaście tematów, zawierających po kilkadziesiąt stron, więc zakłada nowy temat, aby się za bardzo nie wysilić szukając. I w ten oto piękny sposób koło się zamyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 bladyatl, Skompletuj własny zestaw i daj go oceny, takie to trudne ?? skoro czytasz forum parę miesięcy to chyba sobie poradzisz, koniec tematu, ale poleci ostrzeżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladyatl Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Więc takie "bzdurne tematy" byłby w takim dziale i byłby by przenoszone z innych wg uznania MODERATORÓW a nie kasowane bez pamięci. Widzę że parę słów prawdy uraziło moderatora. Więcej luzu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit_Krk Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Więc takie "bzdurne tematy" byłby w takim dziale i byłby by przenoszone z innych wg uznania MODERATORÓW Co dalej robiłoby syf i utrudniało wyszukanie wartościowych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek8888 Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Więc takie "bzdurne tematy" byłby w takim dziale i byłby by przenoszone z innych wg uznania MODERATORÓW jakby jeszcze im było mało roboty... zebranie podstawowej wiedzy to naprawde nie jest wyczyn nie do osiagniecia w "kilka" godzin. wystarczy na spokojnie posiedziec poczytac przestudiowac oferte partnerow dział psb i zestawy, a potem zacząc działac w praktyce, bo teoria to nie wszystko. kupisz zle kosmetyki albo ci nie podpasuja wystawiasz na gieldzie i kupujesz kolejne tym razem lepiej trafione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 14 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Na pewno znalazły by się dobre porady w tym temacie który założyłem ze zdjęciami ale chyba moderatorzy czasami zagalopowują się w swoich obowiązkach i przestają myśleć, nie czytają co jest w temacie napisane i kasują jak leci. Po pierwsze - został złamany regulamin działu "zestawy kosmetyków", bo temat nie zawierał zestawu do oceny Po drugie - w temacie zostały zamieszczone za duże zdjęcia, również niezgodne z regulaminem. I ja się wykazałem wyrozumiałością i zamiast dać za to punkty, wyjaśniłem przez PW dlaczego tematy zniknęły, a teraz się jeszcze dowiaduję, że kasuję tematy bez pamięci Trudno, widzę że trzeba nadrobić to niedopatrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuflik Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 rychu, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tevenet Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Ja ze swojego doświadczenia mogę powiedzieć, że jak zaczynałem czytać forum to też miałem mętlik w głowie i nie wiedziałem co do czego, nie rozumiałem części postów. Ale trochę cierpliwości, po pracy siadałem i czytałem wszystkie nieprzeczytane posty z dnia poprzedniego. Po miesiącu lektury forum bez wielkiego wracania do korzeni większość pytań zadawanych przez początkujących była dla mnie oczywista. Wszystko jest na forum, a nawet więcej - wszystko cały czas jest powtarzane (jeżeli chodzi o podstawy). Dlatego odrobina cierpliwości i wszystko będzie jasne. Tak mi się wydaje, że detailing nie jest dla niecierpliwych/narwanych itp Poza tym dając zestaw do oceny niekoniecznie to co jest dla mnie odpowiednie będzie też odpowiednie dla Ciebie. Jeden lubi Pepsi a drugi Coca-Colę. Dlatego ja na początku starałem się kupić jak najwięcej samplerów, testerów, używek żeby samemu oceni co mi odpowiada i daje oczekiwane rezultaty. Tak więc teoria ważna ale praktyka ważniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertras Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Witam Mam pytanie odnośnie funkcji "Dodaj temat do ulubionych" która jest pod każdym tematem. Gdzie mogę sprawdzić listę moich ulubionych tematów, dodałem kilka takowych ale teraz nie potrafię ich znaleźć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bgs Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 robertras, "Dodaj temat do Ulubionych" dodaje do ulubionych zakładek w IE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertras Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 A ja mam Chrome Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bgs Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 robertras, funkcja dodaje do ulubionych w IE, tylko i wyłącznie. Nie jest to jakieś odrębne grupowanie wraz z możliwością śledzenia wątków przez skrypt tegoż forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.pajak Opublikowano 18 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Tak się zastanawiam, na temat rozmiaru zdjęć i ciągłego upominania i kasowania tych za dużych. Już staje się nudne, bez przerwy w każdym temacie upominanie przez spełniających swe obowiązki moderatorów ludzi, którzy też wcale nie mają złych zamiarów i jakieś tam zdjęcia wstawiają Nie mógłby ktoś z administratorów/moderatorów napisać krótkiego skryptu, który by nie pozwolił podlinkować zdjęcia większego niż 800x600 - było by z głowy. A tak widać, że moderatorzy, którzy niestety robią swoją robotę są coraz bardziej znienawidzeni przez "prosty lud" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zegarek Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 g.pajak, nic w przyrodzie nie ginie. Praca z cpu serwera forumowego przeszła w tym przypadku na modów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia.taka Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Administratorzy/Moderatorzy czemu nie ma tego forum na Tapatalk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobka01 Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 asia.taka, forum jest jeszcze nie przygotowane do obsługi Tapatalk`a. Trwają pracę nad przenosinami i wtedy już raczej będzie dostępne. Cofnij się z lekturą w tym temacie i wszystkiego dokładnie się dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia.taka Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Mam nadzieje ze to szybko nastąpi. Troche jest tych postow w tym temacie zeby przeszukiwac a wyszukiwarka nie podaje konretnego postu/strony. Czy moze znasz przyblizona date kiedy forum bedzie obslugiwalo Tapatalk`a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 19 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 przyblizona date kiedy forum bedzie obslugiwalo Tapatalk`a? Drugi kwartał 2014 roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia.taka Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Swietnie ze tak szybko, Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorka Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 czy mógłby powstać temat poświęcony środkom do aplikacji ręcznej , materiały do aplikacji ręcznej itd, coś jak kącik dla hobbystów nie posiadających maszyn a dbających o swoje autka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Marca 2014 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 zmorka, temat past, które można używać zarówno do pracy ręcznej jak i maszynowej (jak np UC) jest poruszany na forum chyba co dziennie. O tricolorach chyba faktycznie nikt jeszcze nie złożył tematu, więc śmiało - bądź pierwszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpadliszi Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 czy mógłby powstać temat poświęcony środkom do aplikacji ręcznej , materiały do aplikacji ręcznej itd, coś jak kącik dla hobbystów nie posiadających maszyn O tricolorach chyba faktycznie nikt jeszcze nie złożył tematu, więc śmiało - bądź pierwszy zgłaszam się pierwszy do czytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi