Walenty Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2015 Niektóre zarysowania są takie, że można je z powodzeniem zatuszować pastą lekkościerną do lakierów w przypadku większych - pozostaje większy wydatek i oddanie samochodu do serwisu. Moja żona zarysowała delikatnie samochód wjeżdżając do garażu i pasta rozwiązała problem - postępowałem zgodne z instrukcjami ze strony http://autonadwozie.pl/jak-usunac-rysy-z-lakieru/ ważne, żeby wcześniej dokładnie umyć samochód i zobaczyć jaki jest realny stan lakieru.
xMarcin95x Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Panowie, jak myślicie da radę to spolerować czy pozostaje malowanie
Dzidziak888 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2016 Po polerowaniu będzie mniej więcej tak jakbyś zaślinionym paluchem przejechał po tych rysach. Ja tak robie no i po korekcie defektu wypada zawsze nieco lepiej. Najpierw spróbuj spolerować a jak będzie kicha to wiesz.
msky Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2016 też ostatnio zastałem przycierkę i to pod pracą. Oczywiście koledzy niewinni (choć nikt inny tu nie parkuje). Wiem, że głębokie rysy nadają się do lakierowania ale jak radzicie choćby zniwelować ten przebrzydły widok?
nequ1995 Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Jakiś czas temu spotkała mnie przykra sprawa na parkingu, inny samochód cofnął w mój.. Co mogę zrobić w tym przypadku? Lakier wydaje mi się, że popękał..
Tommy Lee Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Podłączam się do pytania bo też znalazłem w jednym miejscu taka niespodzianke
boT Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 też ostatnio zastałem przycierkę i to pod pracą. Oczywiście koledzy niewinni (choć nikt inny tu nie parkuje). Wiem, że głębokie rysy nadają się do lakierowania ale jak radzicie choćby zniwelować ten przebrzydły widok? Robilem jakis czas temu taka obcierke foto zobacz nizej ,zrobilem 50/50 , papierki 1500,2000,2500 do tego pad FP pasta z megsa 101 , pozniej anntihologram z Koch chemie 100 % nie zeszlo ale wyszlo calkiem dobrze
msky Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Robilem jakis czas temu taka obcierke foto zobacz nizej ,zrobilem 50/50 , papierki 1500,2000,2500 do tego pad FP pasta z megsa 101 , pozniej anntihologram z Koch chemie 100 % nie zeszlo ale wyszlo calkiem dobrze wygląda naprawde dobrze. Jak się z tym uporam to zdam relację. narazie mało czasu
Moderator Domel Opublikowano 19 Marca 2016 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Jakiś czas temu spotkała mnie przykra sprawa na parkingu, inny samochód cofnął w mój.. Co mogę zrobić w tym przypadku? Lakier wydaje mi się, że popękał.. Zobacz ktora metoda sprawdzi sie w Twoim przypadku: W tym przypadku jesli zostana Ci jakies mocne rysy ktore nie usunie polerka 1. http://www.autoblog.com/article/how-to- ... g-details/ W tym przypadku chodzi mi bardziej o sprawdzenie czy masz przetarcia do bazy 2.
boT Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Jakiś czas temu spotkała mnie przykra sprawa na parkingu, inny samochód cofnął w mój.. Co mogę zrobić w tym przypadku? Lakier wydaje mi się, że popękał.. Mi to wygląda na pęknięcia , a samemu rączej nic nie zrobisz ,ponowne lakierowanie . Chyba ze to tak śmiesznie po rysowane, kocia łapa
SzaKal Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2016 Lakier popękał, tylko lakierowanie, i nie próbuj tego tak czasem polerować. Trzeba wszystko usuwać do gołego plastiku, bo inaczej pęknięcia będą widoczne.
maggikk Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Proszę o poradę doświadczonych detailerów. Czy poniższe dwa uszkodzenia (a w szczególności to otarcie na zderzaku) da się wyciągnąć polerką czy pozostaje jedynie malowanie? [mod=Piotrek]Zdjęcia były za duże viewtopic.php?f=25&t=18382&view=unread#unread A co do uszkodzenia to widać, że miejscami zostało zdarte do gołego plastiku.[/mod]
CrisAGC Opublikowano 22 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2016 Panowie mam taką sytuację: zadrapanie plastikowym pedałem od roweru, wyczuwalne pod palcem ryski. Jest to na zderzaku. Czym i jak sobie z tym poradzić bez lakierowania? Ktoś powie, krok po kroku jak i czym to zrobić? Chciałbym mieć to perfekcyjnie wyciągnięte, gdyż jest to mój projekt, którym jeżdżę na zloty, itp. Posiadam maszynę K2, system past Manzerny, pady Royal Pads, Megsa UC. Nie miałem nigdy do czynienia z takimi defektami. Dam radę, czy lepiej zlecić to jakiemuś lakiernikowi do wypolerowania? http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/03 ... 00_Pro.jpg http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/03 ... 30_Pro.jpg http://motoimage.pl/gky_uploads/2016/03 ... 23_Pro.jpg
maggikk Opublikowano 24 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2016 @moderator Rzeczywiście nie zmniejszyłem do 800. Przepraszam
gregoryfx Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 Witam, czy ktoś mógłby polecić kogoś z okolic Kielc i pobliskich miejscowości, kto się zajmuje m.in korektą lakieru? W internecie są ludziska, ale żadnej opinii nie mam, więc ciężko stwierdzić czy wykonuje swoją pracę dobrze. Jeszcze lepiej, jak by fachowiec trafił się z forum Tutaj jak oglądam relacje to cuda można zdziałać Z góry dziękuje.
SzaKal Opublikowano 26 Marca 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2016 gregoryfx, Auto Spa by ShiningCar.
bezp Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Niestety i ja borykam się z podobnym problemem.....
Tomas-sg Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2016 boT, to jest zadrapanie na lakierze czy na lakierowanym plastikowym zderzaku ? Mam podobnie obtarty plastik...
decicom Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam wszystkich po raz pierwszy, śledzę to forum od dłuższego czasu, bo przymierzałem się do odświeżenia lakieru na moich dwóch samochodach, ale niestety zostałem zmuszony do interwencji. Sprawa dotyczy zderzaka w moim 208, został potraktowany jak na zdjęciach poniżej. Więc pytanie moje, czy jestem w stanie zrobić to Megsem US, ewentualnie wcześniej papier wodny i glinka?, na większości tych rys nie czuje zagłębienia, jedynie na kilku. Czy mogę w jakikolwiek sposób wykorzystać małą szlifierkę kątową z regulacją obrotów o mocy 1200W. Czytając to forum wiem że generalnie to się do lakieru nie nadaje, ale ta regulacja obrotów powinna być plusem. Zdjęcia dodaję również brudnego samochodu, bo po umyciu kiepsko widać
Libero Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Możesz wykorzystać tą szlifierke. Podejrzewam że i ręcznie niektóre obtarcia powinny zejść. Nie pytaj tylko działaj ale z rozwagą. To zderzak i jest plastikowy.
W1Michal Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 rysy są do usunięcia w większości, nie w 100 % ale nie ma tragedii da sie to jako tako zrobić ale pomysł z jakąs szlifierką i polerowanie bez doświadczenia to zły pomysł, uwierz albo sie pobaw tym meguiarsem i zobacz co z tego wyjdzie albo podjedz do firmy detailingowej i ci to spolerują jak Bóg przykazał (profesjonalnej firmy a nie jakiegoś lakiernika co nie ma pojęcia o polerce)
decicom Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Spróbuję na razie ręcznie, ewentualnie ostrożnie szlifierką, gdyby jednak nie poszło po mojej myśli, może ktoś polecić dobrą firmę z okolic na trasie Częstochowa - Wieluń?
CrisAGC Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zapraszam do siebie, w Radomsku
Rekomendowane odpowiedzi