dzinkins Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Witam,moje autko pełne jest rysek po myjni automatycznej, poglądowo tak to wygląda jak na zdjęciu: Obrazek Ryski są wszędzie. Czy do zlikwidowania ich mogę użyć meguiar's ultimate compound czy autoglym srp? Któryś z tych środków da radę? Czy można próbować polerować to ręcznie czy od razu lepiej maszynowo? Do polerowania ręcznie UC da radę Wiadomo mechanicznie lepiej ale na początek jak znalazł
pLaYmAn Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Po UC użyj SRP, powinno być w miarę dobrze
dzinkins Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Po UC użyj SRP, powinno być w miarę dobrze Dokładnie, co UC nie sciągnie to SRP zakryje
coolz86 Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Dzięki za wskazówki Zaczne od Megsa a pozniej może poprawię srp. Piszę może, bo to jednak prawie 20 letnie auto i nie chce zwiekszac za bardzo kosztow. Chociaż nie powiem że to wciąga, zaczynałem od zwykłej tempo a teraz co raz to bardziej zagłębiam się w forach jak go bardziej wypucowac Teraz mam na celu te ryski na ktore dotychczas probowałem srodkow typowo marketowych, ale nic nie dały dlatego chce wyprobwac srodkoq z wyzszej połki. A do aplikowania UC użyc gabki Megsa czy wystarczy zwykła ciereczka z mikro fibry?
prezes.gd Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Do UC kup aplikator Tricolor (tzw. German).
dzinkins Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Do UC kup aplikator Tricolor (tzw. German). Dokładnie - już zaczynałem pisać
Dystrybutor Wiolka mx_n Opublikowano 5 Marca 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Do UC kup aplikator Tricolor (tzw. German). albo jeszcze lepiej ValetPRO Ergo Polishing Applicator
Moderator rychu Opublikowano 5 Marca 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Wow, 9 postów i tylko Wiolka wniosła coś nowego do tematu UC+SRP+Tri Color, który jest wałkowany po raz tysięczny
xman Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2012 Można też bardziej ekonomiczne.Dwa testery Poorboys SSR 2.5 i SSR1. Chyba, że już masz UC.UC jeśli chodzi o agresywność jest pomiędzy SSR 2.5 i SSR3.
Broower Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Witam, jestem nowym użytkownikiem na forum dlatego też moja wiedza na tematy związane z pozbywaniem się rys jest praktycznie zerowa. Chciałbym, pozbyć się właśnie rys z mojego autka. Jest VW Passat, lakier złoty. Do postu dołączam kilka fotek ilustrujących właśnie te rysy. Jedna jest mocniejsza, druga słabsza. Generalnie obie nie są wyczuwalne pod opuszkiem palca ale pod paznokciem ta mocniejsza już tak. Co prawda paznokieć nie zatrzymuje się na niej na stałe, bo nie jest moim zdaniem aż tak głęboka ale i tak ją czuć. Nie wiem czy jakakolwiek chemia tu pomoże. Proszę o Wasze porady! Z góry dziękuję! Pozdrawiam Krzysiek Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
maya Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 ta rysa na pierwszym zdjęciu to wygląda że pomoże tylko zaprawka czyli trochę bazy z lakierem i wyrównujesz, naddatek przycierasz korkiem lub papierem na klocku potem jakaś pasta mocno ścierna i nie będzie już się w oczy rzucać
Broower Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Na wszystkich fotkach to jest ciągle ta sama rysa tylko ujęta pod róznymi kątami i w różnych miejscach jej "biegu"
maestro00 Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 Standard: - pasta polerska jak nie da rady: - papier wodny - pasta polerska jak nie da rady: - klar - papier wodny - pasta polerska Aż mnie ciekawi czy temat nie poleci do kosza [ Komentarz dodany przez: rychu: 14 Marzec 2012, 14:39 ] Wykazałem odrobinę słabości i przeniosłem, zamiast wyrzucić i dać punkty
Broower Opublikowano 14 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2012 A jaką pastę polerską poleciłbyś kolego maestro00 do tego typu rysy?
marcinmsm Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Witam wszystkich, kolega ostrzegał ale mimo wszystko stało się, FORUM ZARAZIŁO!! Od kilku dni zaczynam kolekcjonować kosmetyki i preparaty, rozgadam się za polerka itd. W miedzy czasie chciałem zapytać czy można zrobić coś z tymi ryskami, jeśli tak, to co proponujecie?? Pozdrawiam! Przedni zderzak, pajaczek i w lewej strony otarcie Tylni zderzak pod rejestracja ta samo tez tylni zderzak ( moze nie najlepsze zdjecie )
SzaKal Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 marcinmsm, Z tym pajączkiem nic nie zrobisz ... i omijaj to miejsce polerką bo te pęknięcia się jeszcze powiększą .
dzinkins Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Dokładnie pajączek - Lakiernik Reszta miejscowo koreczkiem i resztę wyprowadzisz pastami
Fr0styyy. Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A pajączek od czego się robi? Bo też mam na błotniku..
miki Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2012 A pajączek od czego się robi? Popękany lakier od mocnego naprężenia się materiału. Jeśli masz na błotniku metalowym to na 100% pod spodem jest szpachla. Na zdjęciach u kolegi widać ze to też szpachla popękana jest.
marcinmsm Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Dokładnie pajączek - Lakiernik Reszta miejscowo koreczkiem i resztę wyprowadzisz pastami Tzn jakim koreczkiem?? bo ja kompletnie zielony jestem. I jakie pasty polecacie do srebrnego koloru? MIKI, szpachla??? a sprzedawca mówił ze bezwypadkowy.. a zderzak raczej plastik mam
miki Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 MIKI, szpachla??? a sprzedawca mówił ze bezwypadkowy.. a zderzak raczej plastik mam I pewnie ma przejechane 100k i na 100% nie kręcone Plastik też się szpachluje jeśli jest taka konieczność. To co jest zaznaczone na zdjęciu mówi samo za siebie.
kamilgt Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 kto to wyprowadzał nawet nie chciało się równo zetrzeć....
marcinmsm Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 fucktycznie !! po 10min zrozumialem o co biega, faktycznie masakra ale co zrobic jak sie nie zna zamowilem papierki 1500,2000,2500 i maguaires ultimate compand, cos jeszcze bedzie mi potrzebne zeby wszystkie ryski wyprowadzic?
SzaKal Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 marcinmsm, Chyba nie chcesz ręcznie wyprowadzać zmatowienia po papierze ?
danielek. Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Oj tam oj tam od razu nie chciało się,po prostu szybka robota była i tak wyszło panie. Nie koniecznie musi być tam szpachla,możliwe jest też że zderzak był kilka razy malowany i pękło zapewne od jakiegoś uderzenia. Płytkie rysy powinni dać się usunąć,natomiast te które są do podkładku to jedynie lakiernik lub zamaskować pędzelkiem.
Rekomendowane odpowiedzi