przemas.p Opublikowano 24 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2023 Prowizorka ale działa Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka 4 1
SZERRY CHERR Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @BiałyGTi siemasz, czego użyłeś jako osłony przed chlapaniem ? pleksi ?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 4 Sierpnia 2023 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2023 @SZERRY CHERR niczego bo jak odwirowujesz w wiaderku to nie chlapie na ciebie
marcelus Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2023 Wiem że są tutaj osoby co mają ori pad washera i maj zapewne porównanie do home made, czy jest sens tzn duża różnica w czyszczeniu padów między LC a home made? Dodam że mam futra z LC i na piłeczkach mam wrażenie że nie domywaja się idealnie tak jak gabki.
zeea Opublikowano 7 Listopada 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2023 Nie mam pad washera, ale przypuszczam że futro nawet w nim będzie ciężko doczyscic. Podczas pracy ja osobiscie czyszczę sprężonym powietrzem, a po robocie klasycznie myje ręcznie pod wodą
maniou Opublikowano 24 Września Zgłoś Opublikowano 24 Września Ja swój washer do padów zrobiłem z butelek, trzeba tylko dobrać odpowiednią wysokość 9
Moderator Domel Opublikowano 30 Września Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Września W dniu 24.09.2024 o 22:00, maniou napisał(a): padów Daj namiar na tą gumkę, otulinę czy jak to nazwać:
maniou Opublikowano 30 Września Zgłoś Opublikowano 30 Września Nie kupowałem jej bo miałem taką w pracy ale jest to uszczelka krawędziowa, podsyłam link pierwszy lepszy na allgro https://allegro.pl/oferta/uszczelka-krawedziowa-samozaciskowa-na-rant-zbrojona-16235497039 1
analyzator Opublikowano 16 Października Zgłoś Opublikowano 16 Października Prośba do was o wymiary które się sprawdziły. Jaka głębokość od przykrywki do elementu o który czyści się pad? Jaka średnica otworu w przykrywce? Mam pomysł:)
sztefan24 Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października @analyzator powiem ci, że chyba nie ma uniwersalnej wysokości na jakiej obsadzić element czyszczący. Wszystko trzeba sobie samemu dopasować pod swoją, najczęściej używaną maszynę.
analyzator Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października @sztefan24 okej to idę na jolo najwyżej wypiję więcej minerlaki główny problem to że mi się skończyły 1,5l i mam same litrówki nie gadam tylko robię 19 minut później. Chyba butelki będą do skrócenia. Krawędź pokrywki jest niższa odmierzałem od krawędzi wiaderka. To już po testach bo na maszynie jakaś gigantyczna najgrubsza gąbka jaką widziałem. Wiaderko do kiszenia z Allegro. Korzystam z takich do rinslessa Butelek na razie nie przyklejam. Trochę super glue i byłyby sztywne. Może się okazać że lepiej jak są luźne i mogą się swobodnie obracać. Blokują się o siebie dosyć dobrze wyszły luźno ale bez zapasów. Gdybym miał trzy półtora litrowe to byłoby idealnie. Kostka Darka jakieś 3 zł plus butelki po wodzie. Testy może już jutro
sztefan24 Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października @analyzator na moje około to wiaderko jest za małe. Mam 9l budowlane - takie jak to z Casto tylko że mniejsze i jest na styk. Polecam patent z piłeczkami. Kupić używane piłeczki do golfa po 2 zł, pręt i nakrętki - działa to najlepiej. Na rotacji też będzie inna wysokość bo inaczej jest mocowany talerz.
analyzator Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października @sztefan24 w jakim celu powinno być większe?
sztefan24 Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października @analyzator zobacz sobie ile tam masz miejsca, dojdzie skok maszyny przy pracy, czasem trzeba lekko skantować maszynę, żeby dobrze doczyścić krawędzie i ciasno się robi.
analyzator Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października @sztefan24 czaje. Dzięki. Zero doświadczenia tutaj. Zastanawiam się jeszcze czy maszyna po prostu nie wypieprzy tego wiaderka w kąt garażu bardzo to lekkie
marcineke Opublikowano 17 Października Zgłoś Opublikowano 17 Października @analyzator jak jest puste to nie stabilne, wystarczy nalać trochę wody i jest ok, potem.jsk pasta siadzie na dnie to robi się już ciężko i stabilnie. Nie lepiej kupić wirnik od Frani i mieć to porządnie zrobione? Ja kupiłem używane wiadro za 100 zł a nowe chodzą po 150 zł nie jest to majątek a robi świetną robotę.
analyzator Opublikowano 18 Października Zgłoś Opublikowano 18 Października @marcineke jakie to wiadro za 150? mój pad washer na teraz koszt 3zł wszystko było już pod ręką. Ale może być że nie działa xD 1
analyzator Opublikowano 19 Października Zgłoś Opublikowano 19 Października @marcineke@sztefan24 dobra niedowiarki. Padwasher ze śmietnika i wiaderka na ogórki. Działa. Dla wygody odwirowywałem do wanny. Musiałem też powiększyć otwór na pada bo potrafił zahaczyć i się delikatnie naciąć. Popadła szorowaniu i szybkim odwirowaniu pady przedmuchałem suszarką blo. Odkładałem na bok ale można od razu działać. Petarda.
SerowyCheetos Opublikowano 19 Października Zgłoś Opublikowano 19 Października @analyzator Jak działa i jesteś zadowolony to super. Ja zrobiłem padwasher z odzysku, znalazłem na ogródku wiadro z Julii z pokrywką, na złomowisku dorwałem wirnik z pralki Frani za dosłownie grosze bo Pan i tak chciał to utylizować a głupio mi było brać za darmo. Na ogródku miałem beleczki drewniane na które wzmocniłem profilami aluminiowymi (chyba tak się to nazywa, nie jestem specem od spraw budowlanych) to też był jakiś odrzut na ogródku który czekał na swoją kolej, na to przymocowałem wirnik z frani i tadaaaaa pad washer „za darmo” 1
zeea Opublikowano 19 Października Zgłoś Opublikowano 19 Października A teraz patrz na to Wiaderko po farbie + wiaderko do budowania zamków z piasku i wstawienie zakrętki z soku na środku Nalewam wody do połowy, woda obciąża wiaderko i dodatkowo pryska na Pada podczas czyszczenia. Potem przedmuchuje pada powietrzem i odstawiam. Na auto schodzą mi 2 pady z reguły przy takim czyszczeniu P.s. Dzieci do teraz nie mogą mi wybaczyć, że już nigdy nie zbudują zamku z piasku 2 2
arczar Opublikowano 19 Października Zgłoś Opublikowano 19 Października @zeea i pająk! Zapomniałeś o kątniku!
zeea Opublikowano 20 Października Zgłoś Opublikowano 20 Października @arczar pająk ma za zadanie pilnować czystości otoczenia. Jak widać, słabo mu to wychodzi
marcineke Opublikowano 20 Października Zgłoś Opublikowano 20 Października Dobra, to ja Wam pokaże jak wygląda Wash pad taki amatorski kupiony używany za 100 zł ale nowe sprzedają za 150 zł. Kupując wirnik od Frani można zrobić coś takiego samego równie profesjonalnie. Potrzebne wiadro z pokrywką Pręt gwintowany i 8 szt nakrętki, ewentualnie zatyczki na nakrętki ale to bardziej wizualnie. Wirnik od Frani za 30 zł z Olx 4 trytytki Uszczelka do zajęcia wycięcia w pokrywie. I tyle , koszt materiału myślę że nie przekroczy 60-70 zł a pewnie mniej jak wygrzebiemy coś z własnych zapasów. Moje wiadro ma pewnie 2-3 lata, dzielnie służy, nie wyobrażam sobie pracy bez niego.
analyzator Opublikowano 20 Października Zgłoś Opublikowano 20 Października @marcineke mi się wydaje że z tym wystającym środkiem wirniczek od Frani jest stworzony do padów 120? Gdzie sprzedają to za 150?
marcineke Opublikowano 20 Października Zgłoś Opublikowano 20 Października @analyzator https://allegrolokalnie.pl/oferta/clean-pad-20l-pad-washer-detailing Między innymi tu, że smartem wysyłka free 1
Rekomendowane odpowiedzi