Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Października 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 Witam. Od jakiegoś czasu zastanawiam sie nad Pad washerem ze znanej firmy, ale cena jest na tyle zaporowa ze postanowiłem zrobić cos na szybko w domu. potrzebne będzie wiadro( w moim przypadku użyłem wiadra 10L) grid guard trochę opasek zaciskowych i chęci Na sam początek przycinamy Grid Guarda tak żeby wchodził na ciasno do wiaderka Po zrobieniu paru prób stwierdziłem ze na środku musi być wypukłe żeby lepiej dochodziło do środka pada czy futra Na szybko wpadłem na pomysł żeby użyć denka od butelki po soku i kolejne próby tego urządzenia znalazłem jakieś stare nie używane juz xx czasu pady i futra Woda i urobek po czyszczeniu 8 2 3 1
alexander.p Opublikowano 13 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 Szacun! Jaki dokładnie sok? :)Czym psikasz?Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Moderator BiałyGTi Opublikowano 13 Października 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 13 Października 2020 @alexander.p od pomarańczowego riva psikane apc od aqua w proporcjach 1:5
alexander.p Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 wyczyszczone, odwirowane, przedmuchane; gotowe do użycia?
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Października 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Sa na tyle suche ze bez problemu mozna uzywac 1
alexander.p Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Potrafisz zmotywować :)Bardzo dobra robota!Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka 1
kamil598 Opublikowano 14 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 Może nagracie jakiś filmik z działania? 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 14 Października 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Października 2020 @alexander.p natnij jeszcze denko tak aby maxymalnie sie schowało w GG. Ma tylko lekko wystawac @kamil598 postaram sie cos nagrac 1
FoxMullder Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 @BiałyGTi Genialne rozwiązanie! A powiedz mi czy po APC płuczesz jakoś jeszcze dodatkowo pady? Myślę nad pastami od Optimum ale cena ich pad washera mnie odrzuca. Z tym, że tam po apc pad jest wpłukiwany ONR w ich systemie.
pablo15005 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 Ja uzywam tego mixa, zrobie jeszcze takie wiadereczko i malina
Moderator BiałyGTi Opublikowano 17 Października 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 @FoxMullder płukałam sama woda z opryskiwacza
FoxMullder Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2020 @BiałyGTi dziękuję za info :)
Lukaso Opublikowano 18 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2020 Powiedzcie tylko czy taka wilgotna czyli bardziej miękka gąbka nie tnie gorzej?
alexander.p Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 racze tak , mokra to i chlapie, rozmazuje , blleeeee. Najgorzej z tymi otwarto komórkowymi , past głęboko wchodzi. i trudno wymyć. Trzeba częściej myć, przedmuchiwać.
Moderator BiałyGTi Opublikowano 19 Października 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 @Lukaso Szczeze mowiac to nie zauwazylem zeby cos gorzej cielo. Na pewno przez lekko wilgotna gąbkę mamy obniżona temperaturę przy pracy z lakierem. Po drugie nic mi nie chlapie. Po trzecie to jak mamy zapchanego pada to gorzej tnie. Czysty pad tnie lepiej bo cały urobek pasty i lakieru z niego sie pozbywamy. Mamy prace tak jak przy nowym padzie. Dla mnie praca na duzy duzy plus po czyszczeniu przedmuchuje powietrzem nakładam paste i jade dalej. Wczesniej na auto uzywalem Ok 6 padów teraz moge stwierdzić ze śmiało starcza mi dwa dodam tylko jeszcze ze pada czyszczę na maszynie rotacyjnej a auto robie planetarną 2
D@ViD Opublikowano 19 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2020 Mam okazję pracować na oryginalnym pad washer - Lake Country System 3000D. Powiem jak ja pracuje na nim i jakie są moje wrażenia. Na auto używam 2-3 pady max. Co dwa wypracowania pasty, płucze pada samym ONR z pad washer'a. Po 1-2 elemencie albo jak już pad się mocniej zapcha, to spryskuje gąbkę APC i płucze ONR z pad washera , po takim czyszczeniu odkładam pada i biorę drugiego, a tamten trochę odpoczywa. Nic nie chlapie Moc "cięcia" również nie spada, a właśnie jest na stałym poziomie, tak jak mówi @BiałyGTi Maszyna planetarna nie nadaje się do pracy z pad washer'em, ponieważ ma problem z "wyrzuceniem" wody z pada. Trzeba po prostu założyć gąbkę na DA lub Rotację Ja jestem mega zadowolony, że mam okazję pracować na tym urządzeniu i potwierdzam jego użyteczność No i najważniejsze - Po pracy, nie mamy pracy (czyli prania padów) 2 1
pablo15005 Opublikowano 21 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2020 Pierwsze testy mojego customa
alexander.p Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 V2. Dno od opryskiwacze ogrodowego.Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Października 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 U mnie na razie przestój w przeróbkach bo zajęty jestem czyms innym. Ale projektu nie porzucam i mam pare pomysłów
pablo15005 Opublikowano 26 Października 2020 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 A u Was po "od wirowaniu" nie zbiera sie syf nad gg? Mysle jak ugryzc ten temat u siebie na tej blaszce... Moze jakis natrysk wody po czyszczeniu...
Moderator BiałyGTi Opublikowano 26 Października 2020 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 26 Października 2020 Ja po czyszczeniu pada w apc płuczę pada jeszcze woda z opryskiwacza zeby wypłukać apc 1
grizzy Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 wiecie co mogło by się nadać do budowy pad washera - wirnik od pralki Frani
Moderator BiałyGTi Opublikowano 30 Maja 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2021 @alexander.p jak dobrze pamietam to ma ok 12-15 cm
grizzy Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2021 według opisu z aukcji zgadzało by się. Ceny na alledrogo od 10,99
Rekomendowane odpowiedzi