asdawrwd Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2020 Witam , czy taki zestaw wystarczy do przygotowania lakieru pod wosk? Auto było nie dawno polerowane. Przed jakimi preparatami użyć glinki? 1. Aktywna piana ADBL Yeti 2. ADBL APC 3. ADBL Tar and Glue remover 4.ADBL Vampire Liquid 5. Szampon Good Stuff 6. Glinka jeszcze nie wiem jaka, ale chyba sofft 7. Cleaner Dodo Juice Prime lub ADBL Cleaner 8. IPA ( jak potrzebne) 9. Wosk Sofft 99
KUBA46 Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2020 @asdawrwd glinki lepiej uniknąć. Dobrze zrobiona dekontaminacja i nie będzie potrzeby jej użycia.
asdawrwd Opublikowano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2020 Okej rozumiem. Czy taki zestaw do dekontaminacji wystarczy ?
analyzator Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @asdawrwd yeti nawet na zabezpieczonym aucie w najlepszym wypadku podniesie kurz w tej cenie piana neutralna która coś myje to tenzi neutral magic. Przed woskiem uzylbym mocniejszej piany np tenzi car max. Fajny szampon przed woskiem ma shiny. Orange obecnie chyba nazywa się base.
AudiBlask Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @asdawrwd Jak budżet pozwala to pozycje 1,2,3 zamienił bym na Bilt Hamber Autofoam Koch Chemie Green Star APC Bepro Tixotar Jeżeli lakier niedawno polerowany to prawdopodobnie był glinkowany, lepiej odpuścić.
asdawrwd Opublikowano 18 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 Dzięki za wskazówki . Czy Celaner muszę kupowaćczy wystarczy przed woskiem IPA samo ?
AudiBlask Opublikowano 18 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2020 @asdawrwd cleanera bym nie odpuszczał.
asdawrwd Opublikowano 19 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2020 okej dzięki czy Cleaner warto wziąść z lepszej firmy ? czy takie ADBL wystarczy ?
MarBi Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2020 Pierwsze słyszę, żeby ADBL miał cleaner pod wosk, chyba że coś przegapiłem. Niektóre firmy mają cleanery dedykowane pod dany wosk i taki zestaw sprawdza się najlepiej. Mixy wychodzą różnie, raz dają efekt wow, innym razem skracają żywotność wosków. Jesli chcesz cleaner po prostu do oczyszczenia lakieru kup taki, który nie zawiera wypełniaczy.
kepa416 Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2020 Soft99 obecnie nowe sztuki nie są takim sztosem na jaki wskazują opinie sprzed kilu lat. Są fajne inne podobne efektem i długotrwałością.
asdawrwd Opublikowano 27 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Września 2020 Chciałbym użyć wosku sofft 99 New Fuso, zakupiłem cleaner Shiny Garage Paint Cleaner, i mam pytanie czy po użyciu cleanera stosować jeszcze Ipa ? Czy mogę wtedy nałożyć wosk ?
Mateczek Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 Fussiak lubi jałowy lakier. Polecam wymyć IPĄ. Dłużej poleży Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kubisek.g Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 Również polecam wymyć cleaner, szczególnie jeśli auto było niedawno polerowane i zakładam że lakier jest w dobrej kondycji. Cleanery idealnie nadają się do aut bez korekty wypełniając rysy w lakierze, ale po IPA powinien wytrzymać na lakierze dłużej. Chociaż szczerze mówiąc, zdarzyło mi się pominąć etap Cleaner'a, jeśli auto było polerowane niedawno a stan lakieru był naprawdę niezły. Oszczędzamy dużo czasu, kasy za pady a potem na szczęście szybciej przychodzi czas konieczności kolejnego smalcowania lakieru Jeśli masz maszynę to polecam Cleaner wypracować na padzie (choć nie wiem jakie są zalecane ich twardości).
KUBA46 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2020 @kubisek.g nie przesadzałbym z tym, że oszczędzamy „dużo czasu”, maszynowe wypracowanie cleanera to 20-30min z dotarciem. Przypomne jeszcze, że look w głównej mierze zależy od przygotowania lakieru, a nie wosku. Wosk to jest wisienka na torcie.
ghost Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 20 godzin temu, Mateczek napisał: Fussiak lubi jałowy lakier. Polecam wymyć IPĄ. Dłużej poleży Z jakim cleanerem się nie polubił? Jakie są objawy?
Mateczek Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 [mention]ghost [/mention] Koślawe krople i 3 miechy jak na fusso to słabo. Sprawdzałem tylko na 2 cleanerach: PBPP2 i DJLP.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ghost Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2020 45 minut temu, Mateczek napisał: Koślawe krople i 3 miechy jak na fusso to słabo. Sprawdzałem tylko na 2 cleanerach: PBPP2 Po poorboysie PP oraz PP2 nie ma koślawych kropli, całkiem ładne, jak na fusso (stara ver) przystało, trwałość też bez zająknięcia
asdawrwd Opublikowano 30 Września 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 czyli na celaner bezpośrednio wosk ?
ghost Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2020 13 godzin temu, asdawrwd napisał: czyli na celaner bezpośrednio wosk ? Przeczytaj istrukcję nakładania wosku takich firm jak Zymol, Swissvax, Meguiars, Dodo Juice, Palm Beach Motoring Group. Wróć i powtórz sto razy wszystkim.
Rekomendowane odpowiedzi