piczaj Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 Witam, Za pare dni odbieram od lakiernika moją Fokę ST (żółta perła). Zdecydowałem się na polakierowanie jej całej od nowa. Myślę że potraktuję ją zestawem Dodo Juice Lime Prime + Banana Armour. I teraz moje głupie pytanie. Czy w świeżo lakierowanych samochodach potrzeba stosować cleanera ? Czy wystarczy tylko umyć auto ? Jeżeli macie inne fajne propozycje do żółtego lakieru chętnie przyjmę (te droższe też)
analyzator Opublikowano 7 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2020 @piczaj poczekaj z dotykaniem nowego lakieru przynajmniej dwa trzy tygodnie. Potem umyj i zrób sobie dobrą inspekcję. Potem traktujesz jak zwykły lakier także do wyboru do koloru podejrzewam że będziesz chciał coś poprawić. Jeśli nie, to zrobiłbym bez cleanera tylko prepem.
Moderator Streat Opublikowano 10 Września 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Września 2020 W dniu 7.09.2020 o 21:57, analyzator napisał: @piczaj poczekaj z dotykaniem nowego lakieru przynajmniej dwa trzy tygodnie. 2x, niech wszystko sie ułoży i dopiero kłądz na to cokolwiek
Gozdziu23 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2020 a najlepiej poczekaj z miesiac i naloz sobie powloke z optimum, prostsze w aplikacji niż wosk.
ghost Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 W dniu 11.09.2020 o 18:15, Gozdziu23 napisał: a najlepiej poczekaj z miesiac i naloz sobie powloke z optimum, prostsze w aplikacji niż wosk. Masz na myśli gloss coat czy opti seal?
Gozdziu23 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 2 minuty temu, ghost napisał: Masz na myśli gloss coat czy opti seal? gloss coat, seal to tak troche jak qw, tylko na mokry cyk i czesc
ghost Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 27 minut temu, Gozdziu23 napisał: gloss coat, seal to tak troche jak qw, tylko na mokry cyk i czesc Seal mozna też na sucho Tego gloss coat jestem ciekaw skoro tak zachwalasz, ale cena w naszym kraju 400pln zniechęciła mnie. 60usd(10ml) 225zł w usa ma dużo więcej sensu... Ktoś tu zdrowo popłynął z dystrybucją. Przykładowo CG Petes53 50usd, a na naszym rynku około 200zł. To opt powinien jakieś 240-250zł a nie 400, chore.
canta8 Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2020 Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji. Caly czas poszukuję preparatu,który da na żółtym aucie Córki szklany połysk, jednocześnie nie przyciemniając koloru. Póki co ,najlepszym preparatem w zasięgu moich finansowych możliwości jest Duragloss 111.Daje 2 warstwy 111 w miksie 1:4 z Bonding Agentem, w odstępie 24 godzin. Autko wygląda świetnie. Utrzymuję go QD Optimum ( OID) w proporcji 1:2. Błysk mocny,czysty,auto rwie oczy. Czyli baze mam,a czegos lepszego poszukuję nadal. Sa preparaty,dające ładny błysk,ale wszystkie,ktorych próbowalem przyciemnialy kolor. Przyciemniony,żłóty kolor jest brzydki. 1
Gozdziu23 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 9 godzin temu, ghost napisał: 60usd(10ml) 225zł w usa ma dużo więcej sensu... No niestety dystrybutor jest jaki jest. Gloss coat aplikujesz jak wosk, czekasz 10 sekund docierasz i hej. Szkli pieknie, a pelny polysk osiaga po 2 tygodniach, tylko hydro nie jest to beading a sheeting, bo dla opti hydro to efekt uboczny 1
Bapko Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Pozwolę sobie wtrącić się do dyskusji. Caly czas poszukuję preparatu,który da na żółtym aucie Córki szklany połysk, jednocześnie nie przyciemniając koloru. Póki co ,najlepszym preparatem w zasięgu moich finansowych możliwości jest Duragloss 111.Daje 2 warstwy 111 w miksie 1:4 z Bonding Agentem, w odstępie 24 godzin. Autko wygląda świetnie. Utrzymuję go QD Optimum ( OID) w proporcji 1:2. Błysk mocny,czysty,auto rwie oczy. Czyli baze mam,a czegos lepszego poszukuję nadal. Sa preparaty,dające ładny błysk,ale wszystkie,ktorych próbowalem przyciemnialy kolor. Przyciemniony,żłóty kolor jest brzydki.Spróbuj CC watergold
canta8 Opublikowano 14 Września 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2020 Próbowałem. Nie widzę na tym lakierze żadnej różnicy między CCW a 111 podbitym OID. Jak zacznie blysk znikać to spróbuję Shinee wax
Rekomendowane odpowiedzi