Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Być może zapach ulatnia się szybciej ponieważ puszka stoi w miejscu narażonym na bezpośrednie działanie promieni słonecznych

Jest to wysoce prawdopodobne. Ja mam akurat Coronado Cherry ale też otwarte 19-go kwietnia. :) U mnie w aucie siedzi sobie w otworze na napoje w tunelu środkowym. Pokrywka otwarta może na 40% i zapach jest bardzo mocny. Moim zdaniem wytrzyma jeszcze dłuuuugo. :)

Opublikowano

szkoda ze California Scents nie robi jakiegos fajnego zapachu skóry :) swoja droga ciekaw jestem jak ten new car od CS czy tak samo "smierdzi" lekko topionym plastikiem jak ten od CG czy moze to jakis inny patnet na zapach nowego samochodu...

• Administrator
Opublikowano

Zapach CS New Car nie ma nic wspólnego z zapachem CG ;) Jest zupełnie inny, ale też ciężko go opisac.

Opublikowano

evo: rozumiem ze inny ale czy rowniez jest to tak irytujacy zapach, czy wogole pachnie jak plastik czy moze jest jakos bardziej przyjemny? mozesz cos wiecej napisac? opisac nawet jakies bardzo subiektywne odczucia zmyslu wechu :)

Opublikowano

jaka srednice maja te puchy CS? wtedy bede wiedzial czy mi wejdzie w takie jedno miejsce :)

Opublikowano

CS Apple Valley po prostu bajka, bardzo delikatny bardzo dobrze komponował się z CG Leather scent. Najgorsze że żona mi zakosiła i zostawiła Gardenia del Mar który jak dla mnie jest strasznie mocny.

Opublikowano
60 dni ponoć spokojnie wytrzyma

Mam w samochodzie zapach California Scents Shasta Strawberry w puszce od 19 kwietnia. Minął prawie miesiąc i zapach jest jeszcze delikatnie czuć. Myślę, że jeszcze 2 tygodnie wytrzyma. Nie jest to 60 dni, ale i tak uważam, że produkt jest warty zakupu. Być może zapach ulatnia się szybciej ponieważ puszka stoi w miejscu narażonym na bezpośrednie działanie promieni słonecznych co wiąże się m.in. z szybszym parowaniem itd. Przy następnej okazji na pewno kupię Coronado Cherry lub Concord Cranberry.

Sprawa ma się inaczej przy zapachach płynnych Poorboy's i Monster Shine.

Kupiłem próbki PB Cherry, Pinacolada, Green Apple i Vanilla oraz MS Leather i Watermelon.

Cieszę się, że tylko próbki, bo gdybym kupił pełnowymiarowe opakowania to długo plułbym sobie w brodę. O wrażeniach węchowych nie będę pisał bo to kwestia indywidualna.

Uważam, że trwałość jest naprawdę słaba. Zapachy utrzymywały się nie dłużej niż 3 dni :thumbdown:

mogę potwierdzić trawłość zapachów PB, chyba że lubi ktoś często psikać to polecam, próbki tanie, starczają na wiele więc można wykorzystać po 2-3 psiknięcia na dzień i jest dobrze

Opublikowano

Doszły do mnie Kalifornie :) Pachną cudnie!

Jakby co to średnica puszeczki u góry 6,5cm, u dołu 6cm, wysokość 3,7cm.

img6184mx.jpg

img6186m.jpg

img6187cu.jpg

Opublikowano

Dzisiaj doszła do mnie przesyłka z zapachem California Scents - Cherry , ciesze się że w przesyłce było wieczko z regulacją intensywności zapachu , zobacze jak będzie sie sprawował bo zapach CG-Cherry mało jest trwały .

Jak sprawdzi się w aucie to kupię sobie do domku .

Kupowałem http://www.sklep.polishangel.pl , polecam sklep.

Opublikowano

Gdzie kupowałeś, że dostałeś wieczko? Po 5 dniach wąchania California Scents stwierdzam, że New Car pachnie dość słabo, tzn jego intensywność jest zbyt słaba według mnie, natomiast Cherry pachnie super, ale ja szukam czegoś orzeźwiającego, dlatego następny zapach kupię sobie CS morską bryzę :)

Opublikowano

Ja polecam nie do końca otworzyć wieko tylko je przedziurawić i obowiązkowo regulator bo można w samochodzie odlecieć :D Mój coś strasznie mocny jest chyba bo nie moge go wywietrzyć z samochodu. Musiałem zamknąć wikeo i w foliową siateczkę zamknąć. :P:-]

Opublikowano

Paweł :shock: aż tak mocny?

Ja mam pinacoladę od CS, i delikatnie pachnie (dla mnie) wanilią, w tym przypadku też cieżko znaleźć podobieństwo między CS a PB.

Opublikowano

Ja również próbowałem MY SHALDANów i jak dla mnie to zapach SQUASH jest bardzo przyjemny.Że jest intensywny to raczej bym nie powiedział i według mnie powinien byc gdzieś w jakims przewiewnym miejscu,to najlepiej go czuc. A czy z tych CALIFORNII jest coś,jakiś zapach na podobę MY SHALDAN SQUASH ? I czy na prawde są tak bardzo intensywne i długo "się trzymają" ?

Opublikowano

pytanie z innej beczki - czy te zapachy nie uczulają?

Nie ma nic gorszego niż jechać autkiem ze świdrowaniem w nosie i łzami w oczach :cry:

Opublikowano

Tez mialem my shaldan, jablkowy. Przyjemny zapach, do tego calkiem trwaly (chociaz juz nie pamietam ile dokladnie pachnial). Sirtrojan nie zauwazylem, zeby mial jakis negatywny wplyw i powodowal reakcje alergiczna a dosyc czesto jezdzi autem osoba uczulona u ktorej bardzo latwo o katar :( Chociaz szczerze sie zastanawiam czy nie wywalic zapachow i kosmetykow ktorych czesc woze w bagazniku. Np na opakowaniu od Duragloss #901 jest napisane "do not bring in-doors". Nie wiem co w sumie mialo by szkodzic, tym bardziej w zamknietej butelce ale takie ostrzezenia daja do myslenia i przypominaja, ze to jest chemia a nie kosmetyki do skory.

• 3 tygodnie później...
  • Administrator
Opublikowano

CS Golden State Delight - jeśli wytrzyma choć 1/3 tego co Coronado, to innych zapachów już nie będe potrzebował <3 ;)

Opublikowano

Evo, no to zdradź czym pachnie ;)

jeśli wytrzyma choć 1/3 tego co Coronado, to innych zapachów już nie będe potrzebował

Wydaje mi się, że trwałość nie zależy ściśle od zapachu, lecz od sposobu produkcji, który dla wszystkich zapachów CS jest chyba taki sam.

• Administrator
Opublikowano

Guma balonowa, tak jak w opisie ;)

Co do trwałości, to mimo tego że sposób jest taki sam, to różnice trwałości pomiedzy poszczegónymi zapachami CS są ogromne, i nie ma to nic wspólnego z przyzwyczajaniem sie do zapachu etc.

• Dystrybutor
Opublikowano

Evo, dokładnie różnice są ogromne, niektóre zapachy potrafią pachnieć 1 tydzień, a niektóre miesiące. Mój ulubiony zapach to Santa Barbara Berry i utrzymuje się długo, od jesieni jeździ w aucie. Teraz jak otwieram auto na dworze i obok są znajomi to od razu czują maliny :D

Opublikowano

Evo, wytrzyma - ja katuje Golden-a juz 3 miesiąc... nadal czuć. ;)

Co do trwałości to słabo wypada moim zdaniem Pinacolada - 40-50 dni.

Opublikowano

Ktoś korzystał może z :

California Car Scents (Hollywood Tropicana)

Cool Gel (Desert Jasmine)

Cool Gel (Hawaiian Gardens)

Cool Gel (L.A.Lavender)

Jak mniej więcej pachną i przede wszystkim jak długo ?