Skocz do zawartości

Zapachy do autka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Korzystam z tego od ponad roku, pachnie rewelacyjnie, a co do trwałości to jest średnio, ja odświeżam raz w tygodniu, kilka psiknięć na dywany i pod fotele.

Z mojej strony polecam, starcza na bardzo długo.

Ok dzieki.

Striper juz sie troche przejadl, i juz wiem co bedzie po Pina Coladzie ;)

Opublikowano

PS.chris18404, możesz zdradzić ile masz lat? :o

Jestem studentem wiec kazdy grosz sie liczy, a że przed kazdym zakupem wole się dwa razy zastanowić i być zadowolonym wiec pytam a podobno kto pyta ten nie błądzi :) heh Pozdrawiam

Opublikowano

No to tera ja pojadę z grubej rury ;)

Jaki zastosować zapach żeby zabił smród po konserwacji samochodu, bo co do niego wsiądę to jakbym dopiero z pod niego wyszedł robiąc konserwację, ale nie na tyle intensywny żeby można było spokojnie z 3 miesięcznym dzieckiem jeździć i aby go nie mdliło...

Aha i auto stoi na polu (dworze) także na zimnie i zapachy z puszek chyba tu nie zdadzą egzaminu.

Opublikowano

CALIFORNIA SCENTS GOLDEN STATE DELIGHT amerykańska guma do żucia- kto nie wsiadł do samochodu przez pierwsze dwa tygodnie twierdził, że zapach kojarzy mu się z wymiocinami i rzeczywiście był taki mdly i słodkawy. Teraz już pachnie całkiem fajnie.

CS wisienka natomiast jest super i pachniała w aucie przez 4 miesiące.

Następna w kolejce żurawina ;-)

Jednak mój ulubiony zapach to ambi pur AQUA. I tu moje pytanie. Znacie jakiś zapach o podobnym aromacie dostępny u partnerów forum?

Opublikowano
CALIFORNIA SCENTS GOLDEN STATE DELIGHT amerykańska guma do żucia- kto nie wsiadł do samochodu przez pierwsze dwa tygodnie twierdził, że zapach kojarzy mu się z wymiocinami i rzeczywiście był taki mdly i słodkawy. Teraz już pachnie całkiem fajnie.

Ja i moi znajomi którzy zakupili ten zapach lub zapach CS Bubble gum mieli te same odczucia, wymiociny, bleh, większość wyrzuciła opakowania, ale co ciekawe jeśli pudełko było otwarte minimalnie to tej przypadłości nie było. Aczkolwiek gdybym miał porównywać CS Bubble gum do CG bubble gum to CG wygrywa bez dwóch zdań.

Opublikowano

Czołem,

witam wszystkich serdecznie, z tej strony kłania się Konrad. Jestem tu nowy i proszę o wyrozumiałość. Zastanawiam się czy nabyć drogą kupna-sprzedaży zapach, o którym wcześniej wspomniano, czyli California Scents. Konkretnie polecano mi Coronado Cherry,ale także chodzi mi po głowie Veri Berri. Jakie jest Wasz zdanie na ten temat?

Opublikowano

konradesz - jeżeli chcesz trwały i silny zapach, a lubisz wiśnie zmieszane z anyżem - bierz Cherry. Tego drugiego nie znamy ale wątpię, aby przebił trwałością Cherry...

Opublikowano

Mnie też się wiśnia podoba - u mnie z ciekawości ze 3 razy się powtórzyło przy wejściu jakiejś nowej osoby do auta że pachnie migdałami, ale jak poinformowałem pasażera że to jest wiśnia no to było stwierdzenie "no faktycznie" :)

Opublikowano

Ja Panowie jak wcześniej pisałem jestem pod wrażeniem intensywności zapachu tych patyczkow w kratkę od Aroma Car, siedzi w aucie dopiero od niedzieli, ale pachnie tak intensywnie jak po otworzeniu opakowania. Odnośnie tych patyczkow byłem trochę sceptycznie nastawiony po przygodzie z refresh your car, które jak dla mnie wogole nie pachniały. W każdym bądź razie gorąco polecam aroma car

Opublikowano
W każdym bądź razie gorąco polecam aroma car

Aroma robi dobre zapachy :) Patyczków nie miałem, ale puszki, do psikania oraz flakoniki na lusterko i byłem zadowolony. Wczoraj wyrzuciłem z auta po 3 miesiącach CS wiśnie, postawiłem w pokoju i jeszcze ją czuć :-] Wsadziłem Golden State Delight i jest moc :P

Opublikowano

Żurawina z CS też ładnie pachnie :), troche mniej intensywniej niż wiśnia, ale daje rade.

Ja czekam teraz na Cinamon Apple z CS ;)

Opublikowano

Ja też się wypowiem, z własnych doświadczeń w sprawie zapachów.

Miałem przyjemność, bądź też nie, korzystać z kilku różnych zapachów.

Wunder Baum:

kokos

wanilia

czarna choinka (nie wiem jak się zwie)

Relax, Pasion, Weather

Muszę przyznać, że Wunder-Baumy nie zrobiły na mnie dużego wrażenia. Nawet stosując popularne choinki zgodnie z instrukcją (nie wyciągając jej od razu całej), zapach nie powala na kolana. Jest dość intensywny, ale zmysł węchu szybko się do tych zapachów przyzwyczaja. Chodzi mi o to, że jeżeli wsiadam w auto dzień w dzień, to nie czuję już zapachu i jego intensywności. :thumbdown:

Dr Marcus:

zawieszka na "dmuchawę"

Tutaj też jestem zdania, że do zapachu węch się szybko przyzwyczaja, ale po moich doświadczeniach - zapach ten utrzymuje się dłużej, niżeli Wunder-Baum, jest łagodniejszy.

Ambi Pur

wanilia

Zapach nie wiem dlaczego mnie drażni. Jest strasznie sztuczny. Nawiew muszę ustawić na "2" (w skali 0-4), żeby cokolwiek czuć. Kupiłem na początku grudnia, w tej chwili zostało mniej niż pół buteleczki.

Zawieszki AROMA

z nakrętką, która "moczyła" się w płynie, kiedy się ja przechyliło, zawieszana na lusterko.

Tutaj kompletna porażka, zapachy z tej serii naprawdę nie powalają. Raczej nie umywa się do Wunder-Bauma, ale starcza na dłużej, zapach ma dość słaby.

Stosowałem jeszcze kilka innych propozycji, z półek sklepowych dyskontów i zagranicznych (często francuskich) sklepów. Zapachy które kupowałem były stosunkowo tanie (4,00 zł - 20,00 zł max), więc w sumie nie ma co oczekiwać cudów, chociaż teraz widzę, że mógłbym zainwestować w zapachy, które Panowie polecacie (Panie może też).

Chciałbym spróbować z czymś świeższym niż zwykle, zastanawiam się nad wiśnią, ogólnie typowo leni owoc, kojarzący się z latem to... ?

W ramach ciekawostki (może niektórzy nie słyszeli), zapachy waniliowe są zabronione np. w Czechach, ze względu właściwości zapachu waniliowego, który powoduje senność, także radzę uważać (z własnego doświadczenia: wanilia WB, DrM, czy AROMY nie usypia - możecie jechać spokojnie :mrgreen: ).

Opublikowano

Z tym subiektywnym odczuciem przyzwyczajenia się do zapachu bym nie przesadzał. Żaden zapach nawet najdroższy tego nie zmieni. Tak działa zmysł węchu u ssaków. Zapach poprawnie czujemy przez pierwsze kilka sekund do momentu zapchania nim wszystkich receptorów w nosie. Żeby go ponownie poczuć trzeba by zaciągnąć sporo świeżego powietrza, żeby przewietrzyć nos i ponownie będzie czuć zapach. Jak pisałem wcześniej używam zawieszek/woreczków z granulkami DrMarcus. W jednym aucie mam waniliowy a w drugim czerwone owoce. Zapach wystarcza na ok 30-35 dni. Producent przewiduje 45. Za 6,99 PLN jest to dobra oferta.

Opublikowano

Kiedyś było głośno o zapachach Eurogel w sieciach Tesco sprzedawanych za kwotę 4,99pln. Sam nawet kiedyś taki nabyłem i w zimie spisywał sie całkiem dobrze, czy ich już nie ma w sprzedaży, bo nawet na allegro nie widziałem?

Opublikowano

Całkiem dobrze, że aż od razu wyrzuciłem :mrgreen: To chyba była zapach new car :o Chyba eurogel zastąpiły z topdrive.

Opublikowano

a ja szukam Areon Ken black ice i juz w forumowych sklepach z kosmetykami nie ma :(

a tak mi sie podobał. jakbyście mieli jakies namiary jeszcze na ten zapach gdzieś coś to dajcie znać

Opublikowano

Orientuje się ktoś może jakim preparatem można zabić dobrze zapach spalin z auta? Odebrałem auto od mechanika i strasznie mi w aucie śmierdzi przepalonym dieslem, widocznie auto pracowało przy otwartych oknach w garażu i któryś dzień z rzędu razi mnie ten zapach...Jest jakaś szansa, żeby zabić ten zapach?

Opublikowano
Z tym subiektywnym odczuciem przyzwyczajenia się do zapachu bym nie przesadzał. Żaden zapach nawet najdroższy tego nie zmieni. Tak działa zmysł węchu u ssaków. Zapach poprawnie czujemy przez pierwsze kilka sekund do momentu zapchania nim wszystkich receptorów w nosie. Żeby go ponownie poczuć trzeba by zaciągnąć sporo świeżego powietrza, żeby przewietrzyć nos i ponownie będzie czuć zapach. Jak pisałem wcześniej używam zawieszek/woreczków z granulkami DrMarcus. W jednym aucie mam waniliowy a w drugim czerwone owoce. Zapach wystarcza na ok 30-35 dni. Producent przewiduje 45. Za 6,99 PLN jest to dobra oferta.

Raczej chodziło mi o odczucia w stosunku do intensywności zapachu, gdzie WB wypada blado, to samo z innymi tego pokroju choinkami, kółeczkami i trójkącikami, a nawet słoneczkami.