JJZS.KAM Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Witam, z racji tego co dzieje się ostatnio na świecie postanowiłem że też wrzucę pierwsze W&W. Samochód a raczej dzieciowóz Renault Grand Scenic 2 z silnikiem benzynowym 2.0 Turbo, wersja po lifcie z 2008 roku. Jest w posiadaniu mojej żony niecały rok, niestety ukochana uparła się że chce akurat ten, tak ten w tym kolorze poobijany z zaprawkami wykonanymi przez jakiegoś magika... No cóż z kobiety nie przegadasz Po zakupie odbyło się oczywiście kompleksowe czyszczenie/pranie środka oraz dekontaminacja + mizianie woskami. Z góry przepraszam za małą ilość i jakość zdjęć niestety druga połówka walczy o przetrwanie z przedszkolakami a mnie żaden aparat nie lubi Stan wyjściowy + wstępne opłukanie. Po demontażu foteli znalazłem kilka niespodzianek, córka jest na etapie polowania główny cel biedronki... No to lecimy środek: Profi 50.01C Maxifi Excede Encapsulator Cleaner Apc ADBL Pro CleanTech Inside Cleaner Funky Witch Mademoiselle CarPro Perl Pędzelki głównie Work Stuff Jako że w garażu nie mam odpowiedniego kompresora polecam użytą szczotkę do dywaników, bardzo dobrze radzi sobie z drobinkami piasku Po praniu miałem w planach doprowadzenie do ładu osłony wyświetlacza lecz rozpadł się Flexit od Evoxy... Muszę nadmienić że bardzo szybko zareagowali i w ciągu 5 dni już miałem sprawne urządzenie. Teraz przygotowanie lakieru pod One Step, dużo pracy nie było w listopadzie była poprzednia dekontaminacja + cleaner + mizianie fusso. Ultracoat Shampoo+ ADBL Yeti ADBL Bubble Maker Cleantech tire & rubber cleaner Cleantech wheel cleaner Adbl tar and glue remover SG D-Tox Tenzi Krwawa felga CarPro Ech2o do ręcznika z glinką Autko schnie a ja idę na śniadanie Później szybkie spojrzenie na lakier i pierwsze próby dobrania kombinacji. Ostatecznie stanęło na białej gąbce od Royal Pads i pascie CarPro Clearcut. A na deser kanapka CarPro Essence + Essence Plus. Do tego IPA + RRC Wipe Out oraz rodzina gąbek od Royal Pads. Szczoteczka a tak bo chciałem mieć coś Rupes-a. Felgi jako że idą za jakiś do regeneracji dostały Pana Mr Fix 9H Plastiki odżyły dzięki CarPro Dlux. Opony i inne elementy gumowe Valet Pro black to the future. Szyby dostały Jeszcze dużo do zrobienia, plan był o wiele bardziej rozbudowany lecz kilku spraw nie dało się przestawić i samochód był potrzebny na gwałt (20 minut po skończeniu Kilka zdjęć na koniec. A następnego dnia spadł deszcz... To już wszystko dziękuję za przeczytanie moich wypocin. Oczywiście jestem otwarty na krytykę. 12 1
spinball_69 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Super robota - bardzo fajnie się oglądało. Ja rozumiem, że kobiety nie przegadasz ale mogłaby czasem odkurzyć auto w środku Jak oceniasz Carpro clear cut? Masz porównanie do innych past tego typu, np. Cut Maxa?
Moderator Streat Opublikowano 30 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 bardzo fajna relacja fajnie sie oglada kawał dobrej roboty i widać że było co robić przy tym aucie
ktm950 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 @JJZS.KAM widzę po blachach, że moje rodzinne okolice Sam essence+ tak kropelkuje?
JJZS.KAM Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 3 godziny temu, spinball_69 napisał: Super robota - bardzo fajnie się oglądało. Ja rozumiem, że kobiety nie przegadasz ale mogłaby czasem odkurzyć auto w środku Jak oceniasz Carpro clear cut? Masz porównanie do innych past tego typu, np. Cut Maxa? A po co ma odkurzać?? Żebym zaraz musiał iść poprawić?? Osobiście wolę Clearcut, szybsza praca i dobre wykończenie, ale wiadomo wszystko zależy od lakieru i techniki. 24 minuty temu, ktm950 napisał: @JJZS.KAM widzę po blachach, że moje rodzinne okolice Sam essence+ tak kropelkuje? Essence plus to jednak pasta regeneracyjna, która ma podbić między innymi hydro i tak poza kanapką z dwóch essence nic nie leży. Będę testował tą kombinację zobaczymy ile wytrzyma 1
audicoupe Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Co to za szczotka pomocna w odkurzaniu? Jakiś link poproszę. Bardzo fajna relacja.
Karbo Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2020 Auto bardzo fajnie odżyło! Kawał dobrej roboty wykonany Wiem jak czyści się taki autobus, bo kiedyś doprowadzałem do ładu ojcową corolle verso, maaasakrycznie dużo roboty
JJZS.KAM Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 7 godzin temu, audicoupe napisał: Co to za szczotka pomocna w odkurzaniu? Jakiś link poproszę. Bardzo fajna relacja. Używam kilku druciaków ten to akurat: https://www.pielegnowacauto.pl/szczotka-metalowa-do-odkurzania-mala.html Bardzo lubię i często używam też: https://www.pielegnowacauto.pl/szczotka-miedziana-w-otoczeniu-tekstylnym-na-drewnianej-raczce.html 7 godzin temu, Karbo napisał: Auto bardzo fajnie odżyło! Kawał dobrej roboty wykonany Wiem jak czyści się taki autobus, bo kiedyś doprowadzałem do ładu ojcową corolle verso, maaasakrycznie dużo roboty W rodzinie jest sporo podobnych gabarytowo aut, więc mam wprawę:) A tyle jeszcze zostało lakieru na następny rok, dziękuję @AreKza polecenie miernika, bardzo przyjemny w pracy. 1 1
ter Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 Fajna relacja :). Kiedyś miałem scenika, zawsze podobało mi się to jak szybko da się zdemontować fotele. Nie umiałem jeszcze wtedy w detailing i kiedy przyszła pora się pożegnać wysprzątałem i umyłem całe auto chusteczkami do kokpitu 2
czaja135 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 4 godziny temu, JJZS.KAM napisał: A tyle jeszcze zostało lakieru na następny rok, dziękuję @AreKza polecenie miernika, bardzo przyjemny w pracy. Podrzucicie może o jakim mierniku mowa ? Szukam właśnie coś fajnego dla siebie
JJZS.KAM Opublikowano 31 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 2 godziny temu, czaja135 napisał: Podrzucicie może o jakim mierniku mowa ? Szukam właśnie coś fajnego dla siebie nexptg professional 1
Moderator BiałyGTi Opublikowano 31 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 @czaja135 NextPTG rowniez polecam 1
spinball_69 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2020 Też mam NextPTG ale drugi raz bym nie kupił. Działa bardzo dobrze, robienie pomiarów j.w. czasem się przydaje ale niestety dwie ręce zajęte no i jak bateria padnie w telefonie to nie mamy miernika. Sorry za oftopa
JJZS.KAM Opublikowano 1 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2020 14 godzin temu, spinball_69 napisał: Też mam NextPTG ale drugi raz bym nie kupił. Działa bardzo dobrze, robienie pomiarów j.w. czasem się przydaje ale niestety dwie ręce zajęte no i jak bateria padnie w telefonie to nie mamy miernika. Sorry za oftopa Bateria w telefonie... Nie pamiętam kiedy u mnie spadła poniżej 40% Co do dwóch rąk, wcale nie trzeba trzymać telefonu, przycisk na mierniku zapisuje pomiar. A gotowy raport to zaje.... sprawa. Zapraszam do dyskusji w odpowiednim temacie na forum:)
Rekomendowane odpowiedzi