Pit_Krk Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 Nic dodać, nic ująć. Z BMW, czyli koncernem posiadającym MINI, jestem związany od dłuższego czasu, więc chcąc nie chcąc markę darzę jakąś tam sympatią. Wcześniej miałem F20, czyli +/- to co MINI. Mimo, iż cenowo nie ma wielkiej różnicy, jakościowo jest przepaść.
MMCzysci Opublikowano 20 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2020 @Pit_Krk A co masz do Francuzów ? Puga 407 odkurza się srednio, chociaż nie tragicznie, natomiast na C8 nie mogę narzekać. W Oplu z kolei jest słabo, oj słabo. Mam co jakiś czas do ogarnięcia Corsę D i wydłubać piach z tej wykładziny, to jak wygrać partię bierek - niby się da, ale... Ze smartem na dobrą sprawę jest jak z Mini - wzięli mechanikę od innych marek, nałożyli na to swoją budę i kazali sobie słono płacić za bycie "trendy", a jakość tych aut nie jest adekwatna do ceny. Jeździ się fajnie i od strony eksploatacji auto nie jest upierdliwe, ale te detale... plastiki twarde, w środku głośno, fotele brudzą się łatwo, odkurzanie tez jest dyskusyjne... dlatego tez nie udało im się osiągnąć zakładanej sprzedaży i produkcję trzeba było zwinąć. Rygryss, sorki za OT.
DZIADZIA Opublikowano 21 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2020 5 godzin temu, MMCzysci napisał: Rygryss, sorki za OT. Luzik, po to jest ten temat. Co do odkurzanie się zgodzę, ale szyby myje się cudownie
Kam_04 Opublikowano 22 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2020 Chociaż nie podobają mi się Mini, ten prezentuje się na prawdę spoko. Czekam na dalsze relacje z prac nad Mańkiem 1
Michał82 Opublikowano 23 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2020 Mini jest fajny, tzn podoba mi się i był okres, że Coopera chciałem sobie kupić. Czar prysł gdy miałem możliwość tym pojeździć. Auto z zewnątrz dalej mi się podoba. Ale wnętrze, jakość materiałów i ogólnie odczucia to nie dla mnie. Odpuściłem. Co do folii na lampach. Sam mam teraz u siebie oklejone przez poprzedniego właściciela ale trochę jaśniejsza, bo tu u Ciebie @rygryss to troszkę za mocno. Niemniej jednak ja u siebie jak wrócę do PL to usuwam folie. Na szczęście mam ku temu dobry pretekst bo muszę jedną lampę w klapie wymienić. To przy okazji powrócę do oryginału. Mam nadzieję że nie będę żałować, bo wiele osób mówi, że teraz jest lepiej. 1
DZIADZIA Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 Dzisiaj filmik z montażu drugiego światła Przeciwmgłowego 1 1
Moderator Streat Opublikowano 27 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 dobra robota fajnie to wyglada
DZIADZIA Opublikowano 27 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @Streat Jeszcze światła postojowe, muszę odkleić te pędy okrągłe i zrobić po swojemu
Moderator Streat Opublikowano 27 Marca 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 @rygryss i tak podziwiam za dbałosć o szczegóły 1
DZIADZIA Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Dzisiaj ponownie zabawa z nadkolami
marco80 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Mamy coopera S na sprzedaż(jeszcze ten starszy na kompresorze) ,to jeden z tych samochodów które pozwalają cieszyć się jazdą,mimo ze nie do końca wszystko jest tam dopracowane
DZIADZIA Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @marco80 nie ma idealnych aut, zawsze znajdzie się ale...
marco80 Opublikowano 3 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2020 @rygryss Zależy do czego ma służyć ,ale jak tylko do dawania frajdy z jazdy to niewiele mu brakuje 1
DaV Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Przednie szyby też masz przyciemnione czy mi się zdaje? Jeśli tak to jaki % przepuszczalności światła.
DZIADZIA Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Nie wiem ile %, już tak kupiłem
DZIADZIA Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dzisiaj komora silnika 3 1
keza Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 @rygryss świetny filmik na temat mycia silnika. Podoba mi się, że świadomie mówisz o zagrożeniach i odpowiedzialności mycia silnika. Efekt końcowy wow. Mam ten sam silnik w Citroenie ale nigdy się nie zdecydowałem na mycie.
DZIADZIA Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 8 minut temu, keza napisał: nigdy się nie zdecydowałem na mycie. najwyższa pora, ale licz się z... jak tylko wyschnie wszystko wraca do normy
keza Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Dzięki za podbudowanie, muszę coś do silnika zgromadzić i wtedy spróbuję. Możesz podać co używałeś w trakcie mycia?
Tomas-sg Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 W końcowej mówię chyba kamera trochę błądziła z ostrością? Aż momentem się słabo robiło jak minimalnie Cie przybliżało i oddalało
DZIADZIA Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2020 @Tomas-sg jaki ryj i sprzęt, taki odbiór 1
DZIADZIA Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 21 godzin temu, keza napisał: Możesz podać co używałeś w trakcie mycia? Potrzebujesz tylko APC w różnych stężeniach, produkt do mycia silnika, tu polecam K2 AKRA i różne/rożnieste pędzelki, szczotki itp. Do końca nigdy nie wiadomo co wyjdzie, na tyle co umyłem silników zawsze coś nowego/innego wyjdzie...
alexander.p Opublikowano 14 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2020 3 godziny temu, rygryss napisał: Do końca nigdy nie wiadomo co wyjdzie, na tyle co umyłem silników zawsze coś nowego/innego wyjdzie... nie ma jak wypadanie zapłony
DZIADZIA Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2020 9 godzin temu, alexander.p napisał: nie ma jak wypadanie zapłony klasyk gatunku, benzyna potrzebuje więcej miłości
Rekomendowane odpowiedzi