Dystrybutor e36ace Opublikowano 27 Października 2019 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Hej. Dawno nic nie wrzucałem z braku czasu i pewnie teraz też nic bym nie wrzucił ale konieczność wykonania testów zmusiła mnie do robienia fot podczas pracy. Samochód: Ford Mustang 2013r Zakres prac: na ten moment wyprowadzenia samochodu żeby nadawał się do użytku. Użyte kosmetyki: Mycie: Piana: Enzo Coatings Szampon: FX Protect Car shampoo Smoła: Prickbort Deiron: Enzo Coatings Iron Dirt Remover Glinka: prototyp Clay Lube: 4CR quick detailer Pasty polerskie: Enzo Coatings Pady Polerskie: 4CR Odtłuszczenie: Fx Protect Surface Agent Zabezpieczenie tworzyw wewnątrz: Fx Protect Zabezpieczenie lakieru: w tym poście jeszcze brak Temat będzie rozwojowy. Zapraszam. tutaj już widać romiary uszkodzeń lakieru Fot z mycia auta brak Dach mega zasyfiony, oryginalny lakier plus przygody auta sprawiły że lakier to była tarka Doły a najbardziej progi i dolne części zderzaka mimo użycia tara mega zasyfione Glinka egzaim zdała, brud pozbierała i nie zostawiła po sobie spustoszenia na lakierze. Mimo to dach a właściwie stan jego lakieru to był dramat. Dalsza inspekcja... Poler i ... coś z tego będzie jednak są wżery na lakierze a może by tak u-hs em wjechać? coś tam schodzi a klapa też lakier ori lakieru już mało, zrobimu tylko finish i godzimy się z pozostałymi rysami Czas na lampy tylne NIeszczęsny dach... matujemy Maska świeżo malowana a wygląda... testy, testy Najprzyjemniejszy moment Kilka strzałów po prawie skończonej robocie. Podjąłem decyzję że poleci jeszcze raz finish i działam dalej. cdn. 5 1 2
Birkhof Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Dobry wybór produktów Fura elegancka!!Gratki - Twoj nabytek?
Lukasz-odkrywca Opublikowano 27 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Auto prezentuje się teraz ślicznie . Jak oceniasz twardość ori lakieru na tym mustangu? Fura naprawdę robi wrażenie .
Dystrybutor e36ace Opublikowano 27 Października 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Dzięki chłopaki, niestety oceniam że lakier jest wardy. Może nie jak na BmW ale trzeba było używać najbardziej tnących produktów.
MirekGTS Opublikowano 28 Października 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2019 Fajna relacja i widzę tu kilka fotek do kalendarza. 1
Dystrybutor e36ace Opublikowano 16 Listopada 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 W dniu 28.10.2019 o 22:23, MirekGTS napisał: Fajna relacja i widzę tu kilka fotek do kalendarza.
ghost Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2019 W dniu 27.10.2019 o 12:06, e36ace napisał: W dniu 27.10.2019 o 12:06, e36ace napisał: Glinka egzaim zdała, brud pozbierała i nie zostawiła po sobie spustoszenia na lakierze. A ten znak "X" i wzdłużne ślady to od glinki? Swoją drogą całkiem przyjemne cztery kółka
Mafijny Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 W dniu 27.10.2019 o 16:13, e36ace napisał: Dzięki chłopaki, niestety oceniam że lakier jest wardy. Może nie jak na BmW ale trzeba było używać najbardziej tnących produktów. Hej. Wyszło pięknie ale czemu piszesz, że NIESTETY lakier jest twardy? Im twardszy tym trudniej go uszkodzić więc chyba dobrze, że taki jest.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 17 Listopada 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2019 16 godzin temu, ghost napisał: A ten znak "X" i wzdłużne ślady to od glinki? Swoją drogą całkiem przyjemne cztery kółka szczerze nie widzę znaku X, dzięki 40 minut temu, Mafijny napisał: Hej. Wyszło pięknie ale czemu piszesz, że NIESTETY lakier jest twardy? Im twardszy tym trudniej go uszkodzić więc chyba dobrze, że taki jest. lakier niestety rysuje się od patrzenia
ghost Opublikowano 18 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2019 22 godziny temu, e36ace napisał: szczerze nie widzę znaku X O to pytałem czy te podłużne ślady od glinki
Dystrybutor e36ace Opublikowano 24 Listopada 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 nie wykluczone aczkolwiek przy wszystkich uszkodzeniach lakieru nie patyczkowałem się z glinką
Administrator AreK Opublikowano 24 Listopada 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2019 17 minut temu, e36ace napisał: nie wykluczone aczkolwiek przy wszystkich uszkodzeniach lakieru nie patyczkowałem się z glinką Swoją drogą fajna ta glinka 5 1
exeresis Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2019 czym będziesz zabezpieczał lakier?
Dystrybutor e36ace Opublikowano 1 Grudnia 2019 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2019 W dniu 26.11.2019 o 23:15, exeresis napisał: czym będziesz zabezpieczał lakier? docelowo ma wlecieć folia do tego czasu Enzo Coatings Pallium
Rekomendowane odpowiedzi