damiano2007 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Siema! Onieśmielony moimi poprzednimi recenzjami w dziale W&W postanowiłem podnieść sobie poprzeczkę i podzielić się z wami moją relacją teraz w dziale PSB! Na tapetę leci mój nowy nabytek - Leon FR 150km polift w bardzo wdzięcznym kolorze BOHEME PURPLE Poprzedni właściciel chyba wygrał talon na szczoty, albo auto pełniło funkcję drapaka dla kota haha ale o tym przekonajcie się sami! Zapraszam! Najpierw rzut okiem na stan faktyczny pojazdu -> Najlepsze schowane pod brudem więc odhamiamy pojazd! BUG remower od ProElite Dajemy parę minut środkowi żeby zmył padlinę i na to piana NanoFactor od ProElite -> Po paru minutach płukanko -> Ładna tafla. Wosku fura nigdy nie widziała zapewne. Zaaaaaraaaazzzz... Może Pan miał w tym talonie szczoty "jakiś" wosk Teraz mycie zasadnicze Szampon Aktywny Autoland - Zawsze go używam na tym etapie. Suszymy -> KOŁA - Na felunek leci RedNox od ProElite -> tutaj muszę przyznać, że ich customowy atomizer lepiej się sprawuję niż kwazar którego wcześniej używałem. Po kilkunastu minutach pędzel i ogień w dłoń -> OPONY - EXCEDE Tire and Rubber Cleaner w proporcji 1:4 -> W międzyczasie na doschnięty lakier deiron - ADBL Vampie Liquid - chyba najmniej śmierdzący deiron z jakim miałem do czynienia. Taki lekki zbuk, lekki Parę minut pracujemy i na to TAR & GLUE Prickbort -> Na wszystko pracujące w dalszym ciągu zarzucam pianę NanoFactor -> tłusty film od T&G powoduje, że piana szybciej spływa, ale widać w niej rozpuszczaną i smołę i związki metaliczne. Część opon jeszcze nie wyszorowałem na tym etapie, (wiadomo, każdą minutę działającego innego środka, poświęcam innemu) ale spryskałem je bezdotykowo EXCEDE Tire and Rubber Cleaner -> zobaczcie jak działa pod pianą. Tutaj już musiałem się sprężać, bo miało padać. Ale zgodnie z przysłowiem - jak nie urok o sraczka - wyszło słońce - też do du.. Musiałem się sprężać i tutaj wynająłem fotografa - ojca Spłukałem, później wszystko umyłem kwaśnym szamponem od 4Detailer -> Czysto? Czysto! Glinkujemy -> Glinka ValetPro, lubryfikacja kropla szamponu w kwazarze -> Na przednich drzwiach od kierowcy T&G nie rozpuścił czegoś, co znalazła glinka, dopryskaliśmy całe drzwi Vasco -> Reszta już lepiej -> Po wszystkim mycie -> Fx Protect Szampon odłtuszczający -> Suszymy, wstawiamy do garażu i czekamy na następny dzień. Dzień korekty lakieru i inne Do tego będziemy używać następująco -> Oceniamy lakier -> tutaj patrzcie sami!!!! Fajnie, co? Zastanawiałem się nad ONE STEP, czy coś wniesie. Na Plan poszedł Sonax EX04-06 na czerwonym NAT DA15. Taki set jak dla mnie zrobił bardzo dużo, ale grubszej frakcji zostało za dużo, na nieakceptowalnym poziomie. Zobaczcie -> Wymywam of course RRC Wipe Out -> Skoro pupy nie urywa to lecimy na ostro -> Rotacja + niebieski NAT + 3D AAT501 - pasta OK, ale nie jest wybitna jeśli chodzi o pylenie. Zostawiła mi trochę haze, ale to wiadomo przy takiej kombinacji. Na Second Step -> DA15 + Czerwony NAT + CarPro Reflect (moja TOP pasta na finish) Wymywamy Wipe Out'em i oceniamy. Jest okej, to takim zestawem lecimy całe autko, za wyjątkiem plastików - wiadomo na zderzakach jest inaczej i tam poszedł 3D na żółtym NAT. Oglądamy -> PIANO BLACK -> Zdjęcia z finiszu nie mam Fotografa zwolniłem a trzecia ręka mi nie wyrosła, to też na etapie korekty posucha, jeśli chodzi o zdjęcia Myjemy po korekcie FX Protect -> Suszenie i wjazd do garażu. Oceniamy co żem zrobił -> Wisienka na torcie - MAD COW Candy Wax!!! Na drugi dzień po aplikacji nawet pachniało cukierkiem Tak szybko pucowałem, że fotograf nie nadążyła trzaskać fotem - ogień! Teraz reszta -> Koła -> Na felunek Good Stuff Rims Detailer Na opony Shinny Garage Back2Black Polymer Tire Dressing -> Plastiki zewnętrzne -> Carchem Polymer & Rubber protectant -> Co pod maską? Silnik! tutaj prace były podzielone. Pierw mycie -> Tutaj Tenzi Czysty Silnik A syf też był No lepiej niż było. Na to leci Tenzi Motorplast -> Lejemy, zamykamy, na drugi dzień sprawdzamy -> SZYBY -> tutaj sprawdzony Good Stuff Falcon Eye -> Zarzucamy NW -> Ultra Glaco od Soft99 -> czytamy etykietę wpierw, żeby nie było lipy, no nie? Yhym, tak wyczytane, wszystko zrozumiane. A na boczne Rain-X. Tutaj zawsze przy docieraniu wspomagam się dopryskiem IPY 40% - zero smug i mazów. WNĘTRZE -> Kierownica i lewarek przeszorowana Colourlock Soft i na to Versigelung. Plastiki wewnątrz -> Do mycia -> Pianowniczka oraz 1:10 Finish Kare Interior Shampoo wymywane ciepłą wodą. Jak już czysto to na plastiki Funky Witch Mademoiselle -> AAA i na wnęki Sonax BSD -> Jak to wszystko wyszło?! Ano tak -> Gratis -> Gwóźdź. Kto go aplikował?! nie ja!!! Dzięki za uwagę i pozdrawiam!!! 12 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel87 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @damiano2007 Gdzie wyrwałeś Candy Wax? Pytam bo kurcze mój jest w zupelnie innym kolorze (jasny) i nie ma takiej gładkiej konststencji (sporo grudek) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @daniel87 Na allegro od prywatnej osoby. Nieużywany był. Jaki zapach na Twój wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Dobra robota Nie dawno kupiłem również poliftowego Leona Fr i jestem z niego jak na razie bardzo zadowolony. Nie myślałeś o jakimś mocniejszym zabezpieczeniu? Czym wycinałeś piano black na słupkach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @Gardor na zimę zarzucę powłokę od CarChem. Zobaczymy co to jest na piano poszedł 3D one na żółtym NAT. jaki masz silnik? Widziałem Twoja furkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Która powłokę od Carchem? Jakoś ta firma do mnie nie trafia, już bym wolał np. Cquartz lite. 1.4tsi 125hp ale bardzo dobrze jedzie jak na taką moc serio(Niska masa samochodu tez dużo daje). Myślałem wybrać się na hamownie bo słyszałem o giftach mocy w tsi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @Gardor zobaczymy co to za specyfik będzie Jaki rocznik Leona? Ja mam 150km o też fajnie śmiga podobno +10% mocy w prezencie można liczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredi88 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @Gardor z jakim przebiegiem masz auto? Ja już 110 tys natrzaskałem, bezawaryjnie i oby tak zostało @damiano2007 świetna robota. Oglądałem z przyjemnością ze względu na auto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @damiano2007 @Gardor @Fredi88 Leon Team nam się rozrasta, co mnie mocno cieszy Ode mnie fotka Cupry z bojowym wydechem z parkingu Detailing Show . P.S. @damiano2007 jedyna uwaga: następnym razem pryśnij wpierw Pricka, a potem deirona. Środki zadziałają skuteczniej. 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 29 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @paperson ok, spróbuję odwrotnej kombinacji, bo faktycznie trochę smoły w jednym miejscu zostało. nie wiem czy Twojej wiśni nie widziałem też na DS19. Przy drodze stała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @damiano2007 nie, to nie był mój Leon. Przyjechałem pożyczonym autem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gardor Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @Fredi88 przebieg to 46tys aktualnie Świeży nabytek ale nie będę tutaj śmiecił w temacie kolegi. @paperson Fajnie się prowadzą leony 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 @paperson Ta Cupra to chyba tego gostka z Youtuba DetalingCrew czy jakoś tak on był na Detaling Show takim ciemnym Leonem w kombi może to jego . @damiano2007 A co do pracy kozak . Mega mi się te Leony podobają . A w dodatku Wosk który sam posiadam w arsenale. Faktycznie masz mega intensywny kolor ja mam coś pomiędzy twoim a kolegi @daniel87 , I Tak jak @paperson wspominał Najpierw preparat na smołę potem deironizery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 @damiano2007 piękny kolor, szeroki zakres prac- to się ceni, super robota Na ostatnim zdjeciu przed woskiem wdarło Ci się zdjęcie przed finiszem? PS wyłącz watermark w Xiaomi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 @Qlimaxss @lukeu dzięki chłopaki za miłe słowa kolor faktycznie, tak jak już pisałem jest wdzięczny, zwłaszcza przy naturalach co fajnie wyciągają ziarno. @lukeu sam nie wiem, ale chyba nie. Może jakiś lightmark na koniec mi się 15 zdjęć zdublowało, których nie idzie zdeletować @Qlimaxss wosk faktycznie perełka, o którym już na forum parę razy pisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekGTS Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Bardzo fajna relacja, a efekty końcowe zdjęcia z efektów końcowych mówią same za siebie. Czekam na kolejną relację w Twoim wykonaniu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 W dniu 29.09.2019 o 20:10, paperson napisał: @damiano2007 @Gardor @Fredi88 Leon Team nam się rozrasta, co mnie mocno cieszy Ode mnie fotka Cupry z bojowym wydechem z parkingu Detailing Show . P.S. @damiano2007 jedyna uwaga: następnym razem pryśnij wpierw Pricka, a potem deirona. Środki zadziałają skuteczniej. A co tam masz za wydech ? Tez mam w planach zrobic wydech ale nie moge zdecydowac sie na jaki. Boje sie ze w predkosciach autostradowych bedzie rezonowac w srodku. A tak po za tym to moja cupra po moonlight. co do rudej 5f profi robota ! Elegancko 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 @damiano2007 Akurat jestem na etapie powiększania kolekcji MadCow. Zostanie mi chyba do kupna tylko Jamica. Na razie nie mam gdzie przetestować ale postram się gdzieś nawoskować może jeszcze w tym roku .@wanraf89 To nikogo z naszych Cupra . Kolega @paperson tylko uchwycił ją w obiektywie swojego aparatu na DS 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damiano2007 Opublikowano 1 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 @Qlimaxss mnie też bardzo zaciekawiła ta seria wosków. Masz dedykowany cleaner? Ja chciałem kupić Jamaica od zakochaniwdetalach ale nie zdążyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlimaxss Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 @damiano2007 Niestety nie posiadam , To CocoGlaze??. Jamaica jeszcze jakiś czas temu była na HustaOnline ale już jej nie ma;( .Wiec chyba zostaje tylko Uk ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paperson Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 @damiano2007 madcow jamajca urywa jajca Na moim leonie siadł zauważalnie lepiej niż chwalony na forum Pete's. Na wspomnianym DS upolowałem jeszcze drugą sztukę: 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 @damiano2007 Fajne autko w świetnym kolorze @wanraf89 Ja w 7r wyrzuciłem środkową puszkę i jest sporo lepiej, seria to dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wanraf89 Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 7 godzin temu, Kopersky napisał: @damiano2007 Fajne autko w świetnym kolorze @wanraf89 Ja w 7r wyrzuciłem środkową puszkę i jest sporo lepiej, seria to dramat. Po wywaleniu puszki nie rezonowalo w predkosciach autostradowych ? 120-140kmh ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kopersky Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 @wanraf89 Jedyna sytuacja gdzie mocniejszy rezonans występuje to przy schodzeniu z obrotów ale tylko w zakresie od 2-2,5tyś w dół. Szczerze nie wiem czy rezonuje przy 140, bo tyle nie jeżdżę, przy wyższych prędkościach nie rezonuje. Przy 90-110 tez nie. Bardzo dużo osób się skarży na rezonans przy takich modach właśnie w przedziale 120-160 ale tak jak wspomniałem , nie sprawdzałem nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareckyy Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Piękna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi