Moderator Eryczek Opublikowano 2 Grudnia Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia @gemaro nowego BH TOUCH LESSa, używam tylko w oprysku i tylko zimą. Stężenie 1:50 wystarcza w zupełności do zabezpieczonego lakieru. Większe stężenie jest bez sensu. Latem spokojnie daje radę w stężeniu 1:100. Wszystko jest opisane na opakowaniu. 1
gemaro Opublikowano 2 Grudnia Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia @gprzesniak skąd wziąłeś max do 50 ml na litr w oprysku? Zgodnie z etykietą PIR do 2% co daje 20 ml na litr a z tego z kolei wychodzi stężenie dokładnie 1:49. Moje pytanie odnośnie stężenia dotyczyło tego jakie optymalnie Wam się sprawdza
Tomaszmasz Opublikowano 3 Grudnia Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia @gemaro Do mycia kół się sprawdza bardzo fajnie i jeszcze ma inhibitory korozji, aż zacząłem się zastanawiać po co do tej pory były mi specjalne wheel cleanery jak są aż takie uniwersalne produkty. Jednym produktem robie prewash kół, później nim je myje a jak duży opryskiwacz mam to jeszcze prewash całego auta zrobie i i mogę go użyć nawet jako szamponu chociaż sam jako szampon go jeszcze nie używałem to dziadzia ma filmik na yt gdzie go porównuje do AutoFoam
blazej Opublikowano 4 Grudnia Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia W przypadku touchlessa stosujesz zasadę obliczania PIR z etykiety. To się trochę inaczej oblicza niż tradycyjne dilutio X:X.
Yoko Opublikowano 16 godzin temu Zgłoś Opublikowano 16 godzin temu Siema, zazwyczaj korzystałem z ogólnodostępnej myjni bezdotykowej. Jednak przyszedł czas na zakup produktów do mycia wstępnego w formie oprysku z racji słabej chemii na tego typu myjniach. Mam białe auto w chromach i szukam środka który dobrze zmyje nieczystości jak oszczędzi chromu w raz z plastikiem na zewnątrz auta. Z tego co zorientowałem się, jest cleante, Koch, Bilt hamber czy fresso. Ewentualnie czy jesteście w stanie coś mi zaproponować i zaspokoić moje potrzeby. Auto ogarniam średnio co 2 tygodnie, z racji braku czasu, zazwyczaj jest na nim jakiś QD, wosk w przyszłości jakąś ceramika. Chciałbym aby przyszłe środki nie ściągnęły mi danych produktów, ale w razie potrzeby potrzebuje coś co zbierze wszystko kompleksowo. Tutaj przykładowo mógłbym zakupić coś w formie 1Litra, a byłbym skłonny do częstszego mycia nawet na bańkę 5L się szarpnąć, w imię oszczędności Czy do konkretnego umycia felg aluminiowych Z neon od ma Professional wystarczy? Sugeruje się środkami które nie reagują na gumy chromy itp. Na jednym komplecie po poprzednim właścicielu zostały dość zapuszczone w trudno dostępnych miejscach.Ogólnie szukam podpowiedzi i wsparcia, rynek przytłacza jak zaczynam cokolwiek szukać. Widzialem tu na forum umytą białą Renate, to tak dla mnie średnio to zeszło, aczkolwiek była dość konkretnie dojechana. Szukam środków/ polecenia w miarę dobrych nie zabijających cenowo, aby zbyt nie męczyć się i denerwować. Wiem że to nie współgra ze sobą ale może są jakieś możliwe ku temu opcje.
Rekomendowane odpowiedzi