Mark Opublikowano 30 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2019 Witam Nałożyłem na samochód preparat do usuwania asfaltu prick Bort, następnie splukalem potem preparat do usuwania nalotu, mycie auta wycieranie do su sucha, Black gole z poorboya i na koniec soft 99. Lakier jest gładki ma połysk a pod światło wyglada jakby miał stroktore ze skory. Co mogło się stać. Prick Bort używałem pierwszy raz i preparat do usuwania metalu tez. Samochód był wcześniej prze ze mnie woskowany. Jest bezwypadkowy.
adek1983 Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Taka skórka pomarańczy na lakierze to efekt wadliwego lakierowania. Niestety dzisiaj nowe auta z salonu mają taką powłokę lakierniczą. Jeśli Twoje auto jest kilkuletnie - możliwe, że dany element był już lakierowany i wcale nie musi to świadczyć o wypadkowej przeszłości auta.
Gold_Car Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Jak masz czujnik to zmierz, jak jest to możliwe to wrzuć zdjęcia ...Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
Birkhof Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2019 Czy odróżniasz na lakierze skórkę pomarańczy od morki? (Ta druga jest prawidłową sztuka lakierowania). Najlepiej wrzuć foto
adek1983 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 14 godzin temu, Birkhof napisał: Czy odróżniasz na lakierze skórkę pomarańczy od morki? (Ta druga jest prawidłową sztuka lakierowania). Najlepiej wrzuć foto Ja nie odróżniam, dla mnie to to samo. Jeśli jest różnica to chętnie się dokształcę.
Birkhof Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Ja nie odróżniam, dla mnie to to samo. Jeśli jest różnica to chętnie się dokształcę.Pisze z telefonu wiec nie mam za bardzo jak opisac tego ale skorka pomaranczy to zle wylany klar ktory ma taki efekt jak skorka na pomaranczy - wyglada brzydko.Morka to klar wylany nie na lustro aby rysy czy obtarcia i swirle nie byly tak widoczne na lakierze. Najbardziej widac rysy gdy np jest korekta z matowaniem i wychodzi po zabiegach total lustro na aucie. Jest to piekne ale nie do konca funkcjonalne. Dlatego auta w wiekszosci fabrycznie maja morke.Zdjecia zobaczysz sobie w google grafika jak wyglada morka a jak skorka pomaranczy na lakierze.
Administrator AreK Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 W dniu 31.07.2019 o 07:23, adek1983 napisał: Taka skórka pomarańczy na lakierze to efekt wadliwego lakierowania. Niestety dzisiaj nowe auta z salonu mają taką powłokę lakierniczą. Jeśli Twoje auto jest kilkuletnie - możliwe, że dany element był już lakierowany i wcale nie musi to świadczyć o wypadkowej przeszłości auta. Struktura o której mówisz to zamierzony efekt lakierniczy i nie jest on błędem, zwłaszcza gdy mamy do czynienia z samochodem bezwypadkowym. Nie będę się rozpisywał po co i dlaczego ale dzięki temu lakier utrzymuje dłużej swój blask (tak pokrótce) Niestety ale bez zdjęć nie damy rady Ci pomóc.
adek1983 Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2019 Birkhof, AreK dzięki za wyjaśnienie, poszukałem w sieci i chyba już wiem jaka jest różnica. Dzięki za poważne potraktowanie moich wątpliwości. 1
Mark Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2019 Klar wyglada jakby był wypalony wcześniej tak nie bylo, samochód był gorący jak woskowalem. Dziękuje za wszelkie informacje
Rekomendowane odpowiedzi