Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, planuję zabrać się za renowację moich kloszy wg instrukcji, ale chce je dodatkowo uszczelnić, bo przeciekają. Orientujecie się czym to zrobić, żeby nie złapało na kamień, było szczelnie i dało się to w przyszłości jakoś rozkleić?

Opublikowano

Nie jestem pewien czy w tak ciasnych miejscach uda się taki kawał kleju wcisnąć. Myślę jednak że klej butylowy w taśmie i klej butylowy w tubce będą mniej więcej podobnie trwałe. Problem w tym, że część klejów w opisach jest nazywana częściej 'uszczelniaczami' dlatego trochę boję się o trwałość takiego łączenia.

Opublikowano

Ja robiłem w Astra II G reflektory przód taką kombinacją.

Najpierw papiery wodne 600/800/1000/1500/2000/2500.

Później pasta KochChemie H8+futro, na koniec KochChemie F5 na miękkiej gąbce. Zabezpieczyłem oba reflektory Finish Kare High Temp, a pod nim cleaner lekkościerny SG ( wystarczyło może IPA przemyć ). Co o tym sądzicie?

Opublikowano

Ciekawe na ile zabezpiecza taki FK te reflektory :> Nie lepiej jak już zabezpieczać to chociaż Megsowym Headlight Protectant :o Wersja na bogato to nałożenie powłoki do tworzyw sztucznych.

Opublikowano

Witam. Chciałem się was dopytać bo nie posiadam Polerki i chciałbym ręcznie wypolerować reflektory VW Passat B5 są one z plexi czy to coś takiego.

Może mi ktoś podać jaki środek do tego byłby najlepszy ? tak do 60zł ? :mrgreen:

Opublikowano

lampy były polerowane jakiś rok temu i zaczynają żółknąć dlatego chce je odświeżyć.

Nie oczekuję magicznej kuli tylko info czy jest sens zabierać się tak słabym środkiem za polerowanie lamp ;)

Opublikowano

[ref]lukasik69[/ref], kolega już napisał że wróżką nie jest, skąd może wiedzieć czy tak "słaby środek" poradzi sobie ze zmasakrowanymi lampami.

Opublikowano
[ref]lukasik69[/ref], kolega już napisał że wróżką nie jest, skąd może wiedzieć czy tak "słaby środek" poradzi sobie ze zmasakrowanymi lampami.

Nigdzie nie pisałem, ze lampy sa zmasakrowane :|

Lampy nie mają większych rys, nie sa matowe ale delikatnie żółkną. Były polerowane ale nie zostały później zabezpieczone

e7998917c57b8691med.jpg

Opublikowano

[ref]lukasik69[/ref], no i doszliśmy do sedna, Ty nie pisałeś w jakim są stanie, a nasz kolega nie ma szklanej kuli - wszystko jasne? A teraz co do lamp, które widzimy to zmęczone nie są (chyba), ja bym najpierw przeleciał jakąś pastą typu finish, wówczas ocenisz czy jest sens je czymś drzeć czy nie. No i jak nie masz czegoś do zabezpieczenia typu light protectant, to nawet jakiś wosk też je trochę zabezpieczy.

Opublikowano

d35cb0abda8b38fdgen.jpg

fa6933d63d517ffcgen.jpg

cf1a536851694042gen.jpg

6878d1917f30a121gen.jpg

52f66e8e8a3acd13gen.jpg

Witam tak to wyszło u mnie zacząłem od papieru 600 do 2500 góra dół i teraz takie pytanko zostało parę grubasów to dlatego że zacząłem od papieru 600 czy dlatego że może za krótko nim robiłem? i jak długo można polerować by nie przypalić klosza tnącą pastą bo nie zebrało mi wszystkich rys po papierze jechałem na gąbce bo futra nie posiadam babki z bolla te małe.

Opublikowano

Podejrzewam że za krótko robiłeś tymi drobniejszymi papierami.

Wysłane z 1+2

Opublikowano

Witam tak to wyszło u mnie zacząłem od papieru 600 do 2500 góra dół i teraz takie pytanko zostało parę grubasów to dlatego że zacząłem od papieru 600 czy dlatego że może za krótko nim robiłem? i jak długo można polerować by nie przypalić klosza tnącą pastą bo nie zebrało mi wszystkich rys po papierze jechałem na gąbce bo futra nie posiadam babki z bolla te małe.

Raczej nie dość dokładnie pracowałes następną gradacją w przeciwną strone. Moze tez papier miał trochę za sucho.

Polerowac mozesz i cały dzień. Ważne zeby kontrolowac temperature i nie przegrzac klosza.

Opublikowano

Witam

Wypolerowałem lamy. Papier 800-1000-1200-2000 a nastepnie pasta 3M . Efekt widoczny na prawej lampie oceniam na bardzo dobry. Lampa prawa mimo, że była polerowana tak samo, nie uzsykałą doskonałego efektu przejrzystości tzn. powierzchnia jest bardzo gładka, rysy zostały usunięte a mimo to powierzchnia jest nieprzejrzysta. Powiedzcie co jest powodem?

https://zapodaj.net/89671059f43f6.jpg.html lewa lampa przed

https://zapodaj.net/a36bab96196af.jpg.html lewa lampa po

https://zapodaj.net/2eb2e437d6c50.jpg.html całość po