Eidos71 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Proszę o wyrozumiałość. Dopiero zaczynam przygodę z YT - kolejne filmy postaram się tworzyć w lepszej jakości ujęć i obrazu. Poza tym stworzenie krótkiego filmu z dodatkami - to pochłaniacz czasu... Montaż tego zajął mi prawie 6 godzin... Ale trochę materiałów już mam, więc tylko trochę czasu na montaż i filmów będzie przybywało . Dojdą też kwestie "mówione" 8
Fitte Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Świetny produkt, latwy w aplikacji i docieraniu. Mam zamiar wypróbować go na maszynie, podobno potrafi pokazac pazur Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
Strus Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Będę go niebawem wrzucał na swój lakier. Ktoś coś o trwałości powie ? Czy jeszcze nikt nie ma go na tyle długo na aucie ?
Gozdziu23 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Po aplikacji maszynowej, ciężej się dociera, ale nie jest to nie możliwe, u nas to raczej nowosc na rynku więc cięzko powiedziec panie @Strus jak z trwałością 2 miechy na pewno wytrzymuje. Usuwa/zakrywa lekkie ryski, ale jakiegoś fenomenu w stylu enigmy czy esence próżno szukac, nawet troche się na początku zawiodłem, fajnie wygląda na jasnych kolorach. Brakuje mi tylko jakiejś śliskości na lakierze po samej aplikacji, wręcz wydaje się lekko tępawy, ale może dzięki temu takie krople Jednak to nadal dobry wosk z jeszcze lepszymi kropelkami za bardzo dobre pieniądze.
menior Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 5 minut temu, Strus napisał: Będę go niebawem wrzucał na swój lakier. Ktoś coś o trwałości powie ? Czy jeszcze nikt nie ma go na tyle długo na aucie ? Testowalem z przyjaciolmi turbo6 wraz z supergloss+,efekt bardzo podobny,powiedzialbym wręcz ze turbo to plynna wersja Supergloss+ o mniejszej trwalosci,testowany na 2 autach i trwalosc na 1 garazowanym w granicach 3 miesiecy a na drugim pod chmurka w granicach 2
Tomas-sg Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @Eidos71 arku zostawisz go na kilka godzin stojącego i zrobisz mi zdjęcie butli ? Zastanawia mnie jego konsystencja bo mój wygląda jak w połowie stwardniały "wosk"
Strus Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Hehe. @Gozdziu23 też się nad konsystencją zastanawiał. Właśnie dzisiaj o tym nawet rozmawialiśmy
Tomas-sg Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 37 minut temu, Strus napisał: Hehe. @Gozdziu23 też się nad konsystencją zastanawiał. Właśnie dzisiaj o tym nawet rozmawialiśmy Trochę się wystraszyłem
Fitte Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Moj sie momentami rozwarstwia jakieś rozpuszczalniki i trzeba go dobrze wymieszać. W ciepłym jest rzadki, jak jest zimniej jest mniej plynny :) Kazda wersje naklada sie świetnie Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka
ghost Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Będę fanem Twoich filmów, i na pewno każdy obejrzę! Kilka słów konstruktywnej (mam nadzieję) krytyki. Nagranie jest prześwietlone, trzeba będzie pokombinować żeby nie nagrywać w tak ostrym słońcu, albo z większą przysłoną. Film mógłby być krótszy, trochę się przeciąga. Sam przebieg: może fajnie by było kręcić w stylu 50/50 z taśmą i na mniejszym fragmencie. + zbliżenie w momencie aplikacji, + zbliżenie w momencie przed dotarciem gdy pojawi się haze (tu wygląda jak by był przezroczysty na filmie), są takie woski i utrudnia to aplikację na srebrnych lakierach. + zbliżenie po dotarciu i finalne 50/50 z powierzchnią bez lsp fajnie że jest beading, można dorzucić sheeting. Jak na pierwszą wrzutkę jest fajnie, a myślę, że będzie tylko lepiej
Eidos71 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2019 @ghost - biorę wszystkie uwagi "do serca". O ile pozwoli mi mój obecny "rejestrator obrazu", czyli LG V30 - będę starał się poprawiać jakość filmów. Teraz pracuję nad materiałem o trzech produktach od 4Detailer - tutaj obraz będzie o wiele lepszej jakości. Część materiału będzie przyśpieszona, więc postaram się trochę wyeliminować dłużyzny. Mam dobrego nauczyciela w temacie Adobe Premiere i reszty produktów tej firmy - ale trzeba czasu, abym ogarnął jako-tako temat. Muszę też zaprzyjaźnić się z gimbalem, gdyż sam statyw to za mało, a filmowanie "z ręki" nie zapewnia zadowalającej stabilizacji... No i muszę przełamać się do dodania tekstów mówionych - dobry mikrofon krawatowy już mam @Tomas22 - mój Turbo6, w temp. ok. 16 stopni C ma konsystencję gęstej maści, nawet po porządnym wymieszaniu. Jest jednak bardzo wydajny - dwa groszki na aplikatorze i byłbym w stanie wysmarować pół maski. 1
Fitte Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Tak kropelkuje świeży Turbo6Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka 1 1
Tomas-sg Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Aplikacja turbo 25.04 Zrobione ok. 5 tys km
ghost Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 25 minut temu, Tomas22 napisał: Aplikacja turbo 25.04 Zrobione ok. 5 tys km Trzyma się całkiem spoko, zobaczymy co dalej. Ale swirli całkiem to jednak nie zamaskował ;)
Tomas-sg Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 @ghost no trzymać się trzyma chociaż te krople lubią się trzymać lakieru Co do swirli to narazie o to nie dbam dopóki jeżdżę tym autem w kraju którym jeżdżę
ShiningCar Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 Maszyną efekt będzie lepszy, choć Turbo6 dużej mocy ściernej raczej nie ma. Ma za to kilka innych zalet, look, hydro, trwałość (jak na tego typu produkt), zapach? Chyba też!
Bielutomek Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 @ShiningCar rotacja, czy da?:)
ShiningCar Opublikowano 8 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 @Bielutomek byle na niskich obrotach 1
Strus Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 No i jak tam Panowie z trwałością ? No w końcu do mnie nie wleciał a dziś mi @Tomas-sg o nim przypomniał
Tomas-sg Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Jak rozmawialiśmy 7 miesięcy ( prawie, bez kilku dni) jak zdejmowałem pazdziernik/listopad jeszcze miejscami były krople. Nie za piękne ale były
Gozdziu23 Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 u mnie wysiedział 3 miechy, ty tego @strus tego nie kupowałeś?
menior Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2020 Testowalismi ze znajomymi,i to po kompletnym przygotowaniu zgodnie ze sztuka,w normalnych warunkach wytrzymywal 2/3 miesiace wiec w 7 miesiecy jakos mi trudno uwierzyc...takie rzeczy to raczej tylko Fusso
Qlimaxss Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2020 @Gozdziu23 Ja go kupowałem od Ciebie
Rekomendowane odpowiedzi