Jump to content

Recommended Posts

• Moderator
Posted

obraz.png.86b5d18d99fb24112bf4511a2b415b8c.png

Cytat

Żelowy preparat do usuwania zanieczyszczeń metalicznych i lotnej rdzy o neutralnym pH i efekcie „krwawienia”. Bezpieczny dla wszystkich powierzchni. Preparat posiada zapach mięty pieprzowej dzięki czemu aplikacja i praca z nim jest przyjemniejsza.

obraz.png.8300609e05fa00dedf2a13b21ed0a08c.png

Premiera marki ELITE DETAILER @ProElite @Elite Detailer miała miejsce w czwartek  28 Marca. Ja dostałem deirona w piątek a dziś w sobotę około 24h później wrzuciłem go na względnie mało ubrudzone felgi i podzielę się wami moimi pierwszymi wrażeniami.

#pretest

Plusy:

+ Jak dla mnie zapach cytrynowy - nie mięta pieprzowa.

+ atomizer (Guala) świetnie rozpyla i nie leje po palcach.

+ atomizer tworzy klejącą piankę na feldze.

+ momentalne krwawi ( o ile to plus 😉 )

+ atomizer dawkuje oszczędnie - ja aplikowałem przesadnie obficie.

Minusy:

- na razie nie stwierdzono

Inne:

+/- pH nie zmierzone

+/- domywanie nie mierzone

Cena:

Cena brutto: 65,90zł za 750ml.

Legendarny ADBL Vampir kosztuje 49,99 za 500ml czyli 750ml kosztowałoby proporcjonalnie 74,98 PLN także nie uważam, że cena Elite Detailer jest wysoka.

Mam pacjentów i będę robił porównania z innymi produktami.

Zapowiada się kolejny pachnący deironizer. Jestem ciekaw jak domyje szczury.

you got it yes GIF

#domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #domelowapianownica #domelowefelgi

• Lubię to 3
Posted

Atomizer identyczny jak w moje auto krwawa felga, które kupiłem za 12zł wczoraj w Kaufie 😄 Jajo jest też przełamane jakimś takim dziwnym zapachem.
Co do produktu Elite Detailer: Cena zaporowa, za identyczne pieniądze mamy IronX'a.

• Lubię to 1
Posted

Co do produktu Elite Detailer: Cena zaporowa, za identyczne pieniądze mamy IronX'a.

Który nadal śmierdzi :-D

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Posted
Godzinę temu, Birkhof napisał:

Który nadal śmierdzi :-D

Jest wersja IX Lemon Scent. Do perfekcji też brakuje, ale i tak zapach jest znacznie bardziej akceptowalny niż wampira

• Lubię to 1
  • Moderator
Posted

Test domywania - bezdotykowego - dla deironizerów myjką K5 uważam za zakończony.

Trzy produkty:

# ADBL Vampir Light
# Elite Detailer De-Iron Red
# Temachem Iron Out

W bardzo podobnych i porównywalnych warunkach testowych dały bardzo dobre doczyszczenie, bezdotykowo myjką K5.

Ponieważ strumień wody w tym Karcherze ma wąski kąt padania i optymalne ciśnienie, myjki te maja dobrą efektywność domywania.

Myjki miejskie tak zwane bezdotykowe maja szeroki kąt strumienia wody i domywanie może być gorsze.

Dotykowo po użyciu w.w. produktów te dwa deironizery:
# Funky Witch Blue Blood
# Farecla G3 Wheel Cleaner

Jeszcze potrafiły coś wykrwawić z felgi.

Moje doświadczenie podpowiada, że nic nie zastąpi mycia dotykowego - ale jeśli kogoś to nie satysfakcjonuje wszystkie produkty wymienione w tym teście powinny dać bardzo dobre wyniki domycia bezdotykowego. Oczywiście uśredniając ilość zmiennych warunków w których każdy z nas pracuje i czy potraficie lancą myjki dojść w każde miejsce  😉

#domeldetailinglaboratory #domeltestuje #domeltest #deironizertest

• Lubię to 6
  • Okay 1
Posted

Ja jednak zostanę przy farecli 💪 😁😁

• Okay 1