Jump to content

Recommended Posts

Posted

Siema!

Zarzucam porównanie dwóch jak wyszło podobnych dressingów - znanego wszystkim FW mademoiselle oraz nowości od ADBL Matt Max.

Podczas testów dressing aplikowałem na fibre i dopiero na plastiki.

Podzielone następująco:

6933478f57d52935gen.jpg

Pyk! zielona fibra to ADBL po lewej stronie, żółta fibra to FW po prawej stronie:

4d252c9ad1f0db3dgen.jpg

ad376e780d5ce985gen.jpg

Suma sumarum po zdjęciu taśmy pod którą jest "jałowy plastik", wyszło tak:

796783e8c5d5333agen.jpg

cea00e063171630agen.jpg

21e5fc3e80d1d8c8gen.jpg

6786c3748402b0c1gen.jpg

Pyk jeszcze na innych drzwiach porównanie, ale tutaj nie będę mówił która strona jest która. Ktoś zgadnie i uzasadni? :D

26e1c90a32287ec1gen.jpg

Podsumowanie:

Efekt przyciemnienia, wykończenia plastików w obu przypadkach bardzo podobny, nic nie maże wszystko okej. Można polecić oba produkty przy czym można zwrócić uwagę na poniższe

Zapach FW to kwiatowe perfumy babuni, z kolei ADBL to słodkie nie wiadomo co :/

Butle w obu przypadkach są okej.

Atomizer FW pozwala dość ekonomicznie dozować, z kolei ADBL dozuje więcej i parę razy puścił po palach... :O

Posted
18 minut temu, rygryss napisał:

prawa 

Hehe na ostatnim zdjęciu to są tylne drzwi. Tam podmieniłem strony dla niepoznaki 😄 dla mnie efekt jest na prawdę bardzo podobny, nie do uchwycenia aparatem. 

Jutro zarzucę coś innego.

Posted

@damiano2007 widzę, że Astra K 😉 Pokaż jak to leży na desce rozdzielczej, bo boczki drzwi to zwykły twardy plastik jak na progach. Ciekaw jestem czy miękka struktura dechy nie "wypiła" bardziej któregoś z dressingów. U mnie w VW Touranie Mademoiselle na desce po wyschnięciu praktycznie nie widać, ciekaw jestem jak jest w przypadku Matt Maxa.

Posted

@Viento dorzuciłem porównanie z dechy innego auta, które dziś po ziemie odświeżałem. 

31980c218d90fb14gen.jpg

2b4243c839179b33gen.jpg

47025e680a7db111gen.jpg

Jak widać, bardzo podobnie.

Co do zacieków od wody - nie wiem, nie sprawdzałem.

• 6 months later...
Posted

4 miesiące Matt Max stał na półce. Porobiły się grudy których nie idzie wymieszać. Podgrzanie coś da?

• 7 months later...
  • Moderator
Posted

Pytanie do posiadaczy matt maxa od @ADBL czy u was też są takie "gluty" których nie mozna wymieszać? Mieszam butelke od 5 min ale efekt mizerny, w dalszym ciagu nie moge tego wymieszać...

IMG-20200521-082848802.jpg

IMG-20200521-082901675.jpg

• Moderator
Posted

@Tomas-sg co ciekawe jak kupiłem produkt to było to samo, napisałem wtedy na FB do @ADBL i dostałem odpowiedź aby dobrze wymieszać i będzie ok więc odstawiłem produkt na półkę, dzisiaj chciałem użyć i z ciekawości zobaczyłem jak się zachowuje a gluty jak były tak są i nie idzie ich wymieszać 

• Dystrybutor
Posted

Jeżeli ktokolwiek z Was ma takie "gluty" w produkcie jak na fotkach powyżej, prosimy o kontakt. Wymienimy produkt na nowy.

• Lubię to 2
  • Super 2
  • Moderator
Posted

@ADBL nowy Matt maxx juz u mnie 😎 No i dostałem baaardzo fajny gratisy ❤️ Professionalne podejscie i szybkie załatwienie sprawy, Dziękuje bardzo ❤️ 

Teraz mam nowego i starego Matt Maxa i wzieło mnie na przeprowadzenie porównania czy faktycznie galareta cos zmienia w tym produkcie bo moze sie okazać że ten typ tak ma i nie wiele zmieniło to w jego działaniu 

IMG_20200525_092422547.jpg

• Lubię to 3
Posted
5 godzin temu, damiano2007 napisał:

Do mnie to już dotarł poprawny matt max 🙂

W sensie Interior Wow ?

• 2 weeks later...
Posted

@ADBL również zauważyłem gluty w nowo zakupionym matt maxie 😞 Potrząsałem butelką od około godziny po 1-2 min i nie idzie tego wymieszać. Czy produkt można bezpiecznie użytkować? Czy lepiej to wywalić?

ABPgYUA.jpg

LSN3y4C.jpg

• Dystrybutor
Posted

Stosować można ale lepiej się do nas zgłosić (najlepiej za 2 tygodnie bo w przyszłym tygodniu zamykamy firmę i przechodzimy modernizację) i wymienimy na nowy 😁

• Super 1
  • 3 weeks later...
Posted

@ADBL Cześć, dzisiaj dojechał do mnie Cleaner oraz Matmax. Z ciekawości zajrzałem do środka przy wymianie korka na atomizer i również mam te grudki. Przy próbie wymieszania osadzają się na rurce. Oprócz efektu wizualnego samego środka  jest jakaś różnica w efekcie końcowym po użyciu tego środka z grudkami a  tego bez tych grudek ? 

• Dystrybutor
Posted

Odezwij się na prv. Wymienimy. Sam środek wg testów użytkowników raczej działa bez zmian.