damiano2007 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Siema! Zarzucam porównanie dwóch jak wyszło podobnych dressingów - znanego wszystkim FW mademoiselle oraz nowości od ADBL Matt Max. Podczas testów dressing aplikowałem na fibre i dopiero na plastiki. Podzielone następująco: Pyk! zielona fibra to ADBL po lewej stronie, żółta fibra to FW po prawej stronie: Suma sumarum po zdjęciu taśmy pod którą jest "jałowy plastik", wyszło tak: Pyk jeszcze na innych drzwiach porównanie, ale tutaj nie będę mówił która strona jest która. Ktoś zgadnie i uzasadni? :D Podsumowanie: Efekt przyciemnienia, wykończenia plastików w obu przypadkach bardzo podobny, nic nie maże wszystko okej. Można polecić oba produkty przy czym można zwrócić uwagę na poniższe Zapach FW to kwiatowe perfumy babuni, z kolei ADBL to słodkie nie wiadomo co :/ Butle w obu przypadkach są okej. Atomizer FW pozwala dość ekonomicznie dozować, z kolei ADBL dozuje więcej i parę razy puścił po palach... :O
Arkeolowy Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Sam napisales co gdzie kladles, wrecz identiko, ale FW mniej jakby sie swiecilo przy swietle
damiano2007 Opublikowano 20 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 18 minut temu, rygryss napisał: prawa Hehe na ostatnim zdjęciu to są tylne drzwi. Tam podmieniłem strony dla niepoznaki dla mnie efekt jest na prawdę bardzo podobny, nie do uchwycenia aparatem. Jutro zarzucę coś innego.
Badii23 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2019 Matt max w kontakcie z wodą robi białe zacieki?
Viento Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 @damiano2007 widzę, że Astra K Pokaż jak to leży na desce rozdzielczej, bo boczki drzwi to zwykły twardy plastik jak na progach. Ciekaw jestem czy miękka struktura dechy nie "wypiła" bardziej któregoś z dressingów. U mnie w VW Touranie Mademoiselle na desce po wyschnięciu praktycznie nie widać, ciekaw jestem jak jest w przypadku Matt Maxa.
damiano2007 Opublikowano 21 Marca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 @Viento dorzuciłem porównanie z dechy innego auta, które dziś po ziemie odświeżałem. Jak widać, bardzo podobnie. Co do zacieków od wody - nie wiem, nie sprawdzałem.
DZIADZIA Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 nie wiem, ale FW chyba sprytniejszy macik
Viento Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2019 @damiano2007 dzięki Tak jak myślałem, ADBL jednak ciut więcej połyskliwy.
AudiBlask Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2019 4 miesiące Matt Max stał na półce. Porobiły się grudy których nie idzie wymieszać. Podgrzanie coś da?
Moderator Streat Opublikowano 21 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Pytanie do posiadaczy matt maxa od @ADBL czy u was też są takie "gluty" których nie mozna wymieszać? Mieszam butelke od 5 min ale efekt mizerny, w dalszym ciagu nie moge tego wymieszać...
Tomas-sg Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 @Streat kumpel miał to samo. Czeka za nowym produktem od ADBL. Czyli coś jest nie tak
Moderator Streat Opublikowano 21 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 @Tomas-sg co ciekawe jak kupiłem produkt to było to samo, napisałem wtedy na FB do @ADBL i dostałem odpowiedź aby dobrze wymieszać i będzie ok więc odstawiłem produkt na półkę, dzisiaj chciałem użyć i z ciekawości zobaczyłem jak się zachowuje a gluty jak były tak są i nie idzie ich wymieszać
Dystrybutor ADBL Opublikowano 21 Maja 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2020 Jeżeli ktokolwiek z Was ma takie "gluty" w produkcie jak na fotkach powyżej, prosimy o kontakt. Wymienimy produkt na nowy. 2 2
damiano2007 Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2020 @ADBL u mnie też lipa Panowie napisałem PW w tej sprawie
Moderator Streat Opublikowano 25 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2020 @ADBL nowy Matt maxx juz u mnie No i dostałem baaardzo fajny gratisy Professionalne podejscie i szybkie załatwienie sprawy, Dziękuje bardzo Teraz mam nowego i starego Matt Maxa i wzieło mnie na przeprowadzenie porównania czy faktycznie galareta cos zmienia w tym produkcie bo moze sie okazać że ten typ tak ma i nie wiele zmieniło to w jego działaniu 3
damiano2007 Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 Do mnie to już dotarł poprawny matt max dzięki chłopaki @ADBL za profesjonalne podejście do sprawy.
lukasz_byd Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 5 godzin temu, damiano2007 napisał: Do mnie to już dotarł poprawny matt max W sensie Interior Wow ?
damiano2007 Opublikowano 27 Maja 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @lukasz_byd miałem matt max w formie gluta, galarety. Adbl dosłał mi nowy matt max
Moderator Streat Opublikowano 27 Maja 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2020 @damiano2007 tutaj chodzi @lukasz_byd o moje porównanie: Nowy MM bardziej przypomina IW niż Starego MM, bede dalej tesotwał 1 1
DaV Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 @ADBL również zauważyłem gluty w nowo zakupionym matt maxie Potrząsałem butelką od około godziny po 1-2 min i nie idzie tego wymieszać. Czy produkt można bezpiecznie użytkować? Czy lepiej to wywalić?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 5 Czerwca 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 Stosować można ale lepiej się do nas zgłosić (najlepiej za 2 tygodnie bo w przyszłym tygodniu zamykamy firmę i przechodzimy modernizację) i wymienimy na nowy . 1
DaV Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2020 @ADBL Dzięki, za 2 tyg się przypomnę na PW
Romek 0306 Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2020 @ADBL Cześć, dzisiaj dojechał do mnie Cleaner oraz Matmax. Z ciekawości zajrzałem do środka przy wymianie korka na atomizer i również mam te grudki. Przy próbie wymieszania osadzają się na rurce. Oprócz efektu wizualnego samego środka jest jakaś różnica w efekcie końcowym po użyciu tego środka z grudkami a tego bez tych grudek ?
Dystrybutor ADBL Opublikowano 23 Czerwca 2020 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2020 Odezwij się na prv. Wymienimy. Sam środek wg testów użytkowników raczej działa bez zmian.
Rekomendowane odpowiedzi