Jump to content

Infinity Wax Supergloss+ (vs.Fusso)

Recommended Posts

Posted

Moja mala recenzja wosku IW Supergloss+ o ktorym na forum ostatnio sporo sie mowi,w moim przypadku ma zastapic Fusso kladzionego wczesniej w okresie zimowym i w porownaniu wiec do niego sie odniose,polozony na cleaner DG652(staralem sie wybrac cleaner najbardziej "czysty") i przemyty ipa dla pewnosci ,i jakie wnioski:

-Aplikacja powiedzialbym bajeczna w porownaniu z fusso,ma sie wrazenie pracy z woskiem z wyzszej polki,ladny zapach owocowy umilajacy prace(znamy zapach fusso)prosta aplikacja i sciaganie(nie lubi  jedak dlugo lezec trzeba to robic szybko) 

-Efekt:trudno mi sie tu doszukac efektu glebi tzw.Wet looku typowego dla woskow z carnauba, ale wzamian widze raczej delikatny efekt oblania szklem i dosc wyraznego przyciemnienia,w porownaniu z fusso i tak inny poziom,hydrofoba na podobnym poziomie jak fusso choc jakby lepsze odpychanie brudu

-Trwałość:Tu sie narazie definitywnie nie wypowiem bo test trwa i podejrzewam ze Fusso nie pobije,po 3 miesiacach niczym nie wspomagany trzyma sie calkiem dobrze i jesli polezy te 4/5 miesiecy to bedzie to dla mnie wynik zadowalajacy 

20181216_193511.jpg

photo_editor_ds_1545350355208.jpg

20181221_002832.jpg

Tu po pierwszym myciu

20181222_093429.jpg.2e7f20cf179a07ceca5d02a30ab80715.jpg

I po 3 miesiacach 

20190206_171047.jpg.d9009b700193eb8664a5617a7a46a4dd.jpg

• Lubię to 5
  • Super 1
  • 1 month later...
Posted

aktualizacja testu trwalosci po 4 miesiacach niczym nie wspomaganago Superglossa po zimie 😃 Jeszcze sie trzyma ale hydrofoba znaczaco oslabla,zdecydowanie gorzej sutuacja wyglada na masce gdzie miesiac później został nalozony FK1000 i tu juz stan agonalny bym powiedział(po 3 miesiacach) calosc az sie prosi o reanimacje jakims QD tym bardziej ze do przetestowania tyle nowosci 😃 ale jeszcze troche poczekam i przy następnym myciu sprobuje przeleciec kwasowym szamponem by zweryfikować stan 

20190406_155338.jpg

20190406_162037.jpg

20190406_163536.jpg

• Lubię to 1
  • 1 month later...
Posted
2 godziny temu, lukeu napisał:

@menior naskrobiesz coś na temat Superglossa jeszcze?

A co chcesz wiedzieć 😉 Wlasnie koncze test tego wosku,po 5 miesiacach niczym nie wspomagany jeszcze sie jakos trzyma 

Posted
1 minutę temu, daniel87 napisał:

@menior sorry za OT. PKL❓😊

Tak 😉 ale na stale mieszkam za granica,malzonka z Kola wiec tam bywam 

• Okay 1
Posted
1 minutę temu, Bielutomek napisał:

@menior 5msc, czyli ile przebiegu w km :)?

tak na oko ok. 10 tys 😉 uwazam ze nie tylko km sie licza ale warunki w jakich auto jest eksploatowane(czy np.garazowane) jak czesto myte itp 

Posted

@menior Alez oczywiscie, jednak zapytalem o km, bo wiesz 😄 Moja narzeczona, od 8msc ma FK na aucie, bo robi 15km dziennie, tygodniowo okolo 75 😄 i auto codziennie garaz. Wiec nie wrzucilbym jej LSP, do wiarygodnych 🙂
Natomiast, sam garazuje swoje auto, i krece okolo 3-3.5tys msc. Wiec Twoje 5msc, u mnie byloby 3msc. Co i tak jest super! 🙂

Posted

+ aplikacja tego wosku jest porownywalna z nattysem red, prostszej sie nie dalo, efekt kozak, soft moze minimalnie lezy dluzej, ale jak przypomne sobie aplikacje i zapach to juz mnie boli glowa.

Posted

Supergloss+ bardzo, bardzo stanowczo, stawia swoje GIRY na rynku kozakow, wsrod trwalych woskow. A przy tym? look nieziemski 🙂
ja bije sie ciagle z myslami, czy nie zarzucic duzej puszki... 

Posted
1 minutę temu, Bielutomek napisał:

@menior Alez oczywiscie, jednak zapytalem o km, bo wiesz 😄 Moja narzeczona, od 8msc ma FK na aucie, bo robi 15km dziennie, tygodniowo okolo 75 😄 i auto codziennie garaz. Wiec nie wrzucilbym jej LSP, do wiarygodnych 🙂
Natomiast, sam garazuje swoje auto, i krece okolo 3-3.5tys msc. Wiec Twoje 5msc, u mnie byloby 3msc. Co i tak jest super! 🙂

Dokladnie,stwierdzilbym na bazie mojego testu ze trwalosc tego LSP odpowiednio polozonego i zadbanego(nie mylic z QD ktore jak dla mnie troche oszukuja 😀) to w granicach 4/6 miesiecy co i tak jest powyzej moich oczekiwan w warunkach jesienno/zimowych,dodam ze przez trwalosc mam na mysli dopoki nie widze pelnej tafli bo wiadomo ze osiagi stopniowo spadaja jesli niczym nie podbijane i tu po 5 miesiacach powiedzialbym ze osiagi spadly o 50%- 60% a w dolnych partiach i z tylu juz dawno nie ma sladu 😉

• Lubię to 1
Posted

@menior w sumie dyskusja potoczyła się sama 😄 Widzę, że kozak wosk, jednak co z Primo? Co na plus może być względem S+, jeśli jest droższy?

Posted

Primo jest jeszcze latwiejszy w aplikacji docieraniu i wedlug wlasciciela iw jest klasowany wyzej tzn trwaloscia ma przewyzsZac s+...jak aplikowalem primo i s+ wedlug mnie primo dalo wiekszy shine. Primo w dotarciu rewelacja oblecialem pol auta jedna fibra bez zadnych mazow czy jakis niedociagniec. 

• Okay 1
Posted

@wanraf89 jakoś primo, się słabo sprzedaje, i jest znacznie mniej spotykany w relacjach itp. IW pisało, ze to klasowy wosk z ich gamy, ale nie „najlepszy” a czy trwałość w jego przypadku będzie lepsza, ciezko stwierdzic. Bardzo, ale to bardzo, brakuje rzetelnych relacji, które powiem wprost, nie są sponsorowane-lizane 🙂 

Posted
26 minut temu, Bielutomek napisał:

@wanraf89 jakoś primo, się słabo sprzedaje, i jest znacznie mniej spotykany w relacjach itp. IW pisało, ze to klasowy wosk z ich gamy, ale nie „najlepszy” a czy trwałość w jego przypadku będzie lepsza, ciezko stwierdzic. Bardzo, ale to bardzo, brakuje rzetelnych relacji, które powiem wprost, nie są sponsorowane-lizane 🙂 

To ze jest najlepszy tego nie napisalem...otoz primo bazuje na supergloss+ i do tego ma dorzucone jakies tam skladniki ktore czynia go drozszym. Z tego co wlasciciel pisal co do trwalosci klasuje go wyzej jak s+ i porownywalnie do diablo moze ciut slabszy. Primo na rynku jest od calkiem nie dawna jak i cena jest o wiele wyzsza wiec moze dlatego nie ma az tylu zwolennikow. Jezeli chodzi latwosc aplikacji wybieram Primo a co do trwalosci to test u mnie caly czas trwa. 

Posted

Primo to nowosc i narazie za wiele o nim nie ma,co do trwalosci to w obu przypadkach producent podaje do 6 miesiecy wiec raczej tu bym roznic sie nie doszukiwal 

Posted

@wanraf89 Skad masz info, ze Primo bazuje na Superglossie? Oraz oceniasz Primo, jako ciut slabszy od Diablo? uzywalem Diablo, i wiem jakie ma wlasciwosci. Wiec chyba Twoje info, jest tylko z tego, co pisza "fun factory" pod postami u Infinity 🙂
Sledze marke od dawien dawna, Primo nie jest nawet w procencie, bazowane na SG, bo ma calkiem inny sklad. 
Primo jest bogate w wieksza ilosc naturalnych woskow, przez co jego cena jest wysoka, oraz zostalo wyprodukowane tylko set/kilkaset opakowan. Gdzie sam Cipriani, w jednym z shotow na Insta, mowil o tym 🙂
Potwierdz mi prosze, skad masz info, o bazowaniu Primo na SG, oraz skad info, ze trwaloscia Primo jest ubozsze, od Diablo (Diablo swoja droga, lezy krocej niz SG+ co tez na Shotach, na Insta, mowia chlopacy z IW 🙂 )

Posted

Z tym bazowaniem troche mnie ponioslo raczej chodzilo mi ze tez ma w skladzie sio2... jezeli chodZi o klasyfikacje pod wzgledem wytrwalosci sam michael pod jakims postem dotyczacym ktory wosk najlepszy napisal ze najlepiej diablo prawie na rowni primo a pozniej s+. Jak znajde ten komentarz na fb to wkleje...

Posted
Godzinę temu, Bielutomek napisał:

Primo nie ma w składzie sio2 🙂 

Poczytaj sobie opis produktu a jak nie znasz angielskiego to google translate...

Posted

@wanraf89 mógłbym sobie dac uciąć rękę, ze jak wchodził na rynek, to w opisie na ich stronie nie było sio2. Nawet na ten temat rozmawialiśmy w Shiningcarze, ze wypuścili „premium” wosk, lepszy od całej reszty, a bez sio. 

A teraz na ich stronie info ze jednak jest sio. Dziwne. @wanraf89 i Ty się tak nie unoś, bo widze trochę Cię noszą emocje. Konstruktywnie jak nie chcesz rozmawiać, to po co posty na forum. 

Moj „fakap” o sio w primo, co sam się teraz zdziwiłem. Ale tak jak mówię, spory czas po premierze, nie było info o sio w skladzie, i to ani na infinitywax stronie, ani na grupie Infinity na fejsie. Nawet tematy na DW nie były o tym. 

Także dziwne 🙂 

Posted

Ja sie nie unosze...Ty Za to grasz kozaka...od pierwszych dni kiedy powstawal primo bylo wiadomo ze ma w skladzie sio2 tak samo jak supergloss + i inne wynalazki...