lodowa Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Siema bardzo proszę na wstępie o rady i uwagi gdyż jest to mój pierwszy test pacjent to opona zimowa pirelli leżąca jakieś 3 sezony na wolnym powietrzu Aplikowany byl produkt RRcustoms zakup dokonany u @CAR CRAZY jak widać produkt automatycznie pieni się a promień jaki wylatuje płynu to pojedyncze ciągłe sikniecie produkt został w celu poprawy działania wyszczotkowany a teraz mizerne efekty po spłukaniu oraz wyschnięciu opony niestety nie miałem żadnego zawodnika aby zrobić porównanie lecz wynik widzicie słaby działania tego produktu . @RRC szkoda bo cena 15 zł za 1 litr jest mega spoko ... ale skoro produkt nie działa to po co go kupować
DZIADZIA Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Teraz, lodowa napisał: uwagi gdyż jest to mój pierwszy test @lodowa spróbuj zarzucić w ten sposób https://youtu.be/k1ZuHcbUrP0?t=21
Moderator Domel Opublikowano 9 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 9 godzin temu, lodowa napisał: pacjent to opona zimowa pirelli leżąca jakieś 3 sezony na wolnym powietrzu Czyli opona śmietnikowa, zabrana po 3 latach na test ? Zabrakło porównania z innymi Tire Cleanerami jak ADBL,SG,Excede,DM etc etc Dodatkowo po takim okresie oponę potraktuj "Prickbortem" i wyszczotkuj.
lodowa Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 To zrobie to jeszcze raz i zaczne od dekontaminacji Opona a raczej opony zostaly po poprzednim aucie a wtedy byly garazowane dopiero o hm 3 moze dwoch zim sa na powietrzu Ale nie wierze ze efekt sie poprawi . W tej chwili na druga polowe moge zaserwowac apc postaram sie to jutro ogarnac
lukeu Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Niby 15 zł za litr, jednak dalej Excede wychodzi taniej 2
Zdroja0 Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Używam tego cleanera i działa dobrze. Zazwyczaj przy drugi podejściu piana już jest biała ale zawsze szczotkuje minimum dwa razy. Dobrze wyplukales po wyszczotkowaniu?
rybka Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 7 godzin temu, Zdroja0 napisał: Używam tego cleanera i działa dobrze. Zazwyczaj przy drugi podejściu piana już jest biała ale zawsze szczotkuje minimum dwa razy. Dobrze wyplukales po wyszczotkowaniu? Też tego używam i po drugim szczotkowaniu piana biała. Więc chyba działa. Nie mam porównania z innymi produktami bo to mój pierwszy produkt tego typu.
Fredi88 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Piana po 1 produkcie może być biała... a drugi wyciągnie jeszcze masę syfu. Jeśli chcecie skontrolować czy dany (nowy) produkt dobrze wyczyścił oponę to po białej pianie trzeba wyszczotkować raz jeszcze czymś sprawdzonym i pewnym jak np Excede czy ADBL.
Zdroja0 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 50 minut temu, Fredi88 napisał: Piana po 1 produkcie może być biała... a drugi wyciągnie jeszcze masę syfu. Jeśli chcecie skontrolować czy dany (nowy) produkt dobrze wyczyścił oponę to po białej pianie trzeba wyszczotkować raz jeszcze czymś sprawdzonym i pewnym jak np Excede czy ADBL. Nie chcę sprawdzać czy dobrze wyczyścił. Poprostu on działa. A na wcześniejszych fotkach nie widać żadnych różnic między częścią czyszczoną a nie. Dlatego piszę że RRC działa i czy czasem użytkownik nie popełnił jakiegoś błędu.
Fredi88 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 14 minut temu, Zdroja0 napisał: Poprostu on działa. Każdy produkt działa... Pytanie tylko jak działa... ale skoro 15 minut temu, Zdroja0 napisał: Nie chcę sprawdzać czy dobrze wyczyścił To nie mamy dalej o czym dyskutować. Jak można stwierdzić czy coś działa dobrze nie kontrolując tego innym produktem? 1
Zdroja0 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Wizualnie. Widzę że opona jest czysta. Nie zagłębiam się w mikro zabrudzenia. A czy tu widzisz która strona była czyszczona? Nie widać żadnej różnicy. Dlatego napisałem że produkt działa, czyści (nie interesuje mnie teraz czy działa lepiej czy gorzej). Działa, czyści, nigdy mi się nie zdarzyło by nie było widać różnicy. Dlatego próbuje doszukać się przyczyny takiego efektu u @lodowa (a raczej jego braku). 6 minut temu, Fredi88 napisał: To nie mamy dalej o czym dyskutować Myślałem że od tego jest forum. 7 minut temu, Fredi88 napisał: Każdy produkt działa... Pytanie tylko jak działa... To odpisz @lodowa czemu u niego nie ma żadnej różnicy między czyszczoną a nie czyszczoną powierzchnią.
Fredi88 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Heh nie ma różnicy bo nie wiemy w jakim stanie była opona przed czyszczeniem. Zestawiłby z innymi produktami to byłoby jasne
lodowa Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Pierwsze zdj gdzie widac preparat ukazuje opone przed czyszczeniem fakt nie jest to zdj z bliska dzis ponowilem testy stosujac najpierw t@g remover a potem na prawa polowe rrc a na lewa wode z szamponem przy kazdym kroku pendzelkowalem czekam obecnie az opona wyschnie
lodowa Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 wiec mamy part dwa najpierw potraktowałem obie polowy t&g remover po czym pendzelkowałem wlatuje rr i cyk pendzelkujemy lewa str potraktowana woda z szamponem a oto finał widac ale slabo na zdj ze prawa str czyli traktowana rrcustoms jest doczyszczona lepiej opona jest juz blizej czarnego . podsumowania produkt trzeba nakładać na dwa razy plus pendzelkowac wg mnie oglądając inne testy słabo sobie poradził ten preparat 1
lodowa Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 12 minut temu, Malwin41 napisał: @lodowa Opony trzeba porządnie wyszczotkowac twarda szczotką. Z moich doświadczeń wiem że pędzelek tutaj nic nie zdziała Tutaj bym się upatrywał mizernów efektów. Szczotka byla wczoraj uzywana
Moderator Domel Opublikowano 10 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Opony które 2-3 lata stały pod chmurką trzeba wymyć Tar Ang Glue removerem - polecam Prickbort Wiem co mowie @marco80 prawda ? jestem królem śmietnikowych opon Nie raz tu pokazywałęm 50/50 po prickborcie na oponie szczurze
lodowa Opublikowano 10 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 Za tydz wrzuce na yarisa zony
marco80 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Domel Nie przyznawałeś się czym myłeś, ale to fakt ze lubisz coś z śmietnika przytargać na słynny balkon 4
DZIADZIA Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @lodowa u mnie na kanale, jest pokazane działanie ExceDe, na oponach które spędziły pod chmurką ho ho i jeszcze trochę. Tak jak już pisaliśmy na pw... testuj, kombinuj i w końcu wyczujesz jak jest najlepiej. Dodam tylko, że oponka lepiej przyjmuje Cleaner, jak jest przed aplikacją potraktowana wodą. 1 1
Moderator Domel Opublikowano 10 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 2 godziny temu, marco80 napisał: @Domel Nie przyznawałeś się czym myłeś, ale to fakt ze lubisz coś z śmietnika przytargać na słynny balkon "Beż poświęcenia nie ma zwycięstwa" jak to mówią Dokładnie. "Śmietnikowe" opony to inna para kaloszy Jeśli po kilku razach zostaje ci dalej taki osad/filtr/przebicia i dziury w odcieniu, to trzeba użyć "Tarów"
marco80 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 @Domel Byle czym się nie zadowolił Yokohamę wziął,@rygryss ja również używam Excede po przesiadce z Shiny Garege które też nie było złe
Moderator Domel Opublikowano 10 Lutego 2019 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 3 minuty temu, marco80 napisał: @Domel Byle czym się nie zadowolił Yokohamę wział. jak grzebać w śmietnikach to tych "złotych" 1
marco80 Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2019 2 minuty temu, Domel napisał: jak grzebać w śmietnikach to tych "złotych" Bogate osiedle strach pomyśleć co przytargasz jak się do domków przeprowadzisz.....ale mina sąsiadów jak grzebiesz w śmietniku bezcenna 2
Moderator Streat Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 RRC Tire and Rubber Cleaner Cytat Preparat do czyszczenia opon Tire&Rubber Cleaner Środek do czyszczenia opon Tire&Rubber Cleaner działa natychmiastowo, wnika w brud i skutecznie separuje go od powierzchni. Przed zastosowaniem płynu Tire&Rubber Cleaner należy użyć aktywnej piany RRC Active Foam oraz szamponu RRC Shampoo, dzięki czemu czyszczenie opon nie będzie wymagać szorowania. Środek do czyszczenia opon Tire&Rubber Cleaner odtłuszcza powierzchnię opony pozostawiając ją czystą. Po wyczyszczeniu opon Tire&Rubber Cleaner’em, zaleca się zastosowanie żelu do opon RRC Tire Dressing w celu uzyskania efektu głębokiej czerni gumy. Chemia samochodowa całkowicie neutralna dla opon i elementów gumowych, nie zawiera silnych środków czyszczących. Preparat do czyszczenia opon z serii profesjonalnych kosmetyków samochodowych Car Wash – fenomenalna receptura prosto od RR Customs! Produkt gotowy do użycia więc nie rozcieńczałem go, aplikowany za pomocą atomizera canyon i szorowane za pomoca szczotki do opon: Tak prezentowała sie opona: aplikacja porduktu: Produkt bardzo fajnie się pieni, do tego fajnie sie z nim pracuje, jedynie chemiczny zapach troche przeszkadzał ale to wiekszość tych środków tak ma. Nie spodziewałem się wielkich rezultatów po tym produkcie, ale musze przyznać że bardzo miło mnie on zaskoczył Poziom domywania na bardzo wysokim poziomie wystarczyły dwa szorowania i opona czysta, sprawdziłem ADBL'em T&RC i ADBL nic nie zebrał: Piana praktycznie biała i to w dwóch podejściach. Jestem naprawde miło zaskoczony. Cena produktu 18zł za 1L. Plusy: +Bardzo dobre domywanie +Fajna gęsta piana +Cena Minusy: -Chemiczny zapach przy pracy Kolejny raz miło zaskoczył mnie produkt RRC, a tutaj fotka 50/50 opony po umyciu RRC i nie umytej: 1
DZIADZIA Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2020 Dla mnie cena jakość nie ma konkurencji, a testowałem go z kilkoma zawodnikami.
Rekomendowane odpowiedzi