Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć przedstawiam wam swój zestaw wraz z delikatnymi spostrzeżeniami co sam bym zmienił czekam oczywiście na wasze opinie 😉
moja historia zaczęła sie na przełomie 2014/2015 roku od morning dew ( wersja pierwsza ) gdy kolega pokazał mi ze drogie kosmetyki maja sens a nie te kupowane w auchanie 

szampon sg strawbery

aktywna piana natural foam od sg

na zimę do oprysku przy pomocy na bez-dotyku używam citrus oila od sg 

środek na owady Adbl beetle juice

usuwanie żywicy sg tar and glue 

deironizacja d tox sg

na felgi sg monster

qd adbl aq1 oraz sg qds lecz jak je wykończę na 99% kupie nowego morning dew dzięki testowi @Domel

wosk manufaktura wosku wersja hard core

cleaner autoglym super resin polish 

do szyb sg glass cleaner

niewidzialna wycieraczkę to mam od autolandu oraz z softa 99 ale kupie inny produkt

dodatkowo jako zabezpieczenie sg wet protektor

na skory do tej pory miałem pakiet z sg bylem zadowolony a teraz mam colourlock wersja strong i jest jeszcze lepiej

zapaszek do wnętrza to morning dew

zabezpieczenie plastików  w środku pojazdu i tu nie wiem na co te produkty zmienić bo mam vanilla quick detailer i apple dressing od sg i przyznam się ze wg mnie produkty są słabe 

na opony mam coco tire booster sg

do plastików z zewnątrz produkt tenzi 

brakuje mi apc i zastanawiam się nad produktem 

Jeżeli coś pominąłem  proszę o uwagę zaraz się poprawie 😉 

pacjentami są pojazdy wszelkiego typu od yarisa żony  04r po mercedesa r107 wujka 🙂

• Moderator
Posted
12 godzin temu, lodowa napisał:

brakuje mi apc i zastanawiam się nad produktem rr customs

adbl apc prp

do szyb sg glass cleaner

proelite glass gt

dodatkowo jako zabezpieczenie sg wet protektor

adbl ssw

prickbort albo vasco

na felgi sg monster

dodatkowp na codzien SG EF Wheel Cleaner

Reczniki do oszuszanie Work Stuff

MF do lakieru np: WaxPro

Rękawica do mycia Work Stuff

• Dziękuję 1
Posted

Do wewnętrznych plastików spróbuj interior satin dressing od SG (zapach wywala z papci, wykończenie przyjemne nie męczące oka) lub natural look chociaż po kontakcie z wodą po tym drugim preparacie zostają mi białe ślady. Do opon i plastików zewnętrznych możesz mieć jeden środek jeśli odpowiada Ci oferta SG to polecam Back2Black'a.

• Dziękuję 1
Posted
15 minut temu, lolomtx napisał:

Do wewnętrznych plastików spróbuj interior satin dressing od SG (zapach wywala z papci, wykończenie przyjemne nie męczące oka) lub natural look chociaż po kontakcie z wodą po tym drugim preparacie zostają mi białe ślady. Do opon i plastików zewnętrznych możesz mieć jeden środek jeśli odpowiada Ci oferta SG to polecam Back2Black'a.

a mając apc mam podejrzewam olać zakup interior cleanera od sg ? 

17 minut temu, Domel napisał:

adbl ssw

hm to teraz mnie zaskoczyłeś a mogę wiedzieć dlaczego akurat ten wybór tym bardziej ze to trochę inna specyfika niz wet protector ? 

• Moderator
Posted
4 minuty temu, lodowa napisał:

a mając apc mam podejrzewam olać zakup interior cleanera od sg ? 

mozesz ale nie musisz. Interior jest dobry i wyważony do regularnego stosowania a apc można modyfikować stężenia.

Posted

Interior Cleaner to nic innego jak rozrobione APC z tą korzyścią, że nie wymaga wymywania. APC z kolei jest bardziej uniwersalne i na pewno sprawdzi się nie tylko we wnętrzu. Wybór należy do Ciebie.

Posted

Zamiast wet protectora jako LSP na szybkie akcje w zimie polecę koch chemie protector wax. Efekt ten sam. Trwałość trudno zmierzyć ale używając co dwa tygodnie na auto które przechodzi tylko solidny prewash siedzi ładnie. Solidny prewash = piana z domieszką green stara, felgi exceede, płukanie z 10 minut. Zwykle zdejmuje film drogowy na tyle, że po przejechaniu palcem jest czysto. Co do kocha - wydajność bardzo dobra bo z litra robi się tego towaru 100l. Można tym psikać po wszystkim. Bardzo zaskakuje wyglądem - daje od siebie taki sealantowy połysk, trochę plastikowy ale wyraźnie podbija. Fajnie zachowuje się przy płukaniu - lekko się pieni i uciekają przez sekundę białe kropelki. Jako wada to nie jest to szalone kropelkowanie a bardziej zrzut wody. Dla mnie plus bo widać czy siedzi - jak się pojawią głupie kropelki to wyszło spod spodu fusso.

1l = 90zł bez promek. Szukałbym kogoś do zakupu na pół bo litr starczy chyba na dekadę.

• Lubię to 1
Posted

Do tworzyw wewnątrz tani a b.dobry Nielsen Finesse.Mam też naturala ale Nielsen wymiata bo czyści i zabezpiecza.Ladny pomarańczowy zapach.

Jak porządna piana to tylko AB Magifoam.Nic jej nie pokona.

Do felg Aluteufel Green jest super jak i jego cena.

ADBL SSW na szybkie aplikacje też nie do pobicia.

• Lubię to 1
Posted
W dniu 13.01.2019 o 20:06, lodowa napisał:

szampon sg strawbery

No lipny jest w/g mnie. Jak chcesz tanio a przyzwoicie to weź RRC (szampon im akurat wyszedł naprawdę dobrze)

aktywna piana natural foam od sg

Clean Tech jeśli Magi poza zasięgiem finansowym albo poczekaj aż @rygryss skończy testy piany RRC. Na razie wypada bardzo przyzwoicie

Tak jak @Domel napisał aczkolwiek ja osobiście zdecydowanie preferuję Vasco; uważam że jest bezpieczniejsze i bardziej przyjazne w pracy.

na felgi sg monster 

Excede UWC

do szyb sg glass cleaner

Tu znów potwierdzę słowa Wojtka - ProElite GT

niewidzialna wycieraczkę to mam od autolandu oraz z softa 99 ale kupie inny produkt

Jak masz Glaco to nic innego nie potrzebujesz. Nie masz po co kombinować 🙂

zabezpieczenie plastików  w środku pojazdu

Jak lubisz shine to Oh My Car polecam.

Jak satynka to New Look

Jak mat to Funky Witch

apc

Excede

Posted

Ten zestaw mam na posiadaniu ale chemia oczywiscie ubywa 🙂 jedynie nad czym to ubolewam ze pogoda nie dopisuje i nie mam jak uzywac tych dóbr

uwagi mam na mysli caly czas . W najblizszym czasie chce nauczyc sie robic korekte i nawet otrzymalem mila pomocna propozycje @mrsjackdan z mojej okolicy ( jestem z pomorskiego ) 

poprawne mycie oraz inne procesy do jakich mam te kosmetyki to na szczecie potrafie użytkowac .

jedynie co to boje sie pedzelkowac deironizer aby podkrecic efekty pracy oraz na ag srp zastosowac ostrego pada 🙂 

Posted

@lodowa Jeżeli chodzi o felgi to śmiało możesz pędzelkować, pamiętaj, że jeżeli masz pędzel z metalowym okuciem to obklej je taśmą, żeby nie uszkodzić felg. Na lakierze lepiej się sprawdza rękawica ( taka jak do mycia) 

Co do pogody, to ja szybki bezdotyk zaliczyłem dzisiaj, pojawiło się okno pogodowe i z -10 zrobiło się -2 więc auto względnie czyste.

Jak już wcześniej wspominałem, jeżeli chcesz potestować środki to mam trochę ich, więc mogę ci użyczyć.

Obstawiam że zaopatrujesz się w sklepie w Rumii a tam jeszcze za dużego wyboru nie ma, np funky witch, detailers magic etc.