rudi0018 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jutro wrzucę filmik jak po 2 dniach od pierwszej aplikacji colli, zrzucało ono wodę. Zrzut wody momentalny wiec ja ze swojego punktu widzenia się z tym nie zgodzę.
DZIADZIA Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 colli nawet po nałożeniu i natychmiastowym dotarciu daje niezły efekt, nakładane w ten sposób na carbon.... połóż i dotrzyj
marco80 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Też mi jakoś ciężko się zgodzić z tym "tygodniowym utwardzaniem", natomiast ja od Colii wolałem jednak FK
rudi0018 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 @rygryss u mnie taki efekt był również, ale utrzymał się max miesiąc 1000km przebiegu... @marco80 postaram się przetestować te 3 główne woski twarde.
Fredi88 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Jak dla mnie to takie gdybanie które tu nic nie wniesie. Po 1 on musi mieć totalnie odtłuszczoną powierzchnię. Wtedy siedzi. Po 2 po takim traktowaniu go deironami, t&g czy jeszcze innymi wynalazkami miał prawo zjechać. Pamiętać trzeba też że kropelkowanie przy myciu szamponem, lub zaraz po, nie występuje lub jest mocno "upośledzone". Przy woskach zimowych stosuję zawsze zasady... na czysty lakier. Na bezdotyku tylko demineralka do spłukania większej ilości soli z auta. Myję raz na 2-4 tygodnie ręcznie. Auto musi być naprawdę brudne no i temperatura na plusie. Żadnych "wspomagaczy" typu qd, qw itp chyba że jest koniec lutego/marzec i widać mocne osłabienie wtedy podbijam. Wydaje mi się że wosk niczym nie wspomagany posiedzi dłużej niż ten qd'kowany co mycie. Zaznaczam, wydaje mi się. Chcę to tej zimy potestować. 1
rudi0018 Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Chodzi Ci, że potraktowałem colli t&g i deironem? Był to tylko kawałek lewego błotnika, nic nie pomogło wiec nie robiłem całego auta, spokojnie sprawdzałem kropelkowanie 1-2 dni po myciu i to samo, aż takim totalnym amatorem chyba nie jestem tak jak mówię przetestuję woski od nowa na masce, nałożę w ogrzewanym garażu i zobaczymy co z tego wyjdzie. A jeśli chodzi o wspomagacz typu ADBL SSW to była to połowa maski i połowa dachu po jednej i drugiej stronie to samo, zresSzta opisywałem dokładnie w całym temacie.
rudi0018 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 Panowie tutaj testy produktów od RRC między innymi neutralnego szamponu, jednak testy pokazują, że ma pH 9,7 Uważacie, że po dwóch myciach mógł być przyczyna problemów z Colli? Ciekawe jakie mam pH w roztworze.
rudi0018 Opublikowano 16 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 @rygryss Co colli od?
DZIADZIA Opublikowano 16 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2019 1 minutę temu, rudi0018 napisał: Co colli od? przepraszam literówkaaaaaaaaaaaaaaaaaa 1
Rekomendowane odpowiedzi