V1RU$ Opublikowano 30 Grudnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 19 minut temu, rygryss napisał: będziesz zadowolony Mam BH i SGC które regularnie na przemian używam zimą z oprysku i jestem zadowolony ale skoro można to samo na mniej $$$ to po co przepłacać, Choć ostatnio tylko BH bo po SGC miałem lekkie zacieki i plamki. Ale znowu kuzyn to za SGC by się dał pokrajać u niego wypada super. Czort wie od czego to zależne.
DZIADZIA Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2018 @V1RU$ SG jest super zawodnikiem i nie ma go co przekreślać, możwlie, że Tobie nie usiądzie ES CC... ale raczej wątpię
V1RU$ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Czy oprysk też jest znacznie silniejszy w działaniu VS. piana twoim zdaniem ? Tak jak ma to miejsce w SGCO.
DZIADZIA Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 o dziwo przy oprysku zebrał mniej, ale autko było zdecydowanie brudniejsze, mnie osobiście spodobało się jak zebrał z pianownicy pianownica oprysk
V1RU$ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 No i tu jest przewaga nad SGCO. Bo SGCO wypada słabo z domywaniem jako piana. Strata produktu jak dla mnie. Oprysk inna bajka.
DZIADZIA Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 @V1RU$ , myślę, że z ES prawdopodobnie będzie to samo
V1RU$ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Jak mnie nie zasypie śnieg to coś siknę w sobotę.
DZIADZIA Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 czekam na relację z oprysku i pianowania
rudi0018 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2019 Ja również czekam, bo zastanawiam się którą zamówić, może któraś odetka mój zatkany colli. Mam nadzieje ze odetkają przy pianownicy jako piana.
V1RU$ Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 Wczoraj kuzyn ogarnął busa. I zadowolony. Jest laikiem w naszym temacie, ale stwierdził że SGCO już nie kupi. Bo EC zrobiło robotę. I bus domyty. Więc po co przepłacać. Robił 50ml na litr wody ciepłej. Przy okazji sprawdził Pianę Cartec XL - i robi robotę choć po stronie EC lepiej domyte, PH koncentratu 13, cena około 20 pln. 1
DZIADZIA Opublikowano 4 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 @V1RU$ , a co miało być w ukrytej zawartości? nic nie wyskoczyło
V1RU$ Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2019 A to co kliknąłem źle pewnie :( Ja jutro coś ogarnę, chyba, że mnie zasypie śniegiem na amen.
rudi0018 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Różni się czymś Car Cleaner koloru niebieskiego od pomarańczowego? Który kolor wy macie? Numery aukcji: 6291198440 i 7356098758
DZIADZIA Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 @rudi0018 , różni... pomarańczowy to stara formuła i ma ph14, niebieski to ulepszona/nowa formuła. (2018r) pisałem do ES z zapytaniem o to i mi umknęło info jakie dostałem na emaila To jest ta sama piana. Zmieniła się od 2018 roku receptura na bardziej aktywny i mniej żrący skład. stary Cleaner
V1RU$ Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Witam, Wczoraj umyłem na szybko autko robocze żony. Niestety tyle czasu mi zeszło na logistykę. Że jak dotarłem na myjnie to roztwór w moim opryskiwaczu był zimny. Jeszcze wiało, że mi opryskiem zawiewało w gębę. Domyło ale nie byłem zadowolony. Zimny roztwór SG domywa bez zastrzeżeń bo kiedyś sprawdzałem. A tu szału nie było. Mam foto z telefonu ale chyba nie ma co wrzucać. Zrobię 2 podejście z ciepłą zupą i bezwietrznie. To kara, że nie chciało mi się myjki wyciągać w domu. Tak więc muszę zrobić podejście nr.2 1
V1RU$ Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 No szału nie było. Fakt zupa była zimna. Ale kiedyś robiłem taką akcję z zimnym SGCO i domywanie jak na ciepłym. Może, to że zimne, może za dużo towaru poszło z wiatrem. Jak puści mrozek i auto się uwali zrobię już test w domu na spokojnie.
DZIADZIA Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 1 minutę temu, V1RU$ napisał: No szału nie było. Fakt zupa była zimna. Ale kiedyś robiłem taką akcję z zimnym SGCO myślisz, że jak będzie ciepłe to będzie lepiej, chyba nie... jakie zabezpieczenie na aucie.
V1RU$ Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Tego nie wiem. Sprawdzę. Na aucie jest powłoka ale nie pamiętam już co. Na forum jak znajdę o niej wątek to napiszę co to było. Jest tu gdzieś takie foto, jak odbija lustro i sufit z pianką u kogoś w garażu. Ach ta skleroza.
DZIADZIA Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 dla mnie blizej jej do BH jak SG... ale jakbym miał wybierać pomiędzy SG, a ES, wybrałbym ES.
V1RU$ Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 A mam: na aucie siedzi: Duragloss Ceramic Coating A a na moim FK1000 i potraktowany raz QD Prostaff CC Water Gold.
DZIADZIA Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 @V1RU$ , powłoka siedzi... szkoda, że nie siadło- ja się jaram tą pianką.
V1RU$ Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zrobię 2 podejście w warunkach bezwietrznych z ciepłą zupą i moją myjką. Miałem wrażenie że ta na myjni wczoraj miała jakieś słabe ciśnienie. A stanowiska pozajmowane i znowu ciśnienie tych za mną.
DZIADZIA Opublikowano 6 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 z autopsji wiem, że jak za pierwszym razem nie pyknie, to później lepiej raczej nie będzie
Rekomendowane odpowiedzi