DaV Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2019 14 godzin temu, PROPER napisał: Co do MTS-a - plusem na pewno jest cena i komfortowa jazda mimo gleby. Amortyzatory mimo skróconego skoku ładnie wybierają. Miałem okazje przejechać się na takich amortyzatorach w E36 i E46. Ja w zasadzie załozyłem z czystej ciekawości bo po chińszczyźnie nie spodziewałem się wiele. Śmigam tak już ponad rok czasu i wszystko o dziwo jest ok. Produkt moim zdaniem jak najbardziej wart swojej ceny Nie zmienia to jednak faktu, że gdyby mnie było stać poszedł bym w Bilstein B6
dementor Opublikowano 7 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2019 Tak, orientacyjne ceny za komplet.
Crasher Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 A wiec mam juz kosztorysy. Policzyli : opony, felgę, amortyzator i dwa wahacze. Zdecydowałem ze felgi spakuje i wyślę do klinikafelg.pl wszystkie na kompleksowa wymianę. Rozwazalem kupno nowych ale niestety to juz spory wydatek a dodatkow rzadko który wzor mi sie podoba. No i kolor , respektuje tylko czarny piano albo polysk
Crasher Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 @Malwin41 nie zgodze się, te byly w piano i nie bylo tragedii. Od początku powłoka. @jedrek1980 kusicie...
jedrek1980 Opublikowano 13 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 @Crasher mnie tez kusili .I się skusiłem. I nie żałuję nawet trochę.Fakt 3 tys idzie ale warto.
Crasher Opublikowano 13 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2019 @Malwin41 rozumiem , tym razem rzuce czarny połysk. Btw. Zawieszenie. Chyba pojde w kierunku wersji FL.
Crasher Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Po ponad miesiącu bujanki z wyplatami odszkodowań jestem na przed przed ostatnim kroku przywracania do stanu z przed kolizji. Dzis pewnie odebral bym felgi z piaskowania , kolejny raz pomaluje na porsche piano z tym ze tym razem nie oszczędzam na piaskowaniu jak przed dwoch laty. Zobaczymy, kusi mnie test czterech roznych powłok. W miedzy czasie audi wpadlo na mój warsztat. Zmienilem olej przeskakujac z penrite hpr na ravenola vst po plukance archoila. Ogarnalem tez skrzeczacy zawias, okazuje sie ze ktos skrecal wielowachacz w powietrzu.... i pozrywaly sie gumy w wahaczach. Dodatkowo padła uszczelka odpowietrzenia skrzyni korbowej, kapalo troche na pasek wielkoklinowy ale udalo sie go odratowac odtluszczajac, bo byl wymieniany rok temu nie caly. OcZywiście nie obylo się bez przygód. Otóż zamówiłem rolke ktora piszczala, zamiennik INA jakiez bylo moje zdziwienie gdy okazalo sie ze nie pasuje... chyba mocowanie jest jakos inaczej zbudowane bo gdy ja zamocowalem to pasek wystawal w kierunku chłodnicy... krotko i zwiezle przemyslalem temat i skoczylem so hurtowni liczac na błąd produkcji... niestety pan przyniósł taka sama część. Radzilem sie juz na forum dot. A6 tez nie wiedza. Pozostaje mi aso z cholernie drogimi czesciami, trudno miejmy nadzieje ze tam bedzie to inaczej zbudowane. Pozdro P.s fotka zuzytej rolki, byla ori az wytarła rowki. Lubię ta limuzynową bryłę.
TfB Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 Fajne autko, poprosze lepsze zdjecia felunku;) no i jak osc w czern to gril i listwy tez trzeba wyczernic do kompletu zwlaszcza w tym kolorze:)
Crasher Opublikowano 9 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2019 @TfB W poniedziałek odbieram z piaskowania i zawoze do malowania. Wrzuce foto jak beda cale. Zastanawiam sie czy jest sens zakladac zimowki, czy lepiej od razu wrzucać lato
Crasher Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Odebralem z lakierni felgi. Poczekam z tydzień niech sie utwardzą i powloka.
Mumins Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 Ładnie, jaki koszt lakierowania?
Crasher Opublikowano 15 Lutego 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2019 @Mumins Tego nie wiem. Znajomy opanował temat.
Crasher Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Przygotowania weselne dobiegaja końca. Został miesiąc a wiec i w aucie się dzieje. W końcu audi idzie na prostowanie progów. Potem juz tylko wgniotka i przygotowania do wielkiego testu powłok. Macie jakieś propozycje? na pewno w szranki staną:@SzaKalAqua 9h, Tevo, Max Protect i może kisho i Ultracoat @SzaKal
Crasher Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2019 Niestety badz stety auto leci na sprzedaż. Głównie z powodu ze więcej stoi jak jezdzi... Zbiornik gazu starcza mi na dwa miesiące. Trochę szkoda, ale nowe auto juz w drodze
Crasher Opublikowano 27 Października 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2019 Historia tego auto w moich rękach dobiegła końca... 3 lata, 62 tys km. Kupiłem w wieku 22 lat i bardzo mi sie to auto podobało. Wybaczylo mi wiele, nauczylo całego detailingu... To na nim mialem pierwsza korektę, to na jego lakierze polozylem pierwszego uncr. A6. Dla mnie wyznacznik fajnego auta dla każdego... Ale tak to juz jest coś sie kończy a coś zaczyna. Nowe auto juz w drodze...
Adam7773 Opublikowano 2 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2019 Temat przyjemny do czytania i dobre efekty. Zastanawia mnie tylko w czym pomaga teleskop, który leży na pólce
Crasher Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @Adam7773 Ogólnie rzecz biorąc w życiu. Wyznaje zasade ze lepiej mieć i nie użyć niz nie mieć i płakać. Wracając do tematu to dzieki, miło sie czyta ze ktos tam docenia. Juz niedługo temat godnego zastępcy a6.
Lukasz-odkrywca Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @Crasher ja czekam z niecierpliwością.
powalla Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Mnie zaciekawil fakt iz sprzedales bo niby malo jezdzisz , a kupiles nowe i to jeszcze diesla? Ciekawe ktore miasto pierwsze wprowadzi u nas zakaz wjazdu kopciuchom ? 1
Lotek900 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 Jakiego diesla? Przecież z tego co @Crasher pokazał w innym temacie to kupił S5 3.0 tfsi
KUBA46 Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 56 minut temu, powalla napisał: Ciekawe ktore miasto pierwsze wprowadzi u nas zakaz wjazdu kopciuchom ? Oj chyba jeszcze trochę na to poczekamy. W Krakowie były już pierwsze próby zakończone niepowodzeniem.
powalla Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 1 godzinę temu, Lotek900 napisał: Jakiego diesla? eeee to coś mi się pomieszało
Crasher Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2019 @powalla Spoko, nie mam nic do diesla w sumie. Jak jest zadbany i jedzony z głową to jest ok Jednak, że obecny jeździk to spełnienie moich młodzieńczych marzeń... Ogolnie chciałem a5, ale zawsze mi cos nie grało.. Albo wyposażenie srednie i czegoś brak albo silnik słaby. I tak pomyślałem o eSce. Koszty utrzymania mi nie straszne. Zresztą a6 do tego mnie przyzwyczaiła gdzie np koszy wymiany oleju i filtrów w cenie 600 zl czy termostat za 400 to dla mnie normalne pieniądze. Mam dość dobre zaplecze techniczne bo kuzyn zawodowo sprowadza auto do naprawy a znów z drugiej strony rodziny jest bardzo dobry lakiernik. a tak poza tematem, to super sprawa jest ogarniać detailing i rozbierać wnętrze... Jak mam zdjęty sufit to wiem ze nigdy w życiu nie bede mial takiego dobrego dostępu czy możliwość wyczyszczenia rączek, czy słoneczek. @Lukasz-odkrywca Juz na dniach wpadnie pierwszy mod, oświetlenie wnetrza barwa zimna 6000 k osram. 1
Rekomendowane odpowiedzi